Γιώργος Πλατής: “Οι επιρροές μου στις μουσικές Συνθέσεις προέρχονται από την κλασική μουσική έως τις ροκ μπαλάντες, τα καλά λαϊκά τραγούδια και την παράδοση”

“Προετοιμαζουμε, το 2ο promo single που θα βγει από την εταιρεία Όγδοο και πρόκειται για ένα κομμάτι που πιστεύω πολύ, σε ερμηνεία – μουσική – στίχους δικούς μου με τίτλο : “Εμένα, το Τραγούδι μου”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι πράγματι, στην τελετή αποφοίτησης Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης Αττικής, όπου μάλιστα έχω μνήμες και για το ίδιο το τραγούδι που προσωπικά τραγούδησα τότε, το : “Ξημερώνει Κυριακή” του Μ. Πλέσσας – Λ. Παπαδόπουλος που είχε κάνει επιτυχία της εποχής ο Γιάννης Πουλοπουλος.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μεγάλη τιμή και επιθυμία θα ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, που η μοναδική φωνή του ταξίδεψε στο γύρο του κόσμου με τα ελληνικά τραγούδια.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η προσωπική μου πορεία, ξεκινάει φυσικά από παιδί 10 ετών περίπου, όπου σπουδάζω στο Εθνικό ωδείο παράρτημα Ηλιούπολης στην κλασική κιθάρα και σε θεωρία και σολφεζ και συνεχίζω και σε ιδιαίτερα μαθήματα στην ακουστική κιθάρα με πένα. Επίσης μετά τα 19 μου, κάνω επισταμένα μαθήματα φωνητικής για πολλά χρόνια.
Παράλληλα με τις σπουδές μου, εμφανίζομαι και σε μουσικές σκηνές και ρεμπεταδικα της εποχής, από τα Εξάρχεια και την Θεσσαλονίκη, έως τα νησιά μας, όπως Σαντορίνη και Αμοργό, όπου παίζω ζωντανά με ορχήστρες και τραγουδάω.
Κατόπιν ασχολούμαι με την ιδιαίτερη κλίση μου στην τραγουδοποιία κάνοντας ντεμο σε στούντιο μέχρι να καταλήξω στην 1η μου Δισκογραφια σε τραγούδια δικών μου συνθέσεων με το Όγδοο music group, με πρώτο promo single το ντουέτο μου με τον Παντελή Θαλασσινό “Μαύρη μου Θάλασσα”
Οι επιρροές μου είναι πολλές στις μουσικές Συνθέσεις και προέρχονται από την κλασική μουσική έως τις ροκ μπαλάντες και τα καλά λαϊκά τραγούδια και την παράδοση. Σίγουρα όμως πρέπει να επισημάνω την πιο βαθιά μου επιρροή στις Μελωδίες, όπου είναι ο Μάνος Λοΐζος, αλλά και κατόπιν η περίφημη “σχολή της Θεσσαλονίκης” με τον κύριο δημιουργό και εκπρόσωπό της τον Νίκο Παπαζογλου.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Όπως ο έρωτας κι ο πόνος, έτσι και η επιτυχία ή η αποτυχία νομίζω πως τις χωρίζει πάντα μία λεπτή γραμμή. Δεν μπορώ στην εποχή μας άλλωστε που πλήττεται τόσο πολύ η μουσική να αποσαφηνίσω τι ακριβώς σημαίνει επιτυχία. Με τρομάζει η απραξία και όχι η λεγόμενη όποια επιτυχία. Πάντως σίγουρα η αποτυχία συνήθως διδάσκει οπότε βλέπω την παιδαγωγική της διάσταση.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Είναι ακριβώς αυτή η λέξη και η έννοια της ερώτησης, talent shows και όχι μουσικές ακαδημίες. Φυσικά δίνουν μια δημοσιότητα, αλλά κατά την γνώμη μου αν δεν κοπιασεις βήμα – βήμα με την διαρκή ενασχόληση της τέχνης που αγαπάς, νομίζω πως πιθανόν να είναι εφήμερη. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Πάντως προσωπικά προτιμώ και ακολούθησα τον παραδοσιακό τρόπο της παλιάς σχολής με ντεμο και στούντιο ηχογραφησεων και έρευνα σε δισκογραφικες εταιρείες.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Σίγουρα επιθυμώ να συνεργαστώ με όλη τη νέα γενιά τραγουδιστών και τραγουδοποιών που είναι πολύ αξιόλογη και φυσικά γράφοντας καλά τραγούδια να με τιμήσουν με τη συνεργασία τους και μεγάλοι ερμηνευτές της γενιάς μας.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Μαύρη μου θάλασσα» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Πρόκειται για μία ρυθμική και καλοκαιρινή μπαλάντα που αντλεί νησιωτικά στοιχεία και ταξιδεύει στη μυθική Ιθάκη του καθενός από μας σαν ταξιδιώτης της ζωής προς διαρκή αναζήτηση του ιδανικού τόπου της ψυχής του. Η κεντρική ιδέα του τραγουδιού βρίσκεται στο στίχο “μα εγώ στο νου μου θαχω μιαν Ιθάκη, η Ιθάκη δεν με γέλασε ποτέ, μου χάρισε ψυχής ιδανικά!”, που σηματοδοτεί κατά την γνώμη μου την ανάγκη επένδυσης στη μονιμότητα των σχέσεων που πράγματι δεν θα μας γελάσει ποτέ και θα δώσει το αληθινό νόημα στο ταξίδι της ζωής μας προς ευτυχία και ολοκλήρωση.

Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Παντελή Θαλασσινό; Η συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό ήταν πολύτιμη και ιδανική, αφού ολοκληρώθηκε σαν το γάργαρο νερό με ουριο άνεμο, μιας και ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε αμέσως στο συγκεκριμένο τραγούδι, που του θύμισε τα παιδικά του χρόνια στο νησί που μεγάλωσε και του ξύπνησε αναμνήσεις και νοσταλγία!

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Προετοιμαζουμε, το 2ο promo single που θα βγει από την εταιρεία Όγδοο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, κατά τον Οκτώβριο και πρόκειται για ένα κομμάτι που πιστεύω πολύ, σε ερμηνεία – μουσική – στίχους δικούς μου με τίτλο : “Εμένα, το Τραγούδι μου” και πρόκειται για μία προσωπική κατάθεση ψυχής που θα συνοδεύεται και από ένα πολύ ιδιαίτερο video clip.

https://youtu.be/00gxEdxpQQM

Βιογραφικό – Γιώργος Πλατής

Ο Γιώργος Πλατής ξεκινά τις μουσικές του σπουδές από 10 ετών, μελετώντας κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης. Επί σειρά ετών, κάνει μαθήματα φωνητικής στο κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. Αρχικά, εμφανίζεται σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσ/νίκης (“Μποέμισσα”, “Δίεση”, “Μουσικό Στέκι”). Αργότερα, τον συναντάμε στο πλευρό διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως η Πίτσα Παπαδοπούλου. Μετέπειτα συνθέτει, γράφει στίχο και ηχογραφεί ως συνθέτης – τραγουδοποιός, σε γνωστά studio (“Praxis” και “Μύθος”) δίπλα σε εγνωσμένης αξίας μουσικούς, όπως Κ. Παρίσσης, Β. Μαχαίρας, Μ. Παπούλιας, Π. Ντζιάλας, κ.ά.
Συνεργάζεται με την στιχουργό Ρ. Θεοδωράτου και με τον Δ. Τσακαλία και την στιχουργική του ομάδα, καθώς και άλλους σημαντικούς στιχουργούς στην πορεία. Στο επερχόμενο άλμπουμ με τίτλο ”της Ζωης το Ταξίδι” και video clips που θα μας παρουσιάσει σύντομα, από την δισκογραφική εταιρεία Όγδοο music group, συμμετέχουν οι Παντελής Θαλασσινός, Σεμέλη Παπαβασιλείου, Πολυξένη Καράκογλου. Αναμένεται και ένα “τραγούδι – έκπληξη”, σε ερμηνεία του ιδίου, και στίχους του μοναδικού Πόλυ Κυριάκου!