Η Ειρήνη Μητούδη στην εικαστική έκθεση “Αγγίγματα στα Θαλάσσια Τείχη” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο S HOTEL

“Ο τίτλος του έργου μου, που τοποθετήθηκε στα ευρήματα είναι «Ελευθερία». Ένα φρέσκο έργο μικτής τεχνικής με ένα ισχυρό διαχρονικό μήνυμα που σίγουρα ενώνει το παρελθόν, το σήμερα και το μέλλον”

Με ποιο έργο συμμετέχετε στο πρότζεκτ της “ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” και τι αφορά το δικό σας άγγιγμα στα τείχη της πόλης; Συμμετέχω με δύο μου έργα σε αυτό, το όπως πάντα ξεχωριστό πρότζεκτ της Επίμονης Τέχνης. Η ιδιαιτερότητά του είναι, ότι ένα από τα έργα μου βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου και το άλλο πάνω στα εναπομείναντα «θαλάσσια τείχη». Μια πολιτιστική κληρονομιά που μας φέρνει κοντά σε μνήμες του παρελθόντος! Ο τίτλος του έργου μου, που τοποθετήθηκε στα ευρήματα είναι «Ελευθερία», ένα φρέσκο έργο μικτής τεχνικής με ένα ισχυρό διαχρονικό μήνυμα που σίγουρα ενώνει το παρελθόν, το σήμερα και το μέλλον. Το δεύτερο έργο που συμμετέχω έχει ως τίτλο «ακολούθησε την καρδιά σου». Το δικό μου λοιπόν εικαστικό άγγιγμα στα τείχη της πόλης που γεννήθηκα και ζω, εκφράζεται μέσω αυτών των δυο εννοιών! Το μόνο τείχος που πρέπει να υψώνεται είναι αυτό που θα μας κρατά ελεύθερους να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε.

Ποιο βλέμμα του παρελθόντος θα θέλατε να σταθεί μπροστά από το έργο σας και για ποιον λόγο; Ένα βλέμμα του αγαπημένου μου Salvador Dali για να μπορέσω να του εκμαιεύσω σκέψεις και θέλω, που θα με ταξίδευαν μαζί τους.

Το κεντρικότατο ξενοδοχείο S HOTEL συνδέεται μέσω υαλοπετασμάτων με τα ιστορικής αξίας θαλάσσια τείχη τα οποία περιστοίχιζαν στο μακρινό παρελθόν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν αντικρύσατε για πρώτη φορά αυτή την ιδιαιτερότητα; Ένα μοναδικό πάντρεμα του τώρα με το χθες, έχει υλοποιηθεί στους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου! Το γυάλινο σεκιουριτ πάτωμα αναδεικνύει εντέχνως τα εναπομένοντα θαλάσσια τείχη ενώ μοντέρνες γραμμές υπογραμμίζουν την μινιμαλ διάθεση της εποχής!

Τι θα λέγατε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Κώστα Δούδο ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ προσφέροντας στους πελάτες του περισσότερο χρώμα και σκέψη για αυτές τις γιορτές; Σαφέστατα ο κ. Δούδος γνωρίζει ότι η τέχνη, μας εξευγενίζει μας γαληνεύει, μας ταξιδεύει. Πάντα ένας όμορφα διακοσμημένος χώρος αποκτά χαρακτήρα και από τα έργα τέχνης που θα τον κοσμήσουν.

Κατά πόσο, σας έχει εμπνεύσει ένας Δεκέμβρης; Φιλοτέχνησατε ποτέ κάτι σχετικό με την εποχή; Πηγή έμπνευσης για εμένα είναι η κάθε μέρα, η κάθε εποχή, ποσο μάλιστα ο Δεκέμβριος που είναι ο πιο λαμπερός μήνας του χρόνου.

Πού πιστεύετε ότι κρύβεται ο θησαυρός των Χριστουγέννων και πότε οι γιορτές έχουν νόημα; Γιορτή για εμένα είναι όταν μπορώ να απολαμβάνω την παρέα αγαπημένων μου ανθρώπων. Ο θησαυρός κρύβεται στα χαμόγελα της ψυχής που ζεσταίνουν την καρδιά μας.

Τι δώρο θα θέλατε να προσφέρετε σε κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας; Δώρο ξεχωριστό είναι ό,τι βγαίνει αβίαστα και προσφέρεται με γενναιοδωρία, ένα απλό χαμόγελο και μια σφιχτή αγκαλιά είναι αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη, τα υλικά αγαθά έπονται.

Εάν ήσασταν συλλέκτης έργων τέχνης, σε ποιο είδος θα προτιμούσατε να επενδύσετε & για ποιο λόγο; Αν ήμουν συλλέκτης έργων τέχνης θα επένδυα σε έργα media ίσως και τρισδιάστατα και κυρίως στα κολάζ της κυρίας Μητούδη.

Τι εύχεστε και τι θα επιδιώξετε το 2023; Για το νέο έτος εύχομαι ευημερία  ειρήνη αλληλεγγύη και δημιουργικότητα. Με αγάπη και φροντίδα στην μητέρα γη. Πολλοί οι στόχοι μου, με κρατούν σε εγρήγορση και σε ατέρμονη προσπάθεια να τους κατακτήσω.

Bio: Η Ειρήνη Μητούδη είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και εικαστικός. Συνδυάζει έντεχνα τη ζωγραφική με το κολάζ, μια μικτή τεχνική που της προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο εικαστικό της έργου. Η δημιουργική φαντασία αποτυπώνεται στα έργα της που ταξιδεύουν τον θεατή νοητά στον κόσμο του μη υπαρκτού με αλληγορικές εικόνες γεμάτες μηνύματα και συμβολισμούς, που αλληλεπιδρούν αμφίδρομα. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικά project στην Ελλάδα και το εξωτερικό:

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εγκαινιάζει & καινοτομεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας έργα εξαίρετων εικαστικών με φόντο τα τείχη της πόλης…

Οι επισκέπτες και οι φιλότεχνοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κεντρικό S Hotel Thessaloniki στην Καλαποθάκη 5 Πλατεία Ελευθερίας.
Οι καλλιτέχνες της “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ” αγγίζουν τους χτύπους της καρδιάς ανθρώπων του χθες πάνω στο ιστορικής αξίας θαλάσσιο τείχος της πόλης παράλληλα με το σήμερα μέσω υαλοπετασμάτων στο ιδιαίτερα ξεχωριστό, υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Η εικαστική έκθεση θα είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά για όλη την εορταστική περίοδο, απο τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

https://youtube.com/@user-dj4uj9lo2o

“ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΙΧΗ”
ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Ίδρυση – Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

“TOUCHES ON THE SEA WALLS “
EPIMONI TECHNI
(Persistent & Constant Art)
Inspired & curated by founder
Chris Barjoka

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣARTISTS

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΟΥ
MARIA CHATZILAMPOU

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
KATERINA VLAHOU

ΠΕΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ
PEPI PAPANDREOU

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
STAVROULA ANDREOU

ΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
DINA ANTONOGLOU BAKANIARI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ
VASSILIS DIMITRIOU

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ANASTASIA GIATROPOULOU

A-23 NECTAR

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
MARIA BAKANIARI

ΑΝΝΑ ΜΠΟΤΟΥ
ANNA BOTOU

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
MELPOMENI KARAKITSOU

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ
IRINI MITOUDI

ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
KATERINA NIKOLAOU

ΣΟΦΙΑ ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
SOFIA ARTOPOULOY

ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
IOANNA AMPATZI

ΕΙΡΉΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
LAZARINI

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΑΜΟΥΡΤΖΗ
IOANNA TSIAMOURTZI

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
FILARETI PIPEROPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
YIANNIS ADAMOPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΚΗΣ – ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
IOANNIS TROUKIS – DRYADES EN PLO

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
DESPINA NIKOLIDAKI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ
VASILIS KARKATSELIS

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
DANAI KERAMEOS

ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MANOS IOANNIDIS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ALEXANDER ATHANASIOU

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ
CHRIS BARJOKA

https://www.facebook.com/SHotel.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr