Εκδήλωση-αφιέρωμα για τον Κώστα Ευαγγελάτο στον “Κήπο του Νάπιερ” στο Αργοστόλι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης “Το Ριφόρτσο”, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, ώρα 21:00, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-αφιέρωμα για τον ζωγράφο, λογοτέχνη, θεωρητικό της τέχνης και performer Κώστα Ευαγγελάτο, με αφορμή την επέτειο της διεθνούς πενηντάχρονης εικαστικής και ποιητικής δημιουργίας του (1973-2023).

Στην εκδήλωση συμμετέχει με ομιλία του ο Ηλίας Τουμασάτος, Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας. 

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης η μαέστρος και σοπράνο Χριστίνα Ρόκκου θα απαγγείλει και Θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά τα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου, τα οποία μελοποίησε από την συγκεντρωτική συλλογή του “Εγκάρσια Ρήματα”, με την συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Κωνσταντινίδη.

Παράλληλα στο ιστορικό και εμβληματικό περιβάλλον του “Κήπου του Νάπιερ”, προέκταση της κεντρικής πλατείας του Αργοστολίου, ο τιμώμενος θα διαμορφώσει εικαστικό περιβάλλον με εποπτικά μέσα, ενθυμήματα και δημιουργίες του.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες; 2671028501, 6944621286

www.rodopicollection.blogspot.com