Η Καλλιόπη Κώνστα συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε μία καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Συμμετέχω με δύο έργα μου, δύο εικαστικά αγαλματίδια με τίτλους, «Αλληλεγγύη» και «Ισορροπώντας». Είναι ανθρωποκεντρικά έργα, με τα οποία ευελπιστώ να μεταδώσω στο κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση, τις τόσο σημαντικές αξίες της αλληλεγύης και της ισορροπίας, αξίες που πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στην εποχή που διανύουμε.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Πάντα υπήρχε στη ζωή μου η καλλιτεχνία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά ουσιαστικά πριν μια δεκαετία περίπου ξεκίνησε η πορεία μου στη χειροποίητη διακοσμητική Τέχνη. Τα είχε όλα: ατελείωτες ώρες μάθησης και πειραματισμού, προκλήσεις και δοκιμασίες οι οποίες όμως με βοήθησαν να εξελιχθώ ώστε να μπορώ να βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε αυτή την μοναδική παγκόσμια γιορτή της Μοντέρνας Τέχνης που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, σε συνεργασία με το project «Επίμονη Τέχνη».

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Πολλές φορές έχω «δει» νοητικά το έργο που θα φιλοτεχνήσω, άλλες πάλι φορές ξεκινώ αφηρημένα και καθώς δημιουργώ έρχονται η έμπνευση και η τελική μορφή του έργου. Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου μπορεί να συμβούν και τα δύο ταυτόχρονα, δηλαδή να ξεκινώ τη φιλοτέχνηση έχοντας κάτι πολύ συγκεκριμένο στο νου μου και στην πορεία όλα να ανατρέπονται και να μεταμορφώνονται!

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Σίγουρα μια από τις υπέροχες συμφωνίες του Bach.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Τις περισσότερες φορές ναι, η μουσική είναι ένας πιστός σύντροφος και συνοδοιπόρος κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου μου. Τα είδη μουσικής που με συνοδεύουν στη φιλοτέχνηση ποικίλουν, μπορεί να ακούω από κλασσική μουσική, jazz ή και pop και πιο μοντέρνα είδη.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Το project της Επίμονης Τέχνης έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στην καλλιτεχνική μου πορεία. Μου προσφέρει τη δυνατότητα, με τις επίμονες και σταθερές δράσεις του στο χώρο του πολιτισμού και της Τέχνης, ειδικά στους καιρούς της πανδημίας που διανύουμε, να συνεχίσω να διοχετεύω τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες μου προς το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, όπως επίσης και να είμαι μέρος μια ομάδας ανθρώπων με κοινό όραμα και συνεχή διάθεση για δημιουργία.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Θα επισκεφθώ πρώτα τη χώρα μας, την Ελλάδα, η οποία έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά projects και καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Νιώθω τοσο ευλογημένη και χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την έκθεση παγκοσμίου εμβέλειας η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρω μέσω των έργων μου μηνύματα πανανθρώπινης αξίας καθώς και να γνωρίσω καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας έτσι σε μία όμορφη πολιτιστική αλληλεπίδραση ιδεών, χρωμάτων, έμπνευσης και δημιουργίας!

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr