Δεκαπέντε φράσεις του Κυριάκου Μαριδάκη που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς 

Ο Κυριάκος Μαριδάκης είναι μια καταξιωμένη παγκόσμια προσωπικότητα του Πολιτισμού που έχει γράψει τη δική του ιστορία, διεθνώς αναγνωρίσιμος απο Αρχηγούς κρατών, εστεμμένων,  πριγκήπων και βασιλιάδων μέσα από το θεάρεστο πολιτιστικό του έργο προβάλλοντας την Ελλάδα την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη όπως και την Ενότητα όλων των λαών της γης.

Αλτρουιστής, ειρηνιστής, ταπεινός, φιλάνθρωπος, ευγενής, ανθρωπιστής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο συνάνθρωπος, η πατρίδα και η ανθρωπότητα, πιστεύοντας ότι μόνο με την αλληλεγγύη και με την ενότητα μπορούμε να προστατέψουμε το κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε απειλή. 

Αγάπη γι’ αυτόν είναι όταν μπορείς να μοιράζεσαι όχι μόνο τις ευχάριστες στιγμές αλλά τον πόνο τις αγωνίες τις ανασφάλειες με τον άνθρωπο σου για πάντα 

Όταν αγαπάει μας λέει οτι αγαπάει πολύ και για πάντα, επιλέγοντας ανθρώπους δίπλα του με γνώμονα την ειλικρίνεια την εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. 

Ένας σπάνιος άνθρωπος που παρόλη τη δημοσιότητα και τις διεθνείς τιμές του, παραμένει ο ιδιος αληθινός εκφραστής ολων μας, ειλικρινής,  χωρίς δήθεν, χωρίς ψεύτικα λόγια και ξύλινο τρόπο έκφρασης. 

Ένας υπερευαίσθητος άνθρωπος που το καταλαβαίνεις από τα μάτια του, τα τραγούδια του που παίζει αυτοδίδακτος πιάνο και το αρμόνιο  και μέσα από τα άρθρα του που ανεβάζει στα μέσα μαζικής δικτύωσης, φανερώνοντας τον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο και τα πλούσια ψυχικά χαρίσματα.

Αποκλείστηκα  μιλάει και γράφει μεσα από την καρδιά του, τις εμπειρίες του και συγκινεί.

• Αν είναι να αγαπήσεις, αγάπησε με όλο σου το είναι, δίνοντας τα πάντα χωρίς να περιμένεις τίποτα, τότε θα μάθεις τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά. 

Με πίστη στον εαυτό σου και στο Θεό μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα.

Με πραγματική ταπείνωση μπορείς να φτάσεις στη θέωση.

• Μη διστάσεις ποτέ να πεις αυτό που αισθάνεσαι ακόμα και εάν ενοχλεί. Άλλωστε την αλήθεια και την ειλικρίνεια όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής τους την επιζητούν. 

Αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου για να σε αγαπήσουν. Σεβάσου πρώτα τον εαυτό σου για να σε σεβαστούν.

Η Ανιδιοτέλεια και η προσφορά να γίνει κτήμα σου και μέρος της ζωής σου.

• Βάλε στόχους και οράματα για να ζεις την κάθε σου μέρα διαφορετική  με πάθος. 

Αγάπη σημαίνει η απόλυτη πνευματική, ψυχική και συναισθηματική θεϊκή ολοκλήρωση δύο ψυχών. 

Να αγαπάς όλο τον κόσμο, όλοι μας κατά βάθος επιζητούμε μια γλυκιά κουβέντα, ένα καλό λόγο, ενδιαφέρον και μια νοητή αγκαλιά. 

• Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου για να δεις τον αληθινό κόσμο γύρω σου. 

Ευτυχία σημαίνει Αγάπη και Αγάπη σημαίνει Ευτυχία. 

Μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι πραγματικά και αληθινά. 

Ξεκίνα το ταξίδι της ζωής σου με πίστη, ακούγοντας μόνο την καρδιά και την ψυχή σου…

• Ποτέ μην σταματάς να αγωνίζεσαι και να διεκδικείς τους στόχους και τα οράματά σου, μέχρι να πραγματοποιηθούν”

Όταν νιώσεις την αληθινή αγάπη να σου “χτυπάει την πόρτα”, να την υποδεχτείς όπως της αρμόζει, να τη σεβαστείς, να την διεκδικήσεις με πάθος, να την κοιτάξεις κατάματα και να την κατακτήσεις, να την κρατήσει όμως παντοτινά μέσα στην καρδιά και στην ψυχή σου, διαφορετικά θα την χάσεις τώρα και για πάντα”.