Αντώνιος – Σπυρίδων Αργυρός: “Η στέρηση της δια ζώσης συναναστροφής και η αποχή από τα κάθε είδους δρώμενα, μου επιφέρει ασυγκράτητα αποτελέσματα στον εγκλεισμό μου…”

Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟΣ, Ηθοποιός-Showman, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“…Έτσι πρέπει να πράττουν όλοι από εδώ και μπρός, να μιλάνε, να μοιράζονται την οποία δυσκολία περνάνε, να μην κρατάνε τίποτα για το μετά ή το αύριο, διότι αργότερα ίσως κάτι να αποβεί μοιραίο και έπειτα να είναι πολύ αργά… !”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν;
Ο εγκλεισμός για ‘μένα στο σπίτι αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, είναι μια σκέτη (βουρλισιά) που λένε και οι συντοπίτες μου Κερκυραΐοι ! Και μάλιστα όταν έχεις να κάνεις με ένα ανήσυχο πλάσμα σαν και εμένα ! 
Η στέρηση της δια ζώσης συναναστροφής με τον κόσμο γύρω μου και η αποχή από τα κάθε είδους δρώμενα, μου επιφέρει ασυγκράτητα αποτελέσματα στον εγκλεισμό μου… ! Πολλές φορές αισθάνομαι τον εαυτό μου τόσο ανήσυχο και τρελό που τον παρομοιάζω σαν μια χύτρα ταχύτητας που βράζει μέσα σε τέσσερις τοίχους ! Αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πράξουμε και διαφορετικά…, όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία ! Οπότε περιορίζομαι και εγώ όπως όλοι μας, σε ένα συνηθισμένο καθημερινό φαύλο κύκλο…, σπίτι, Detol και βόλτα ως το Χώλ ! … Χαχαχα…… Αλλά πέρα από την πλάκα, μου λείπει πραγματικά πολύ η παρέα, η συντροφιά και η συναισθηματική ζεστασιά, γιατί για ‘μενα όλα αυτά τα καθημερινά στοιχεία, πιστεύω πως είναι τα απαραίτητα εφόδια για την ζωή όλων μας, όπως είναι η τροφή και το νερό !… Προσπαθώ όμως και εγώ να δίνω λίγη νότα αισιοδοξίας στον εαυτό μου και αμέσως κάθομαι και σκέφτομαι ότι δεν είμαι και ο μόνος που τα περνάει ! Ευτυχώς λοιπόν στην διαδικτυακή αυτή εποχή που βρισκόμαστε, μπορούμε έστω και από το σπίτι μας, από το χώρο μας, να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε την καλλιτεχνική μας φαντασία όσο μπορεί να εκτονωθεί ! Για αυτό και εγώ δεν τα βάζω κάτω…, μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες μου “Λεονάρντο Θίμο” & “Ελένη Αναγνωστοπούλου” και μέσω του διαδικτυακού μου καναλιού “CINEMATONI’S” και της “ALIEN PICTURES STUDIO”, ενώνουμε τις δυνάμεις μας παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερη διαδικτυακή θεατρική σειρά, για φιλανθρωπικό σκοπό, με τίτλο : “ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”, που προχωράει με αρκετά μεγάλη επιτυχία !

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Ναι είναι γεγονός, ότι το τελευταίο διάστημα, ακούγεται πολύ έντονο το θέμα αυτό της βίας ! Κοιτάξτε…, πιστεύω πως η βία σε κάθε μορφή ανέκαθεν υπήρχε και θα υπάρχει…, δεν είναι λοιπόν κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα ! Είναι γνωστό ότι μέσα στα καλά τα πρόβατα, θα υπάρχουν πάντα και τα κακά…, οι λύκοι ! Έχω τη γνώμη όμως, ότι όλα ξεκινούν πρώτα από το οικογενειακό περιβάλλον του καθενός ! Η παιδεία αρχίζει από το σπίτι και μετά περνάει στον έξω κόσμο ! Και σαφώς όλοι μας, λίγο ή πολύ την έχουμε βιώσει σε κάθε της μορφή από κάποιους στο περιβάλλον που ζούμε και γενικά εργαζόμαστε !Εγώ προσωπικά…, χωρίς να αναφερθώ σε ανθρώπους και καταστάσεις, την έχω υποστεί μέσω του καλλιτεχνικού κυρίως στερεώματος και ήταν περισσότερο ψυχολογική ! Αλλά πάντα είχα τα κότσια που λέμε, να αντιδρώ ώστε να μην γίνομαι έρμαιο στα χέρια κάποιων ανόητων ! Καταρχάς έχω το προτέρημα να μοιράζομαι τα πάντα, πρώτα με την οικογένειά μου, με τους οικείους μου και έπειτα με τους αρμόδιους φορείς του εργασιακού μου περιβάλλοντος, ώστε να προλαβαίνω άμεσα το κακό και να βρίσκω τις κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση του εκάστοτε θέματος. Με αυτό το τρόπο θέλω να πώ, πώς έτσι πρέπει να πράττουν όλοι από εδώ και μπρός, να μιλάνε, να μοιράζονται την οποία δυσκολία περνάνε, να μην κρατάνε τίποτα για το μετά ή το αύριο, διότι αργότερα ίσως κάτι να αποβεί μοιραίο και έπειτα να είναι πολύ αργά… !

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Στο θέμα “εμβόλιο”, δυστυχώς δεν δύναμαι ακόμη να απαντήσω με σιγουριά…, το εάν είναι αποτελεσματικό ή όχι ! Αυτό θα δείξει στην πορεία ! Πιστεύω όμως σίγουρα, πως μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που ακούμε συνεχώς γύρω μας, να καταλήξει κάτι ελπιδοφόρο και σωτήριο για όλους μας ! Εγώ φυσικά…, όταν έρθει αυτή η ώρα του εμβολιασμού, θα προσπαθήσω αισιόδοξα να το κάνω, ώστε να μπορέσω αύριο, να δώσω απλόχερα την αγάπη μου και να αγκαλιάσω την οικογένειά μου και τους γύρω μου !

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Βεβαίως και έχω στερηθεί αρκετά πράγματα μπορώ να πώ…, όπως και όλοι μας πιστεύω ! Πρώτον και καλύτερο…, τη ζεστασιά του οικογενειακού μου περίγυρου !Δεύτερον, τους φίλους μου, τους γνωστικούς μου, τους συναδέλφους μου… ! Και έπειτα και την ίδια την ελευθερία μου, ως συνέπεια την στέρηση κάθε γήινης απόλαυσης ! Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά…, όλα πλέον κρέμονται μονάχα και κάπως αντιμετωπίσιμα από την τεχνολογία, η οποία μας προσφέρει, είτε καλώς, είτε κακώς τις δυνατότητες να επικοινωνήσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ιδιαίτερα μάλιστα οι βιντεοκλήσεις, οι οποίες τουλάχιστον μπορούν να λειτουργήσουν για τώρα, κάπως ευεργετικά !

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Χμ…, καλό ερώτημα… Ποιός γνωρίζει άραγε το τι μας επιφυλάσσει η μοίρα για το εργασιακό κυρίως κομμάτι; Ένας Θεός το ξέρει και μόνο…! Για εμένα, πιστεύω πως και η τηλεργασία.., η οποία εισχώρησε με (ύπουλο) τρόπο στην ζωή μας, μιας και δεν υπάρχει άλλη λύση για τώρα, όσο και η αναστολή των εργασιακών συμβάσεων, όλο αυτό σίγουρα θα οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα και πολλοί συνανθρώποι μας δυστυχώς θα βρεθούν αντιμέτωποι απέναντι σε αρκετά μεγάλα οικονομικά προβλήματα ! Με λίγα λόγια… Και μή χειρότερα… ! Πραγματικά με λυπεί όλο αυτό και το μόνο που έχω να πώ και να κλείσω την κουβέντα μας κάπως αισιόδοξα, όχι με δικά μου λόγια, αλλά με το γλυκύτατο και Θείο στόμα του Αγίου Παϊσίου, που μας λέει ότι “ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΚΑΔΑ ΘΕΪΚΗ !” Ας τον κρατήσουμε μέσα μας τον λόγο του αυτό και ας το παλέψουμε όλοι μας, με υπομονή και προσευχή ! Τίποτε άλλο…
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου, για τις καίριες αυτές ερωτήσεις και την ευγενική σας φιλοξενία !