Γιορτάστε ελεύθερα – από τον Γιώργο Αβραμίδη και τον Dj Mestre!

Γιώργος Αβραμίδης – Dj Mestre “Γιορτάστε Ελεύθερα

Συμμετέχουν οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Ειρήνη Μπαλτά, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Αλκιβιάδης Κανίδης, Ανδρομάχη Βουτσά, Έλσα Σίσκου, Μυρτώ Παυλάκη και Γιώργος Χριστοφορίδης

Μετά από τρεις προσωπικούς δίσκους με κέντρο την τρομπέτα του, ο Γιώργος Αβραμίδης επιστρέφει με το «Γιορτάστε Ελεύθερα». Ο καινούργιος δίσκος τον βρίσκει να συνεργάζεται με τον Dj Mestre, ξεφεύγοντας μερικώς από το καθαρό jazz ύφος που είχαν οι προηγούμενες δουλειές του.

Σημαντική προσθήκη στο album, που κυκλοφορεί ψηφιακά στις μουσικές πλατφόρμες, είναι η απαγγελία των στίχων, κάθε μία από διαφορετική φωνή, πλάι στις μουσικές των Γιώργου Αβραμίδη και DJ Mestre.

Ο Γιώργος Αβραμίδης συμμετέχει με την τρομπέτα του στους Polkar, στους ΕΚΜΕΚ,  στους 100C του Γιάννη Αγγελάκα και σε πλήθος άλλων ηχογραφήσεων. Πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά είναι το “Invented Memories” του 2018, με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Σιετή. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ορισμένα ακόμα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των «Βαρκαρόλα» με τη συμμετοχή του Αντώνη Καφετζόπουλου και «Και ‘γω αέρας θα ‘μαι» με τη συμμετοχή της Δανάης Μιχαλάκη που βρίσκονται και στο καινούργιο album.

Τους στίχους έχουν γράψει οι Αλκιβιάδης Κανίδης, Γιάννης Κυρατσός, Κυριάκος Ραμολής, Απονειρευτής (Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος), Παύλος Τριανταφυλλίδης και Παναγιώτης Τζαννετάτος, μαζί με τέσσερα τραγούδια σε στίχους του ίδιου του μουσικού.

Στις απαγγελίες ακούγονται οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη, Ειρήνη Μπαλτά, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Αλκιβιάδης Κανίδης, Ανδρομάχη Βουτσά, Έλσα Σίσκου, Μυρτώ Παυλάκη και Γιώργος Χριστοφορίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί Σάκης Αζάς (κιθάρες, synths), Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος (drum programming, synths, scratches, βιμπράφωνο), Μιχάλης Καρανίκος (τρομπόνι), James Wylie (καμαντσέ), Μαρία Παπαδοπούλου (βιολί), Μάριος Ποδάρας (βιολί) και ο Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα. Την παραγωγή, την ηχογράφηση, τη μίξη και το master έχει αναλάβει ο Νικόλας Πλάτων. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Ντουλάπα. Η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι της Χαράς Τσώκλη και ο σχεδιασμός του έγινε από τη Vaia Daldis (Vaia Daldis Photography).

YouTube Link με όλες τις συμμετοχές: Γιορτάστε Ελεύθερα – Γιωργος Αβραμίδης//Dj Mestre – Voice Recordings

YouTube Link με τα τραγούδια του album: Γιορτάστε Ελεύθερα

Video clips:

Τραυματισμένη πολιτεία – συμμετέχει η Ανδριάνα Μπάμπαλη

Βαρκαρόλα – συμμετέχει ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Σημείο φυγής – συμμετέχει η Ειρήνη Μπαλτά

Και ‘γω αέρας θα ‘μαι – συμμετέχει η Δανάη Μιχαλάκη

Στη μνήμη των μελαγχολικών ποιητών – Ανδρομάχη Βουτσά

Γιορτάστε ελεύθερα – συμμετέχει η Έλσα Σίσκου