Δημητρης Μακκας: “Καριέρα και επιτυχία είναι να φτάσεις σε μια ηλικία και να πεις πως κάτι πρόσφερα κι εγώ στο θέατρο”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Κατ αρχάς, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο http://polismagazino.gr για την φιλοξενία σας και εύχομαι κάθε επιτυχία.

Από πολύ μικρός, είχα το “μικρόβιο” του θεάτρου πιστεύω, μιας και κάθε φορά που πήγαινα να παρακολουθήσω μια παράσταση, φανταζόμουν τον εαυτό μου πανω στη σκηνή και έλεγα “Κάποια στιγμή θα είσαι και εσύ εκεί πάνω και θα σε χειροκροτάει ο κόσμος” και έτσι το όνειρο έγινε πραγματικότητα..

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Υπάρχουν αρκετοί ηθοποιοί – καλλιτέχνες που θαυμάζω από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τον καθένα για ξεχωριστό λόγο που ίσως να ήταν και να παραμένουν δάσκαλοι και πρότυπα για το έργο τους.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Το καθένα έχει την δική του μαγεία, αλλά έναν βασικό κοινό στόχο. Να μαγέψουν το κοινό.

Βέβαια η αμεσότητα και η ενέργεια που υπάρχει στο θέατρο με τον κόσμο, αναμφίβολα δεν συγκρίνεται με τίποτα, οπότε αν έπρεπε να επιλέξω κάτι, θα πω πως είμαι παιδί του θεάτρου.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Η καριέρα και η επιτυχία στο δικό μου λεξιλόγιο, λειτουργούν ως συνώνυμα της λέξης δουλειά. Είναι αλληλένδετα. Αν δεν κοπιασεις, δεν δουλέψεις, δεν ψάξεις, τότε αυτά δεν υπάρχουν. Καριέρα και επιτυχία είναι να φτάσεις σε μια ηλικία και να πεις πως κάτι πρόσφερα και εγώ στο θέατρο. Κάτι έδωσα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Θεωρώ πως το μικρόβιο το έχει κάποιος από πολύ μικρός. Από εκεί και πέρα όλα θέλουν δουλειά, εξάσκηση, εξέλιξη, υπομονή και τρομερή επιμονή για να πετύχουμε τον στόχο του ονειρου.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η λέξη Απλότητα την οποία και συνδέω με την αλήθεια. Δύο πολύ βασικά στοιχεία στοιχεία για το θέατρο, καθώς επίσης και για την ίδια μας την ζωή. Εξάλλου το θέατρο είναι κάτι ζωντανό με ψυχή.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Νιώθω έμπνευση κάθε φορά που ξεκινάω να δουλεύω για κάτι. Εμπνέομαι από το κείμενο, από τους συναδέλφους μου, από την μουσική, από τους ανθρώπους, από τα πάντα. Εκεί δίνω το είναι και την ενέργεια μου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Ως έναν άνθρωπο που θέλει και έχει να μάθει πάρα πολλά ακόμα, για να φτάσω στο σημείο κάποια στιγμή αν μου επιτραπεί να πω πως είμαι ηθοποιός.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να κάνω σχέδια για το μέλλον. Λέμε πως όταν κάποιος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει.

Οπότε προτιμώ να ζω το τώρα και την κάθε στιγμή μοναδικά με ότι έχω και από εκεί κ πέρα, ότι έρθει. Σίγουρα θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να κάνω δουλειές που να αγαπώ, να περνάω καλά, να εξελίσσομαι και κυρίως να περνάει καλά ο κόσμος.

Βιογραφικό.

Ονομάζομαι Δημήτρης Μακκας. Είμαι 32 ετών. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λαμία. Στα 21 μου έφυγα για να κυνηγήσω το όνειρο. Το όνειρο του θεάτρου. Μπήκα στην Ανώτερα Δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντοπουλου το 2009 και τελείωσα το 2012.

Μπορώ να πω πως στάθηκα πολύ τυχερός γιατι από το δεύτερο έτος είμαι ενεργός στον χώρο και αποκτώ βάσεις για να μπορέσω να γίνω ένας καλός ηθοποιός. Από το 2011 μέχρι και σήμερα συνεργάζομαι με την σκηνοθέτη Ιρινα Μποικο σε παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις ενηλίκων.

Αγαπώ πολύ ότι σχετίζεται με τα παιδιά γιατί από αυτά παίρνω μεγάλη ενέργεια και αλήθεια. Καθώς επίσης είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Κύριο Λιγναδη το 2012 στην παράσταση “Δεσποινις Τζούλια” στο φεστιβάλ Αθηνών. Φέτος συμμετέχω για δεύτερη σεζόν μετά από απαίτηση του κοινού να παιχτεί ξανά στην παράσταση “For Your Eyes Only” που είχε μεγάλη επιτυχία και σκηνοθέτη τον Στέλιο Σπινθουράκη. Επίσης φέτος συνεργάστηκα με το θεατρικό εργαστήρι της Μήλου ανεβάσαμε την ζωή του Μολιέρου και είναι μεγάλη μου τιμή.

Επισης κινημστογραφικά έχω συμμετάσχει στην ταινια “Cats dogs and rats” Σε σκηνοθεσία του Κου Αδριανού Γεωργαντα και στην ταινία του Μου Χρήστου Βουπουρα “Εσπερινη Συμφωνία”. Τέλος έχω συμμετάσχει τηκεοτπιτα σε σειρές όπως “Οι Βασιλιάδες” (Mega) , “Ευτυχίας 22″(skai) , “Υπάρχει αγάπη;” – project της lacta (Ant1), “Εθνική Ελλάδος” (Mega) και φέτος συνεργάζομαι με τον Κύριο Κοκκινοπουλο με μεγάλη χαρά και τιμή στην σειρά “Ου Φονεύσεις” (Open Beyond) Στόχος μου είναι οι καλές συνεργασίες, να μαθαίνω και να εξελίσσομαι.