Η αγάπη μέσα από τα μάτια του Κυριάκου Μαριδάκη (Video)  

Φιλοσοφικά αποφθέγματα για την ημέρα του έρωτα, μέσα από τη ρομαντική ματιά του Οικουμενικού Έλληνα της καρδιάς μας για την Αγάπη, τον Έρωτα, τη Ζωή και την πίστη στο Θεό.

Valentine’s Day -Polis Mag-Η αγάπη μέσα από τα μάτια του Κυριάκου Μαριδάκη

 

Ο Κυριάκος Μαριδάκης για άλλη μια φορά κατάφερε να μας εκπλήσσει μοιράζοντας αποκλειστικά μαζι μας τα δικά του πηγαία συναισθήματα τις αγωνίες, τις σκέψεις καθώς και τη ρομαντική πλευρά του εαυτού του για την ημέρα της αγάπης και του έρωτα.

Καθώς η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε, οι ερωτευμένοι  λοιπον ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να τιμήσουν την ημέρα με ξεχωριστούς τρόπους. Μία παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης της μεγάλης γιορτής του έρωτα. Ο Άγιος Βαλεντίνος  αξίζει να τονίσουμε οτι γιορτάζεται και φέτος στη Μυτιλήνη καθώς απότµηµα των Ιερών Λειψάνων του βρίσκεται και φυλάσσεται στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στην κεντρική αγορά της πόλης. Όσον αφορά όμως στα ελληνικά δεδομένα, υπάρχει ήδη η γιορτή του έρωτα και αυτή είναι 13 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζουμε τη μνήμη των αγίων Πρίσκιλλας και Ακύλα. 

Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα γνωστό, χιλιοειπωμένο, που καμιά φορά βιαζόμαστε να το εκφράσουμε, να το νιώσουμε… να το φτάσουμε στα άκρα. Στο διαδίκτυο, η αγάπη ορίζεται ως ένα συναίσθημα στοργής και προσωπικής αφοσίωσης. Μπορεί να αναφέρεται σε μία πληθώρα διαφορετικών συναισθημάτων, καταστάσεων αλλά και συμπεριφορών. Ωστόσο από την άλλη, είναι και ένα από τα πρώτα συναισθήματα που βιώνουμε, στην οικογένειά μας, στις φιλίες μας και στον έρωτα τα πρώιμα χρόνια της εφηβείας. Έτσι λοιπόν μπορούμε να συναντήσουμε την οικογενειακή αγάπη μεταξύ ατόμων με συγγενικούς δεσμούς, την πλατωνική αγάπη που ορίζει την φιλία και φυσικά, τελευταία και (ίσως) καλύτερη, την ρομαντική αγάπη που εκφράζει ο Κυριάκος Μαριδάκης δηλαδή τον έρωτα όπως αναφέρει εύστοχα  η κα. Ευγενία Κοτταρίδου Πτυχιούχος τμήματος Ψυχολογίας, ΑΠΘ.

Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι μια καταξιωμένη παγκόσμια προσωπικότητα του Πολιτισμού που έχει γράψει τη δική του ιστορία, διεθνώς αναγνωρίσιμος απο Αρχηγούς κρατών, εστεμμένων,  πριγκήπων και βασιλιάδων μέσα από το θεάρεστο πολιτιστικό του έργο προβάλλοντας την Ελλάδα την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη όπως και την Ενότητα όλων των λαών της γης.

Αλτρουιστής, ειρηνιστής, ταπεινός, φιλάνθρωπος, ευγενής, ανθρωπιστής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο συνάνθρωπος, η πατρίδα και η ανθρωπότητα, πιστεύοντας ότι μόνο με την αλληλεγγύη και με την ενότητα μπορούμε να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε απειλή. 

Αγάπη γι’ αυτόν είναι όταν μπορείς να μοιράζεσαι όχι μόνο τις ευχάριστες στιγμές αλλά τον πόνο τις αγωνίες τις ανασφάλειες με τον άνθρωπό σου για πάντα.

Όταν αγαπάει μας λέει οτι αγαπάει πολύ και για πάντα, επιλέγοντας ανθρώπους δίπλα του με γνώμονα την ειλικρίνεια την εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. 

Ένας σπάνιος άνθρωπος που παρόλη τη δημοσιότητα και τις διεθνείς τιμές του, παραμένει ο ιδιος αληθινός εκφραστής ολων μας, ειλικρινής, χωρίς δήθεν, χωρίς ψεύτικα λόγια και ξύλινο τρόπο έκφρασης. 

Ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος που το καταλαβαίνεις από τα μάτια του, τα τραγούδια του που παίζει αυτοδίδακτος πιάνο και το αρμόνιο και μέσα από τα άρθρα του που ανεβάζει στα μέσα μαζικής δικτύωσης, φανερώνοντας τον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο και τα πλούσια ψυχικά χαρίσματα.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να παραθέσουμε στο βίντεο που δημιουργήθηκε με κάποια αποφθέγματα του, που για μας έχουν αποτελέσει τροφή για σκέψη και σχολιασμό όσον αφορά τον έρωτα και την αγάπη ενώ κάποια από αυτά έχουν ήδη δημοσιευθεί για πρώτη φορά από το Polis Magazino.

Δεκαπέντε φράσεις του Κυριάκου Μαριδάκη που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς – Polis Magazino

Αποκλείστηκα  μιλάει και γράφει μεσα από την καρδιά του, τις εμπειρίες του και συγκινεί.

• Αν είναι να αγαπήσεις, αγάπησε με όλο σου το είναι, δίνοντας τα πάντα χωρίς να περιμένεις τίποτα, τότε θα μάθεις τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά. 

• Με πίστη στον εαυτό σου και στο Θεό μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα.

• Με πραγματική ταπείνωση μπορείς να φτάσεις στη θέωση.

• Μη διστάσεις ποτέ να πεις αυτό που αισθάνεσαι ακόμα και εάν ενοχλεί. Άλλωστε την αλήθεια και την ειλικρίνεια όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής τους την επιζητούν. 

• Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν. Σεβάσου πρώτα τον εαυτό σου για να σε σεβαστούν.

• Η Ανιδιοτέλεια και η προσφορά να γίνει κτήμα σου και μέρος της ζωής σου.

• Βάλε στόχους και οράματα για να ζεις την κάθε σου μέρα διαφορετική με πάθος. 

• Αγάπη σημαίνει η απόλυτη πνευματική, ψυχική και συναισθηματική θεϊκή ολοκλήρωση δύο ψυχών. 

• Να αγαπάς όλο τον κόσμο, όλοι μας κατά βάθος επιζητούμε μια γλυκιά κουβέντα, ένα καλό λόγο, ενδιαφέρον και μια νοητή αγκαλιά. 

• Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου για να δεις τον αληθινό κόσμο γύρω σου. 

• Ευτυχία σημαίνει Αγάπη και Αγάπη σημαίνει Ευτυχία. 

• Μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι πραγματικά και αληθινά. 

• Ξεκίνα το ταξίδι της ζωής σου με πίστη, ακούγοντας μόνο την καρδιά και την ψυχή σου.

• Ποτέ μην σταματάς να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς τους στόχους και τα οράματά σου, μέχρι να πραγματοποιηθούν”.

• Όταν νιώσεις την αληθινή αγάπη να σου “χτυπάει την πόρτα”, να την υποδεχτείς όπως της αρμόζει, να τη σεβαστείς, να την διεκδικήσεις με πάθος, να την κοιτάξεις κατάματα και να την κατακτήσεις, να την κρατήσεις όμως παντοτινά μέσα στην καρδιά και στην ψυχή σου, διαφορετικά θα την χάσεις τώρα και για πάντα”.

Ο Έρωτας συνυπάρχει με τη μοναξιά της κάθε στιγμής. 

Όταν αγαπάς μάθε να το λές, να το φωνάζεις και να το διεκδικείς.

Μαθέ να αγαπάς, να δημιουργείς και να προφέρεις. 

Η αλήθεια είναι η διαίσθησή σου η οποία δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Αναπνέω, ζω, ερωτεύομαι, ελπίζω, πονάω, κλαίω, αγωνίζομαι, προσεύχομαι… Άρα Άκομα…. Υπάρχω 

Την Αγάπη δεν έχει αξία να την μοιραζόμαστε μόνο με όσους μας αγαπούν, αλλά και με όσους μας μισούν, μας ζηλεύουν, μας συκοφαντούν και μας εχθρεύονται. Ίσως οι άνθρωποι αυτοί να μην έμαθαν ποτέ να αγαπούν και να αγαπιούνται, ίσως να μην έχουν νιώσει ποτέ ανάλογα συναισθήματα, γιαυτό με κατανόηση και θαλπωρή ας τους προσφέρουμε  ένα χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα.

• Μικρή η ζωή κι εμείς περαστικοί.

Μάθε από την ζωή ΠΑΝΤΑ με τη βοήθεια του θεού να μην σταματάς ΠΟΤΕ να ονειρεύεσαι,  ΠΑΝΤΑ να διεκδικείς για να πραγματοποιήσεις το όραμά σου, να μιλάς με ειλικρίνεια για όσα αισθάνεσαι, να προχωράς μπροστά με γνώμονα την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, την αγάπη προς το συνάνθρωπο, πέρα από τις δυσκολίες που θα σου παρουσιαστούν, αντιμετωπίζοντας κατάματα τον πόνο της μοναξιάς, της μοναχικότητας και  την αδικία.

Όσο ζεις και υπάρχεις, προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου με όλα τα συν και τα πλην, ειλικρινής και ευθύς, να αγαπάς παντού και πάντα χωρίς να περιμένεις τίποτα… άλλωστε σε αυτή την ζωή λίγοι θα σε καταλάβουν, ελάχιστοι θα σε νιώσουν και εάν είσαι από τους τυχερούς-ευλογημένους και ενωθείς ψυχή και σώμα με το θεόσταλτο άλλο σου μισό – κάρμα σου, τότε μόνο θα καταλάβεις και θα νιώσεις την πραγματική θεϊκή αγάπη μέχρι το τέλος της διαδρομής…

ΖΗΣΕ με πάθος και Πίστη κάθε στιγμή της ζωής σου… Μικρή η ζωή και εμείς περαστικοί.

Έχω στο νου μου μια θάλασσα και ένα ουράνιο ουρανό, έλα και δείξε μου αγέρα μου Μυρτιά μου, το δρόμο για να προχωρήσουμε μαζί, στο φως το θεϊκό.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1399882877128576&id=100013206301189