Γιάννης Αδάμος: “Για εμένα η μουσική εκτός απο μεγάλη αγάπη είναι και προτεραιότητα σε ό,τι κι αν κάνω!”

“Η μουσική μου ταυτότητα αρχίζει να διακρίνεται στον καινούργιο μου δίσκο που θα κυκλοφορίσει σύντομα από την Final Touch.”

Σύστησέ μας τον άνθρωπο – καλλιτέχνη. Ποια είναι η μουσική σου ταυτότητα; Καλησπέρα σας, λοιπόν είμαι ο Γιάννης Αδάμος. Σαν άνθρωπος είμαι πάρα πολύ ήσυχος και χαλαρός σαν καλλιτέχνης είμαι το άκρως αντίθετο. Θέλω συνέχεια δηλαδή νιώθω την ανάγκη να εκφράζω ό,τι με πνίγει μέσα απο τις δημιουργίες μου και γι’ αυτό άλλωστε συνεχως παρουσιάζω και κάτι καινούργιο. Είμαι γενικά της άποψης ότι ένας καλλιτέχνεις πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα και όταν έχει κάτι να πει να το λέει. Η μουσική μου ταυτότητα αρχίζει να διακρίνεται στον καινουργιο μου δίσκο που θα κυκλοφορίσει σύντομα από την Final Touch. Θα έλεγα ότι γράφω παραδοσιακά – ρεμπέτικα εντέχνως ενδεδυμένα όπως λέει και ο φίλος μου Γιώργος Μιχαήλ.

Πώς γεννήθηκε η αγάπη σου για τη μουσική και το ραγούδι; Άρχισα να γράφω στίχους απο πολύ μικρή ηλικία απο τα δώδεκα μου όταν δηλαδή κατάλαβα ότι μπορώ να γράφω έυκολα σχετικά. Μετά από ένα χρόνο ανακαλύπτω ένα τρίχορδο παλιό του πατέρα μου. Προσπαθώ να μάθω μόνος όμως δεν τα κατάφερνα και πολύ καλα κι ετσι ξεκίνησα να γράφω τις δικές μου μελωδίες και απο τότε γεννήθηκε όλη αυτή η αγάπη γιατί απο τότε γράφω ασταμάτητα.

Το τραγούδι ήταν μονόδρομος για εσένα, ή έχεις σπουδάσει και κάτι άλλο; Το τραγούδι και γενικά όλο αυτο με την τραγουδοποιία πάντα το κουβαλούσα και το μελετουσα άλλα πάντα αυτοδίδακτα. Έχω σπουδάσει διοίκηση μονάδων υγείας κάτι που ποτέ δεν ακολούθησα!

Ποια είναι τα «όχι» που θα πεις, στο βωμό της καριέρας; Θα πω πάρα πολλα όχι στο βωμό της μουσικής όμως όχι της καριέρας! Για μένα η μουσική αυτή την στιγμή εκτός απο μεγάλη αγάπη είναι και προτεραιότητα σε ό,τι κι αν κάνω!

Ποιο είναι το τραγούδι, που όταν το ακούς ή το ερμηνεύεις, «λυγίζεις»; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Αυτό το συνάισθημα μου το βγάζουν πολλά τραγούδια και δικά μου άλλα και άλλων συναδέλφων.

Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου, που σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Κοιτάξτε έχω κάποια στοιχεία εμφανή που μπορώ να διακρίνω αλλά δεν νομίζω ότι με κανουν να ξεχωρίσω. Σαν άνθρωπος είμαι ειλικρινης πάντα και σαν καλλιτέχνης είμαι αρκετα αυστηρός. Αλλά και πάλι σας λέω ότι δεν νομίζω να με κάνουν ξεχωριστό αυτα.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας νέος καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο του τραγουδιού; Θα πω ό,τι κάνω κι εγω μέχρι τώρα. Πολύ δουλειά και να το πιστέψεις!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου; Μεγαλύτερος φόβος μου είναι να ξεχάσω τις ρίζες μου! Δεν θα το αφήσω ποτέ να συμβει αυτό!

Ποιά είναι η άποψή σου για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Δεν έχω άποψη για αυτό το θέμα δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο και γένικα πιστέυω ότι ο κάθε καλλιτέχνης κάνει τις επιλογές του και για μένα είναι σεβαστό αυτό. Εξάλου όλη μας η ζωή καθορίζεται απο τις επιλογές μας.

Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι; Θα ηθελα να δώσω τραγούδι μου στη Φωτεινή Βελεσιώτου και στη Βιολέτα Ικαρη !

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1986 στην Καρδίτσα. Τα παραδοσιακά τραγούδια που τραγουδούσε ο παππούς του στα χωράφια της Σέκλιζας καθώς και το πάθος του πατέρα του για τα ρεμπέτικα και τον Μάρκο είναι η σημαντικότερες αναμνήσεις του σήμερα. Στην Καλαμάτα σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ενώ στην συνέχεια χάνει ένα χρόνο από την ζωή του όπως λέει ο ίδιος υπηρετώντας στον Έβρο την στρατιωτική του θητεία όπου έγραψε πάρα πολλούς στίχους.

Ξεκίνησε γράφοντας στιχάκια σε ηλικία 12 ετών όταν σε μια εργασία για το σχολείο έγραψε ένα παιδικό ποίημά για την άνοιξη. Από τότε όσο θυμάται τον εαυτό του σχεδόν κάθε βράδυ γράφει στίχους. Στα 13 του ξεκίνησε να μελετάει μουσική καθώς βρίσκει ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του στην αποθήκη της γιαγιάς του. Αμέσως ξεκινάει μαθήματα σε Ωδείο της Καρδίτσας όπου δύο χρόνια αργότερα το εγκαταλείπει λόγο οικονομικών δυσκολιών. Αυτοδίδακτος από τότε μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική καθώς όπως λέει η μουσική είναι ατελείωτη σαν τον γαλαξία μας όσο μελετάς τόσο θες να μάθεις. Παίζει τζούρα, μπαγλαμαδάκι, μεσομπούζουκο και κιθάρα.

Το 2012 αποφασίζει με δύο φίλους του να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες παίζοντας τραγούδια του Γιώργο Μιχαήλ, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα και πολλά ρεμπέτικα σε μαγαζιά της πόλης.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει τον πρώτο ανεπίσημο δίσκο του σχήματος ”Στο παραπέτασμα του κόσμου” σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα κάνοντας μια μικρή ανασύνταξη του σχήματος έρχεται ο δεύτερος ανεπίσημος δίσκος ”Οι χαρακιές της γης” όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια.

Το 2017 κυκλοφορεί με την Final Touch του κ. Μ. Καρατζά τον Άψινθο παρέα με τις Ροζ πένες.

Δύο χρόνια αργότερα το 2019 έρχεται ο πρώτος προσωπικός του δίσκος Τα τραπεζιάτικα.

Έχει κάνει την μουσική επιμέλεια για την ταινία του Αγη Δημητρόπουλου με τίτλο “Ουσακ & Πειραιώτικος” η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Τέλος το Καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον νέο του Δίσκο με τίτλο “ΚΟΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ!” από την Final Touch και επίσης ξεκινάει η νέα του εκπομπή για τους συνδρομητές στο κανάλι του στο You tube με τίτλο Στο Καθιστικό.

Στους στίχους του προσπαθεί να δείξει τον εξευτελισμό του ανθρώπου και της φύσης. Υποστηρίζοντας την αρμονία κ την ισότητα.