Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών  

Με τους Ensemble LE MUSE

Maestro – Andrea Albertini 

Σολίστ  – Daniela Placci 

Δευτέρα 12  Σεπτεμβρίου  

Οι πασίγνωστες μελωδίες του μεγάλου Ιταλού Μαέστρου Ennio Morricone για ταινίες όπως “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική” και πολλών ακόμα, πρωταγωνιστούν στην μουσική παράσταση του γυναικείου σχήματος Ensemble Le Muse  από την Ιταλία που έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

Ταυτόχρονα με την ερμηνεία τους, θα προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη μουσικό-κινηματογραφική εμπειρία.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όscar, έχει επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι Bafta, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων  και Βραβείο Μουσικής Polar, κι έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του. Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς τον μεγάλο σύνθετη.

To  συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία  Ensemble Le Muse  αποτελούν ξεχωριστές γυναίκες μουσικοί που  προέρχονται από την φημισμένη  ορχήστρα “Rondo Veneziano” και  πέρα από την πλούσια εμπειρία τους σε όλες τις πτυχές της κλασικής μουσικής διαθέτουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και ένστικτο στην ερμηνεία των συνθέσεων του Ennio Morricone. Μιας μουσικής που είναι πασίγνωστη για την ακρίβεια και την ευαισθησία της στην περιγραφή των εικόνων Μιας μουσικής  πολυβραβευμένης διεθνώς,  που καλύπτει έξι γεμάτες δεκαετίες διαρκούς έμπνευσης και δράσης

Ensemble Le Muse είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική  στα εγκαίνια του εξαμήνου της Iταλικής  Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη και έλαβε την Υψηλή Αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Στο μουσικό σύνολο αυτό ιδιαίτερη θέση έχει η εξαιρετική σοπράνο Daniela Placci   , ενώ διευθύνεται από τον πιανίστα ,ιδρυτή της ορχήστρας και μαέστρο Andrea Albertini.

Μια  ξεχωριστή βραδιά στις 12 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του κινηματογράφου  

ΙΝFO: Προπώληση-www.ticketservices. gr , ταμείο – θέατρο Αυλαία, Σινεμά  Ελληνις ,Μονή Λαζαριστών

Τιμές εισιτήριων:

Α  Ζώνη, θέσεις αριθμημένες – 30 ευρώ

Γενική είσοδος (καθιστοί χωρίς αρίθμηση, πλατεία και κερκίδες ) – 20 ευρώ

Άνω των 65, άνεργοι, φοιτητές- 17 ευρώ

Ώρα έναρξης: 21.00