Ατομική έκθεση του Γιώργου Ιατρού στους χώρους Βιτρίνα και Show Room της Myró Gallery

Με μεγάλη χαρά, φιλοξενούμε στους χώρους Βιτρίνα και Show Room της Myró Gallery την ατομική έκθεση του Γιώργου Ιατρού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Ο Γιώργος Ιατρού γεννήθηκε τα Στεφανινα της Θεσσαλονίκη το 1964. Το 1982 αποφοίτησε από την σχολή «Σχεδίασης δομικών έργων». Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα ελευθέρου σχεδίου ενώ το ενδιαφέρον του είχε επικεντρωθεί σε σπουδές που έκανε πάνω στο χρώμα και στο σχέδιο αγαπημένων καλλιτεχνών όπως είναι ο Giorgio de Chirico, Joan Miro και Michelangelo Buonarroti. Εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει εκθέσει έργα του σε δυο ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται ενώ έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος. Επίσης το 2007 έχει δημιουργήσει με τη σύζυγό του Μαίρη την margioart gallery.

Το 2012 βρέθηκε στο Edmonton του Καναδά και ήρθε σε επαφή με καλλιτέχνες όπου ανακάλυψε το στυλ steampunk. Το steampunk είναι ένα υποείδος επιστημονικής φαντασίας που ενσωματώνει retro futuristic φόρμες και είναι εμπνευσμένη από τον 19ου αιώνα και την βιομηχανική επανάσταση της βικτωριανής εποχής και συχνά τοποθετείται σε μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία.

Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει δύο βασικές και κομβικές ενότητες που σημάδεψαν τη δουλειά του. Στην πρώτη παρουσιάζει το Ζωδιακό κύκλο. Ένα θέμα που απασχολεί τον άνθρωπο στην πρώτη λογική εξήγηση του έναστρου ουρανού ψάχνοντας να βρει απαντήσεις στο γιατί της ζωής. Επίσης κάνει μια προσέγγιση στον ήρωα του Θερβάντες Δον Κιχώτη. Ένα συμβολικό παράδειγμα ανθρώπου που αναζητά τόσο έντονα ώσπου χάνεται στην αναζήτησή του.

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάζει έργα με Steampunk φόρμες, εφαρμόζοντας αυτές της φόρμες πάνω σε χρηστικά αντικείμενα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι από ανακυκλώσιμα υλικά που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

Καλούμαστε να κάνουμε ένα ταξίδι από το χθες στο σήμερα και να δώσουμε τις δικές μας ερμηνείες ή να θέσουμε εκ νέο τους δικούς μας προβληματισμούς.

Τηλέφωνο: 231 0269187
email: gallerymyro@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/myrogallery
Instagram: www.instagram.com/myrogroup