Αρνάκη Λιλίκα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τη ζωγράφο ΑΡΝΑΚΗ ΛΙΛΙΚΑ.

Σπούδασα μηχανικός. Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου. Είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου.

Δίδαξα Ελεύθερο Σχέδιο σε ΙΕΚ και  στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο, του κάθε εικονιζόμενου. 

Για εμένα η τέχνη είναι αναζωογόνηση, λύτρωση, είτε ως δημιουργός είτε ως παρατηρητής.  

Έχω  στο ενεργητικό μου 10 ατομικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη και 32 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα Μύκονο, Πάρο Αθήνα Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη,  Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι εκθέσεις μου γενικά είναι πολλές και τα έργα μου συνεχώς ταξιδεύουν. Ενδεικτικά να αναφέρω το Μουσείο Προσοτσάνης, το Δημαρχείο Καλαμαριάς, το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγύπτου, την κεντρική περιφέρεια Μακεδονίας, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αλλά έχω τη τιμή να φιλοξενούμαι και στα σπίτια ανθρώπων που αγαπώ και θαυμάζω όπως του αγαπητού Μίμη Πλέσσα του αγαπημένου Γιώργου Τσούκαλη και της αγαπημένης Τένια Μακρή.

Συμμετείχα στον 1ον Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών με θέμα  ΑΦΡΙΚΗ Αθήνα 2019.

Συμμετείχα στην  Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 2019. Συμμετείχα στην ART Θεσσαλονίκη 2018.

Συμμετείχα στο παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Για δυο χρόνια έγραφα avecnews.gr

Έγραψα δύο βιβλία “ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ” και “ΚΑΤΑΔΥΣΗ” το οποίο προτάθηκε απο τα Public.

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018.

Συμμετείχα ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUAL MENTE 2014.

Ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες.
Κατασκευάζω κοσμήματα με την ίδια τεχνική που ζωγραφίζω. Είμαι ενεργό μέλος στο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδας και UNESCO TLEE 

https://www.facebook.com/lilika.arnakihttps://lilika-arnaki.blogspot.com/[email protected] https://www.instagram.com/euaggeliaarnake/


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.