Γιάννης Βογιατζάκης: «Μου αρέσει να δραπετεύω μέσα από ρόλους και να μαθαίνω μέσα από συνεργασίες»

Συνέντευξη στο δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο

Νέος, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός της νέας γενιάς. Μελετά πολύ, αγαπά και πιστεύει στην τέχνη του, ενώ είναι αεικίνητος και στις συνεργασίες του. Φέτος το καλοκαίρι, συμμετέχει στην παράσταση «Jurassic Adventures» που περιοδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε διασκευή- σκηνοθεσία του Φώτη Σπύρου. Ο ίδιος, με αφορμή την παράσταση, μου μίλησε για την τέχνη της υποκριτικής και τα σχέδιά του στο εγγύς μέλλον!

«Jurassic Adventures». Τι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την δουλειά και πώς νιώθεις στην περιοδεία μετά από 2 χρόνια καραντίνας; 

Ο ενθουσιασμός της ομάδας ήταν σίγουρα ένας σημαντικός λόγος να συμμετέχω στο Jurassic Adventures. Έπειτα από 2 χρόνια καραντίνας και περιορισμών, η περιοδεία είναι κάτι που δύσκολα αρνείσαι. Αναπνέεις και ταξιδεύεις ξανά σε όλη την Ελλάδα μέσω της παιδικής αυτής παράστασης. 

Ποιον ρόλο υποδύεσαι και πώς βλέπεις το κοινό να αντιδρά σε αυτόν;

Είμαι ο Ιβάν, ο βοηθός του Δρ. Γκράντ, η “ψυχή του πάρκου” όπως τον αποκαλεί. Ο Ιβάν εντάσσει το κοινό στην παράσταση με χιούμορ, χαρίζοντας έτσι μία ξεχωριστή σχέση με τον θεατή. Αυτό που εισπράττω είναι ότι το κοινό φαίνεται να συμπαθεί τον Ιβάν αφού αυτός (στον βωμό της έκθεσης που λατρεύει) τραγουδάει, χορεύει και διδάσκει μπαλέτο και υπόσχεται πολλά.

Ποιο ήταν το έναυσμα που σε ώθησε να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Μου αρέσει να δραπετεύω μέσα από ρόλους, και να μαθαίνω μέσα από συνεργασίες. Είναι ένα επάγγελμα που συνεχώς μαθαίνεις, εξελίσσεσαι και γνωρίζεις τις αντοχές σου. Καλώς ή κακώς.

Έχουν υπάρξει συνεργασίες που μετάνιωσες που τις δέχτηκες και κάποιες που δεν τις δέχτηκες τελικά;

Μέχρι στιγμής όχι. Έχω καλό ένστικτο που το ακούω και με κατευθύνει. Ό,τι έχω κάνει, ήταν έπειτα από καλό “ζύγισμα” και όταν εμπλέκομαι είμαι 100% σε αυτό. 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;

Η δειλία. Φοβάμαι στην σκέψη ότι ίσως βρεθώ σε μία στιγμή που δεν θα αντέχω να παλεύω και να τολμώ.

Η τηλεόραση είναι στα άμεσα σχέδιά σου;

Ναι. Για την τηλεόραση δεν ξέρω (γέλιο). Εννοείται. Θα ήταν ψέμα να απαντήσω οτιδήποτε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι, η τηλεόραση προσφέρει αναγνωρισιμότητα και κατ’ επέκταση «ανοίγουν πόρτες».

Το θέατρο λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά στη ζωή σου;

Ναι. Πολύ. Έτσι ξεκίνησε το θέατρο, και αυτό συνεχίζει να κάνει, και ας το παραβλέπουμε πολλές φορές. 

Ποιο είναι το ρητό της ζωής σου και γιατί;

Τα πάντα ρει.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια στο εγγύς μέλλον;

Είμαι σε συζητήσεις για ένα νέο μιούζικαλ, στο οποίο θα υπογράψω την σκηνοθεσία, και ανυπομονώ.