Έργο του Σταύρου Δίτσιου ταξιδεύει στη Βιέννη

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει την πορεία του ο Έλληνας Ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά το έργο του απο τη συλλογή “NATURE”, θα εκτεθεί στο RAUM SALMGASSE στη Βιέννη, ένας ιδιαίτερος χώρος με μεγάλη ιστορία και παραδόσεις, απο τις 24-26/04/2021.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη και το έργο του.

Οι δημιουργίες του Σταύρου Δίτσιου, εμπνευσμένες από τον αφαιρετικό εξπρεσιονισμό έχουν βαθύ συμβολικό χαρακτήρα, αναζητώντας απαντήσεις σε βασικά υπαρξιακά ερωτήματα.

Ο καλλιτέχνης καταργεί τη ρεαλιστική μορφή, όμως κρατάει το περιεχόμενο και μεταφέρει στα έργα του τους συνεχείς προβληματισμούς του για τη σημερινή πραγματικότητα.

Η τεχνολογία και τα αδιέξοδά της, ο άνθρωπος σε σχέση με τη φύση, η ζωή ως συμπαντική προέκταση και η συνεχής μεταβολή της σε ενέργεια και δημιουργία είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται στο πολυεπίπεδο έργο του. Χρησιμοποιεί τα μοτίβα ως σημεία επαφής με την πραγματικότητα, ενώ από την άλλη εγκαταλείπει οποιαδήποτε διακριτά σημάδια για να αιωρηθεί και να αποσπαστεί από οτιδήποτε απτό.

Οι αλληλοεπικαλυπτόμενες επιφάνειες, η ταυτόχρονη χρήση τυπωμάτων και η χρήση πολλαπλών υλικών και εργαλείων προσδιορίζουν την τεχνική του ζωγράφου.

Ο Σταύρος Δίτσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1978. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997-2001). Μεταξύ τών καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella.

Ανήσυχος και διερευνητικός, ασχολείται με άλλες πτυχές της τέχνης, όπως η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία σε θέατρα για κλασικές παραστάσεις μπαλέτου και θεατρικές παραστάσεις. Ανακαλύπτει επίσης πτυχές του εαυτού του ενώ γράφει παιδικά παραμύθια.

Το 2009, ο Σταύρος Δίτσιος επιλέχθηκε να εκθέσει τα έργα του στη Μπιενάλε 2, στη Θεσσαλονίκη, επιμέλεια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκης.

Το 2019, επιλέχθηκε να εκθέσει ένα έργο τέχνης του στην Μπιενάλε του Λονδίνου επιμελημένη από την Gagliardi Gallery σε συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης Chianciano.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Μουσεία, ιστορικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκθέσεις και γκαλερί παγκοσμίως, όπως στο Palazzo Della Cancelleria Vaticana στη Ρώμη, όπου έλαβε διεθνές βραβείο.

Επιπλέον, έχει εκθέσει στο Museum of Art and Science, Μιλάνο, στο Palace of Borghese, Φλωρεντία και στο Topic Salon στην Πράγα.

Οι πίνακές του βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, Αθήνα, στην συλλογή Yukyung Μουσείο Ν. Κορέας, στo Μουσείο Osten of drawing, Σκόπια, στην Πινακοθήκη της Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. ( Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος)

http://www.stavrosditsios.com

https://www.instagram.com/stavros_ditsios.art/