Η Κενή Διαθήκη του Εμμάνουελ Μανιού βραβεύτηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων

Η «Κενή Διαθήκη», το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Εμμάνουελ Μανιού που φιλοξενείται από το Δεκέμβριο στο θέατρο ΠΚ, βραβεύτηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, που σκοπό έχει την ανάδειξη των αρχών της UNESCO αναλαμβάνοντας δράσεις για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνία και το περιβάλλον, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν την «Κενή Διαθήκη» το βράδυ του Σαββάτου και απένειμαν επαίνους στους συντελεστές της παράστασης.
Επισημαίνεται ότι η πρωτότυπη κωμωδία του Εμμάνουελ Μανιού, λόγω της θερμής υποδοχής του κοινού, παρατείνει τις παραστάσεις της έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένα βροχερό απόγευμα, σε ένα συνηθισμένο δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καλούνται από τη συμβολαιογράφο οι κληρονόμοι του εκλιπόντος κύριου Πιπερίδη: Η πρώτη σύζυγος με το δικηγόρο της, ο γιος της οικογένειας, η δεύτερη σύζυγος και ένας άνθρωπος αίνιγμα…
Αφού συγκεντρωθούν όλοι, ξεκινά το άνοιγμα της διαθήκης που για τους παρόντες ισοδυναμεί με το άνοιγμα του ασκού του Αιόλου.
Ουδείς από τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός σκηνής, δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει. Η διαθήκη είναι η αφορμή για μία σειρά αποκαλύψεων που δε θα αφήσει κανέναν από τους παρευρισκόμενους ανεπηρέαστο.
Κάθε κλασική φόρμα και νόρμα πρωτοκόλλου και καθωσπρεπισμού
καταρρέει, σχέσεις διαλύονται ενώ νέες συμμαχίες σχηματίζονται για να διαλυθούν κι αυτές άμεσα.
Το ασφαλές περιβάλλον του οικείου δικηγορικού γραφείου γίνεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο όλα αποδομούνται με τρόπο κωμικό αλλά και τσουχτερό για να αναδείξουν τις πικρά αστείες αλήθειες που γεννούν η δίψα για το χρήμα και οι καταναγκαστικές ανθρώπινες σχέσεις.
Η Κενή Διαθήκη είναι μία φαινομενικά κλασσική συνταγή κωμωδίας εμπλουτισμένη από πάσης φύσης κοινωνικά «αγκάθια», αναπάντεχα ενσταντανέ και ανατρεπτικούς νεωτερισμούς.
Αλλά πάνω απ’ όλα, από αυτή τη Διαθήκη, σε αυτή την παράσταση, ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Ρόμυ Βασιλειάδη
Κατερίνα Δημητρόγλου
Γιώργος Ζώης
Ασπασία Κοκόση
Κώστας Φραγκολιάς
και στο ρόλο της Ζενεβιέβ η Νέλλη Γκίνη.

Συντελεστές: Κείμενο/ Σκηνοθεσία/ Σκηνικά: Εμμάνουελ Μανιός
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Χορογραφίες: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Καπαράκης, Βαλίσια Βύζα
Κοστούμια: Βάλη Μαυρίδη
Ποίηση: Ασπασία Ελένη Φράντζη
Βοηθός Σκηνοθέτη/ Σκηνογράφου:Βαλίσια Βύζα
Hair Stylist: Δημήτρης Εφραίμ
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σκούρτης
Video/ Graphics: Παναγιώτης Σταματάς
Γραμματεία Παραγωγής: Μαρία Χαρίτου
Παραγωγός: Γεωργία Σαραντοπούλου/ AbyssOn productions

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 18:45 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 18:15
ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ, ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ 30 & ΡΕΝΕ ΠΥΩ 2, ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΗΝΑ