Ελευθερία Γεωργιάδου: “Εκφράζω τα συναισθήματά μου μέσα από την Τέχνη που είναι η μεγαλύτερη μορφή ελπίδας και ψυχικής αντίστασης”

“Η Τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα είναι αποδεκτή και είναι η μεγαλύτερη μορφή αντίστασης και τρόπος διαφυγής από την κρίση.”

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με τη ζωγραφική; Η ζωγραφική για εμένα ήταν όνειρο ζωής από την παιδική μου ηλικία. Το 2008 άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τα Εικαστικά. Έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο άρχισα να εκφράζω τα συναισθήματα μου μέσα από την Τέχνη που είναι η μεγαλύτερη μορφή ελπίδας και ψυχικής αντίστασης στον άνθρωπο.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντασσατε τα έργα σας; Νέο –  Ιμπρεσσιονισμό.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Καθετί που θα με συγκινήσει μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μένα.
Με συγκινεί αφάνταστα ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και η Ελληνική Μυθολογία.
Αυτή την περίοδο πηγή έμπνευσής μου τα γλυπτά όλων των εποχών.
Θαλεγε κανείς πως οι αγαλμάτινες μορφές με συγκινούν τόσο πολύ που έχω την ανάγκη να τις αναπαραστήσω με το δικό μου τρόπο έκφρασης. Ασυνείδητα θέλω να εμπνεύσω ζωή, να εμβαλω συναίσθημα στην άψυχη φύση. Ένα ταξίδι της ψυχής μου στη σιωπή που είναι η διέξοδος στα συναισθήματα μου: πόνος, χαρά, αγάπη, γαλήνη κ.α

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Ασυνείδητα με έχει επηρεάσει πληθώρα ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, των οποίων τα έργα είχα και έχω την ευκαιρία να θαυμάζω μέσα από διαδικτυακά μέσα τεχνολογίας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Να μπορέσω να ξεπεράσω τα όρια Ελευθερίας της έκφρασης μου, ζωγραφίζοντας αφαιρετικά και χορεύοντας με τα χρώματα!

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Η Τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα είναι αποδεκτή και είναι η μεγαλύτερη μορφή αντίστασης και τρόπος διαφυγής από την κρίση.
Η πολιτική και οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα της πανδημίας αποτελούν την τέλεια τροφή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες και το κοινό διψάει για Τέχνη.
Μέσα από την Τέχνη που είναι η κοινή γλώσσα όλων των λαών ο Σύγχρονος Πολιτισμός της Ελλάδας ταξιδεύει σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Η πραγματοποίηση της ατομικής μου έκθεσης το 2021.

Ελευθερία Γεωργιαδου

https://m.facebook.com/profile.php?id=100010570123087

Eleftheria Georgiadou ART, Achilles Gallery

Instagram :georgiadou. eleftheria. art