Δωρεά Αγάπης από την Κύπρο για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά άνοιξε η Βουλή Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια συμβολική δωρεά που επέδωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρία Αννίτα Δημητρίου στην Πρόεδρο του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,
Αννίτα Δημητρίου

Η κυρία Δημητρίου, συνοδευόμενη από την Α.Ε. τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην χώρα μας κύριο Κυριάκο Κενεβέζο, επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» όπου την υποδέχτηκαν η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κος Μανώλης Παπασάββας.

Κυριάκος Κενεβέζος, Αννίτα Δημητρίου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την παρουσία σας καθώς και για την συμβολική δωρεά σας στον Σύλλογό μας που εκφράζουν τη βαθύτατη ευαισθησία σας και την ευγένεια της ψυχής σας.  H στήριξή σας, μας τιμά ιδιαίτερα και με συγκινεί πραγματικά γιατί μας μεταφέρει για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση ολόκληρης της Κύπρου που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,
Αννίτα Δημητρίου

Η συμπαράσταση αυτή έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως, τόσο από τις αδελφοποιήσεις μας και τη συνεργασία μας με την ΕΛΠΙΔΑ Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όσο και από τη διαρκή, συγκινητική και ολόθερμη στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη και της Πρώτης Κυρίας, της πολυαγαπημένης μου φίλης, κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η κυρία Αναστασιάδη μας τιμά με την ολόθερμη στήριξή της και έχει σταθεί στο πλευρό μας και στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ. Είναι η ίδια μια υπέροχη μητέρα και γιαγιά που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, μας εμπνέει και αποτελεί παράδειγμα για την αγαπημένη της χώρα και όλο τον κόσμο. Έχει έρθει πολλές φορές στο χώρο αυτό και έχει ανοίξει την καρδιά της αγκαλιάζοντας όλα τα παιδιά και τους γονείς της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η ευαισθησία της και η αφοσίωσή της σε αξίες και ιδανικά που συνδέουν διαχρονικά τους λαούς μας αποτελούν θεμέλιο της συνεργασίας μας και της φιλίας που μοιραζόμαστε», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη την κυρία Δημητρίου.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,
Αννίτα Δημητρίου

Από την πλευρά του ο κύριος Παπασάββας παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Ογκολογικής Μονάδας, τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας.

Μανώλης Παπασάββας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Αννίτα Δημητρίου

Η κυρία Βαρδινογιάννη επέδωσε στην κυρία Δημητρίου τιμητική πλακέτα ευχαριστώντας την για τη σημαντική στήριξη του Κυπριακού λαού στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν συμβολικά το Αστέρι της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,
Αννίτα Δημητρίου

Συγκινημένη η κυρία Δημητρίου ευχαρίστησε για τη μεγάλη τιμή τονίζοντας πόσο σπουδαίο είναι το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και προσωπικά της κυρίας Βαρδινογιάννη: «Σε αυτό τον χώρο πραγματικά αναβλύζει η αγάπη και νιώθω πως με όλα όσα κάνετε δίνετε ελπίδα. Η κυρία Βαρδινογιάννη είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να προσφέρει. Θέλοντας να στηρίξουμε αυτό το σπουδαίο έργο κάνουμε σήμερα αυτή τη συμβολική δωρεά για να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών.  Γιατί αν σωθεί έστω και ένα παιδί, υπάρχει ελπίδα».