Είδαμε τον Σπύρο Γραμμένο «Άγιο Βαλεντίνο» στο Σταυρό του Νότου και μας άρεσε

Είναι πλέον θεσμός να γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο παρέα με τον Σπύρο Γραμμένο και τις εκπλήξεις του! Και όπως και κάθε χρόνο, είναι πολλές!

Σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Σταυρό του Νότου (δυο εβδομάδες πριν δεν έβρισκες ούτε σκαμπό να κάνεις κράτηση), με τα κόκκινα μπαλόνια και την ερωτική διάθεση της ημέρας, ο Σπύρος έκανε την είσοδό του ως ένας «13ος Θεός» και το κοινό του επιφύλαξε την πιο θερμή υποδοχή!

Τραγούδια του αγαπημένα από όλη του τη δισκογραφία, από τη «Μιρέλα» και τις «Τζίβες» μέχρι το «Από παγκάκι σε παγκάκι» και το «Είναι η ζωή μου σκατά» αλλά και τα κοινωνικά του τραγούδια όπως τα «Το όνομά μου ειν’ το δικό σου» και «Ψυχή», μας κράτησαν παρέα και μας συγκίνησαν στο πρώτο μέρος της βραδιάς.  Ξεχωριστή στιγμή η πρόζα του Κωνσταντίνου Πουλή προλογίζοντας το «Χίλιες φωνές»!  

Και από εκεί και πέρα άρχισε το πιο οργανωμένο χάος που μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ! Ύστερα από την παρέμβαση του Χάρη Χιώτη (Χάρης Γαμμάτος) και την ιδιαίτερη εκτέλεση του «Κουκουλοφόρου» οδηγηθήκαμε σε ένα ατμοσφαιρικό στριπτίζ της Άννης Θεοχάρη (Κίρμπυ) υπό το βλέμμα του αιώνιου θαυμαστή της Ζερόμ (Ζερόμ Καλουτά). Και πριν ακόμα συνέλθουμε από τον ερωτισμό της Κίρμπυς απολαύσαμε το δίδυμο του κουρείου, Ζερόμ και Σπύρο, να αφιερώνουν στον απόντα (έτσι μας έκαναν να νομίζουμε) Φοίβο Δεληβοριά, τον γνωστό πλέον «Ταλαιπωριά»! Και κάπου εκεί, με την εισαγωγή από το «Κροκοδειλάκι» έκανε και την εμφάνισή του ο Φοίβος Δεληβοριάς χαρίζοντάς μας τον «Μπάσταρδο γιο» αλλά και το «16» παρέα με τον Σπύρο! Και τα «Νούμερα» δεν είχαν τελειώσει ακόμα! Η Δανάη (Άλκηστις Ζιρώ) σε μία εξαιρετική ερμηνεία στο τραγούδι «Σκότωσέ με» του Μανώλη Χιώτη κέρδισε τις εντυπώσεις και στη συνέχεια ο Σπύρος – «Αθλητικός τύπος» με την Κίρμπυ – «Τσουπωτή» μας χάρισαν άφθονο γέλιο!   

Λίγο πριν έρθει η ώρα της τελικής ευθείας με το «Ω να σου» και την «90άρα Tdk» ο Σπύρος μας είχε μία ακόμα έκπληξη με τη μορφή του Δημήτρη Μυστακίδη, του Εισβολέα και της πιο ερωτικής διασκευής της «Μπανιστιρτζούς»!

Ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε κανένα!

Happy Valentine’s Day και ραντεβού του χρόνου!