Αρνείται να παραλάβει το βραβείο του ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο “αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών”, όπως έχει χαρακτηρισθεί ο Γιώργος Παπαευσταθίου, μας έχει συνηθίσει να μιλά μόνο μέσα από τις προσεγμένες δουλειές του μέσω της παιδικής σκηνής ΘΙΑΣΟΣ ΑΔΡΑΧΤΙ, το ήθος του και την αγάπη του για τα παιδιά.

Έχει βραβευτεί 6 φορές από τον όμιλο Unesco Πειραιώς & Νήσων για τις παραστάσεις που ανεβάζει και τη προσφορά του στον πολιτισμό.

Πρόσφατα άλλο ένα βραβείο θα ερχόταν στο ενεργητικό του από το Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου, μόνο που ο ίδιος… δεν θα παρευρεθεί στη βράβευσή του.

Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους στο προσωπικό του προφίλ με ανάρτηση του:
“Πρώτη Οκτωβρίου, έμαθα από συνάδελφο ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού θεάτρου βραβεύει συναδέλφους για τις παραστάσεις που ανέβηκαν τη χρονιά 2019, μιας και λίγο αργότερα λόγω μέτρων για τη πανδημία, σταμάτησαν οι παραστάσεις. Μεταξύ των βραβευομένων και εγώ για τη παράσταση «Ο Φορτουνάτος» που είχαμε ανεβάσει τότε στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΙ.

Κανένας παράγοντας από την επιτροπή δεν με είχε ειδοποιήσει με mail, ή έστω στο messenger, ή και πιο απλά έστω με ένα tag το όνομα μου στην ανάρτηση που είχε βγει με τα ονόματα των βραβευομένων, μεταξύ αυτών και εγώ.

Παραβλέποντας όλα τα προηγούμενα και με τη χαρά όχι τόσο της δικής μου βράβευσης, αλλά επειδή ο χώρος του θεάτρου που τόσο αγαπώ, άρχισε να παίρνει ξανά ζωή, κοινοποίησα την ανάρτηση η οποία δεν ανέφερε ημερομηνία βράβευσης η οποία θα ανακοινωνόταν σύντομα.

Πριν από λίγη ώρα, έμαθα πάλι από συνάδελφο και όχι από κάποιο μέλος της επιτροπής ή έστω κάποιου υπευθύνου, ότι η βράβευση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.

Ευχαριστώ τον κύριο Dinos S. Koubatis και την επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου, για τη τιμή να με συμπεριλάβουν στους βραβευόμενους, αλλά δυστυχώς, δεν θα παρευρεθώ. Όχι από σνομπισμό, το έχω αποδείξει με τη παρουσία μου άλλες χρονιές που έχω βραβευτεί από άλλους παράγοντες, απλά θεωρώ ότι τα άτομα που επιλέξατε να βραβεύσετε (και σας ευχαριστούμε για αυτό) αν μη τι άλλο όφειλαν να έχουν κάποια ενημέρωση από εσάς τους ίδιους και όχι μέσω συναδέλφων τους.

Ευχαριστώ και πάλι και συγχαρητήρια στους συναδέλφους που θα βραβευθούν αύριο.” Γιώργος Παπαευσταθίου