Εντυπωσιακή προσέλευση και λαμπεροί παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη

O συγγραφέας των 280.000 αντιτύπων, Σπύρος Πετρουλάκης, παρουσίασε με επιτυχία το νέο του βιβλίο, Η κληρονομιά, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 20:30, στο κατάμεστο Public Café Συντάγματος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι δημοσιογράφοι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ η ηθοποιός της τηλεοπτικής επιτυχίας Σασμός, Μαρία Τζομπανάκη, αφηγήθηκε αποσπάσματα από το βιβλίο.  Παράλληλα, την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι Δημήτρης Μπάσης, τραγούδι, Θανάσης Βασιλόπουλος, σόλο κλαρίνο, Νίκος Τερζής, συνθέτης, Νίκος Σταυρόπουλος, μπουζούκι  και Τάσος Ζαφειρίου, κιθάρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του εκδότη των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννη Κωνστανταρόπουλο,ο οποίος και ανακάλεσε μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν κάνοντας αναφορά στα πρώτα βήματα του Σπύρου Πετρουλάκη στη συγγραφή. Χαριτολογώντας, ανέφερε πως όταν, ως νέο συγγραφέα, τον καθοδηγούσαν στις πρώτες επαφές του με το κοινό και τα βιβλιοπωλεία, ο Σπύρος Πετρουλάκης είχε πει: «Θα κάνω ό,τι μου πείτε. Μόνο στην τηλεόραση δεν βγαίνω!»

Οι ομιλητές Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκαν συγκινημένοι στο νέο βιβλίο αλλά και τη φιλία που τους συνδέει με τον συγγραφέα. Πιο συγκεκριμένα, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τόνισε πως η επιτυχία δεν έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο αλλά και με την ψυχή.  

Με τη σειρά του, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος παρομοίασε το βιβλίο με ένα μεγάλο παζλ, το οποίο φανερώνεται σταδιακά κομμάτι-κομμάτι. Στην πορεία του παζλ, αποκαλύπτονται μυστικά, εγκλήματα, πάθη, ταμπού και απαγορευμένες σχέσεις, το τέλος όμως είναι αυτό που φέρνει τη μεγάλη τομή. Η αποκάλυψη ενός σοβαρού διλήμματος σοκάρει αρχικά τον αναγνώστη, όμως σε δεύτερο επίπεδο είναι ένα δίλημμα με το οποίο τελικά μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας από εμάς.

Η Μαρία Τζομπανάκη συνόδευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο την παρουσίαση, διαβάζοντας τα πιο συγκλονιστικά αποσπάσματα του βιβλίου. Τέλος, οι εκλεκτοί μουσικοί έδωσαν έναν μοναδικό τόνο στην παρουσίαση με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Μετά τα best sellers Σασμός και Κατά Ιωάννη, ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.  Η κληρονομιά είναι ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ με δράση, αγωνία και ηθικά διλήμματα. Ο συγγραφέας ξετυλίγει αριστοτεχνικά το κουβάρι της αφήγησης, έχοντας ως εφαλτήριο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο, για να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες της σημερινής εποχής.

Το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, στην απλή με μαλακό εξώφυλλο και σε συλλεκτικό κουτί που περιλαμβάνει τη σκληρόδετη αριθμημένη έκδοση του βιβλίου, τη συλλεκτική τσάντα και τον σελιδοδείκτη.

Εκδόσεις Μίνωας

Εξώφυλλο: Μαλακό, ISBN: 978-618-02-2555-6, Σελίδες: 496, Ημερομηνία έκδοσης: 20/03/2023, Τιμή: 19,90 €

Εξώφυλλο: Σκληρό-συλλεκτικό σετ (βιβλίο, τσάντα, σελιδοδείκτης), ISBN: 910-000-09-9108-5, Σελίδες: 508, Ημερομηνία έκδοσης: 20/03/2023, Τιμή: 25,00 €

Κείμενο οπισθοφύλλου: Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέφελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, «η κατάρα του ’35», ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.

Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά. Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι; Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κα­τάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβά­νονται σε CD πολλών γνωστών καλ­λιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιο­φωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.

Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτο­γραφίες του έχουν βραβευτεί και δημο­σιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρ­ρίχηση και τις καταδύσεις.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφο­ρούν δέκα μυθιστορήματά του για ενή­λικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μετα­φέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.