ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ του ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 θα παρουσιάζεται στο POLIS ART CAFE, Πεσμαζόγλου 5 και Πανεπιστημίου, στο Αίθριο της Στοάς του βιβλίου, η έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Εικαστικές Εκτοξεύσεις”.

Ο καλλιτέχνης κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ. θα ξεναγεί τους φιλότεχνους.

Η έκθεση με χαρακτηριστικές ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις θα διαρκέσει μέχρι 20 Ιανουαρίου 2020.

Ο γνωστός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει μελετήσει τα εκθέματα της έκθεσης επισημαίνει για τις “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου:
‘’Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις. Απεικονίζουν με παραστατικό τρόπο αντιστίξεις με σημειογραφίες και αρχετυπικές εικόνες.
Ανακαλούν αναφορές με νοήματα και μηνύματα για το κοινό. Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων.
Στον πυρήνα της τεχνοτροπίας του βρίσκεται ως φιλοσοφία ζωής η επικοινωνία με τον χώρο του σημερινού και του παρελθοντολογικού σημαίνοντος.
Οι αφηγήσεις με έντονες χρωματικές απολήξεις διευρύνουν την εξιχνίαση ανάμεσα στο πριν και στο τώρα. Συγκροτούν σημασιολογικές ερμηνείες με αφετηρίες που αναδεικνύουν σημάνσεις ερεθισμάτων και επηρεασμών .
Καθορίζουν μια διαχείριση που επιδεικνύει τις συνεπαγόμενες συναισθηματικές και βιωματικές αυξομειώσεις. Τα επιτεύγματα που παρακολουθούμε πολλαπλασιάζουν αναβιώσεις από μια ονειρική ατμόσφαιρα νοσταλγίας και αναπόλησης με συναφή μετάλλαξη και συγκροτημένη ταυτότητα.
Επαναπροσδιορίζουν διαβαθμίσεις που ελέγχουν την προοπτική των προσανατολισμών, ενώ παράλληλα προσδίδουν στις συλλήψεις δοτική εμβληματική έμφαση Χάρη στην εσωτερικότητα που συντονίζεται με ογκολογική βαρύτητα η θέαση των πτυχών αντιπαραθέτει με πειστικότητα στιγμές ποικίλων αισθητικών όψεων.
Ο καλλιτέχνης αφομοιώνει τα επίπεδα της προχωρημένης παραστατικότητας καθώς κινητοποιεί σχεδιαστικά αρμονικές κατανύξεις.
Η αισθητική παρέμβαση του συμπληρώνεται με χρωματικές διαβαθμίσεις αξιώσεων, που εύληπτα αναπαράγουν αλλεπάλληλες επεμβάσεις στην συνειδητή υφή των εμπνεύσεων του. Ο συνειρμικός κόσμος του διεισδύει ευπρόσδεκτα σε μια συλλογικότητα που κατευθύνει σε μοτίβα οριοθέτησης .
Οργανώνει ευρηματικά ένα αυθύπαρκτο και πολύσημο κύκλο εικαστικών διατυπώσεων.’’

Είσοδος ελεύθερη.