Ο Χόρτης Φίλιππος στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Το έργο που παρουσιάζω στην ομαδική έκθεση “Τι χρώμα έχει η ελπίδα” στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου ονομάζεται : Salvation I (Indigo seas #1). Είναι ένα βαθιά εσωτερικό και βιωματικό έργο που προσπαθεί να μεταφέρει την αβεβαιότητα και την ρευστότητα της σύγχρονης εποχής.
Από την μια η υποτιθέμενη ασφάλεια της ακτής που παρομοιάζει το σκότος, το έρεβος και από την άλλη τα σκοτεινά νερά του Ωκεανού που αν προσέξουμε θα δούμε ένα ζευγάρι να παλεύει ή να ερωτοτροπεί μέσα στα αφρισμένα κύματα… αφημένο πλεον στην τύχη του…

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Η Τέχνη όχι απλά συμβάλει στην παιδεία άλλα είναι η ύψιστη παιδεία! Η Τέχνη είναι πνευματικό αγαθό όχι υλικό, είναι μια ατέρμονη προπάθεια του ανθρώπου να αφήσει μια παρακαταθήκη, όποια και να είναι αυτή μικρή ή μεγάλη. Αν ποτέ η τέχνη υπερνικήσει τον υλισμό και το εφήμερο, η Ανθρωπότητα θα σταματήσει να καταστρέφει, αλλά και να καταστρέφεται.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Θα της έδινα μόνο λευκο χρώμα, και το σχήμα του ρόμβου. Λευκό γιατί συμβολίζει την καθαρότητα, το απόλυτο, το ιδεατό. Ο Ρόμβος σαν σχήμα προεκτείνοντας νοητά τις γωνιες του επεκτείνεται σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Το Indigo Μπλε.

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Κάθε βλέμα, κάθε σχόλιο θετικό ή και ακόμη αρνητικό κάθε χώρος που φιλοξενεί έργο μου ιδιωτικός ή δημόσιος νιώθω οτι αλληεπιδρά μεταφυσικά κάπως με εμένα. Αυτο είναι για εμένα το “κοινό μου”. Αυτο επιδιώκω.

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Ελπίζω έστω και μια ολιγόλεπτη στάση προς τα έργα στον χώρο του πάρκου στην Θάλασσα να “άγγιξε” εσωτερικά τον περαστικό θεατή. Ένας υπέροχος χώρος, μια υπέροχη ιδέα όπου τα έργα απο το πρωινό φώς μέχρι και την δύση αλλά και αργα την Νύχτα με τεχνητό φωτισμό, μπορεί να είναι πάντα ίδια αλλά μοιάζουν τόσο διαφορετικά.

Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ομάδας και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Ο Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr