Δωρεάν μαθήματα Πληροφορικής στην Πυλαία

Σειρά Μαθημάτων Πληροφορικής με χρήση εργαλείων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον GreekLUG (Ελληνική Ένωση Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού).
Τα μαθήματα διοργανώνονται στo πλαίσιο των δράσεων του Δημοτικού Κέντρου Ελεύθερου Λογισμικού, είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της περιοχής χωρίς ηλικιακό περιορισμό. Η σειρά μαθημάτων περιλαμβάνει ένα τμήμα “Αρχαρίων” και τμήμα θεωρίας, ενώ κατά βάση η μορφή τους θα είναι workshop με έμφαση στην πρακτική εξάσκηση.
Τα μαθήματα θα γίνονται τα Σάββατα, τις ώρες 16:00-18:00 και τις Τετάρτες, τις ώρες 18:00-20:00, στο Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού που βρίσκεται στην Πυλαία, επί της οδού Εγνατίας 96. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 16 Φεβρουαρίου. Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους έχουν το ελάχιστο 8/11 παρουσίες και πετύχουν το 60% στο τελικό ηλεκτρονικό διαγώνισμα γνώσεων.
Nα σημειωθεί ότι η συνεργασία του GreekLUG με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη υλοποιείται από το 2015, όταν για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα. Πέρσι στο πλαίσιο των δράσεων του Δημοτικού Κέντρου Ελεύθερου Λογισμικού και της προώθησης του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση, ο GreekLUg δώρισε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές παλαιότερης τεχνολογίας στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής και τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εορταστική εκδήλωση του GreekLUG που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά.
Το ΕΛ/ΛΑΚ είναι το λογισμικό που ο καθένας μπορεί ελεύθερα να χρησιμοποιεί, να αντιγράφει, να διανέμει και να τροποποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Αποτελεί ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης και χρήσης λογισμικού που βασίζεται στην ελεύθερη διάθεση του πηγαίου κώδικα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αλλαγών ή βελτιώσεων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες αυτού που το χρησιμοποιεί.