ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟΣ: “Η καλλιτεχνική μου δημιουργία, γίνεται ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων της επιτυχημένης πορείας και καριέρας μου”

“Η έμπνευση για εμένα, είναι κάτι το έμφυτο! Συνήθως πριν πάω να δημιουργήσω κάτι και για να μου έρθει η έμπνευση, θέλω να αποφορτίζομαι από τα καθημερινά μου προβλήματα και άγχη!”

Σε ποιά  ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Ήδη από την πολύ μικρή ηλικία των τριών χρόνων περίπου, ένιωθα μέσα μου ότι είχα το καλλιτεχνικό θα λέγαμε μικρόβιο. Ήμουν ένα πολύ ανήσυχο πλάσμα ! Πείραζα τον κόσμο, μετά τον αγκάλιαζα και τον φιλούσα ! Ήθελα πάντα να τραβάω τα βλέμματα όλων !  Στην πατρική γειτονιά της γενέτειράς μου Κέρκυρας, πάντα θα μάζευα τους γειτονικούς φίλους και γνωστικούς μου, ώστε να τους τραγουδίσω, να τους χορέψω και άλλοτε να μιμηθώ δικούς μου χαρακτήρες όπως τους έβλεπα απ’ την καθημερινότητα!

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; …Μα φυσικά την αξέχαστη και μεγάλη Κερκυραία αρτίστα ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ! Ήδη από την πολύ μικρή μου ηλικία την θαύμαζα… πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη…, την είχα και την έχω ακόμη σαν πρώτυπο ! Ήταν πολύ καλές φίλες με την γιαγιά μου από τα μαθητικά χρόνια του Δημοτικού ! Έτσι τη γνώρισα και εγώ προσωπικά, αλλά και συνεργάστηκα μαζί της στην μικρή οθόνη ! Για εμένα η Ρένα είναι ένας μεγάλος σταθμός στην καλλιτεχνική μου πορεία!

Θέατρο ή κινηματογράφο ; Τι προτιμάτε ; Κοιτάξτε…, για εμένα προσωπικά είναι το θέατρο, διότι υπάρχει μια αμεσότητα με τον κόσμο γύρω. Στο θέατρο, μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα με τον κόσμο, να του εκφραστείς, να του μιλήσεις και άλλοτε να του συμπαρασταθείς… ! Ενώ ο κινηματογράφος είναι κάτι το εύκολο και πολλές φορές για κάποιους σήμερα κάτι το βαρετό ! Είναι σαν να περνάς από μια ψησταριά και να παίρνεις απλά την μυρωδιά των όσων φαγητών ψήνονται !

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Καταρχάς…, για να ερμηνεύσει κάποιος και να καταλάβει αυτές τις λέξεις και το βαθύ νόημά τους, πρέπει να τις βιώσει και να τις νιώσει πλήρως ! Εγώ σαν καλλιτέχνης, τις νιώθω και τις αντιλαμβάνομαι, μόνο με την εντατική δουλειά μου και την καλλιτεχνική μου δημιουργία ! Η καλλιτεχνική μου δημιουργία, γίνεται ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων της επιτυχημένης πορείας και καριέρας μου ! Χωρίς κόπο και ιδρώτα, δεν επινοούνται έτσι εύκολα, αλλά και ούτε εξηγούνται εύκολα αυτές οι δύο λέξεις, καριέρα – επιτυχία !

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Για εμένα προσωπικά ένας καλλιτέχνης γεννιέται και απλά στην πορεία εξελίσεται περισσότερο !Ένας γνήσιος θα λέγαμε καλλιτέχνης συνήθως γεννιέται με ένα διαφορετικό άστρο ! Με ένα άστρο ξεχωριστό και ένα όραμα καλλιτεχνικό ! Ένας που δεν κατέχει από γεννησημιού του την καλλιτεχνική δημιουργία, ούτε και από τις καλύτερες δραματικές σχολές και να περάσει, θα είναι δώρο άδωρον !

Ποιά λέξη σας εκφράζει ώς καλλιτέχνη; Η Δημιουργία με εκφράζει ώς καλλιτέχνη ! Χωρίς την καλλιτεχνική δημιουργία και το όραμα, ώστε να κάνω και περισσότερα πράγματα στο θέατρο κυρίως, δεν εξελίσσομαι και απλά μένω στάσιμος…, άρα παύω να υπάρχω και εγώ ώς καλλιτέχνης ! Η δημιουργία για εμένα, είναι λέξη ιερή, αφού και ο Θεός ο ίδιος έβαλε όλη την μαεστρία του για να δημιουργήσει την γή και εμάς τους ίδιους !

Νιώθετε την (έμπνευση) πριν δημιουργήσετε ; Βεβαίως ! Χωρίς έμπνευση, δεν υπάρχει και δημιουργία ! Η έμπνευση για εμένα, είναι κάτι το έμφυτο ! Συνήθως πριν πάω να δημιουργήσω κάτι και για να μου έρθει η έμπνευση, θέλω να αποφορτίζομαι από τα καθημερινά μου προβλήματα και άγχοι !

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως καλλιτέχνη; Χαχα… Συνήθως μου αρέσει να με χαρακτηρίζει ο κόσμος και όχι εγώ τον εαυτό μου !Τέλος πάντων για εμένα, είμαι ένας (βουρλίσμενος) καλλιτέχνης, που λέμε και στην Κέρκυρα ! Είμαι ένα παιδί ανήσυχης φύσεως ! Κατά τ’ άλλα είμαι ένας απλός, απλούστατος άνθρωπος ! Δίνω απλόχερα την αγάπη μου σε όλους, δεν κάνω διακρίσεις για τίποτα και για κανέναν ! Είμαι ένας μέτριος ηθοποιός, που έχει όμως δυνατότητες για περισσότερα απ’ όσα πιστεύει !

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Κοιτάξτε…, δεν προγραμματίζω ποτέ το τι επρόκειτο να συμβεί και να κάνω μελλοντικά ! Να λέμε πρώτα ο Θεός να έχουμε υγεία…. και εάν ζήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι παραπάνω ! Εύχομαι και πιστεύω πως Θεού θέλοντος να καταξιωθώ και εγώ, όπως νομίζω αποζητούν και όλοι οι συνάδελφοί μου ηθοποιοί στο είδος μου, ώστε να φτάσω και εγώ αντίστοιχα σε ένα καλλιτεχνικό επαγγελματικό επίπεδο για να μπορέσω τουλάχιστον να επιβιώσω !

Νιώθω ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και συνάμα συγκίνηση που συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ταλαντούχους ηθοποιούς και προπάντων Ανθρώπους, οι οποίοι με στηρίζουν στα πρώτα καλλιτεχνικά μου μονοπάτια !!!!!!

Καταρχάς, Θέλω να ευχαριστήσω θερμώς, τον εξαίρετο ηθοποιό και συναδελφικό μου φίλο Λεονάρντο Θίμο, που συνεχώς στέκεται δίπλα μου, σε κάθε στιγμή, αν και οι αποστάσεις μας χωρίζουν αρκετά…!!!!

Όπως επίσης και την Κορωνίδα των καταπληκτικών κειμένων που δίνουν μια γλυκιά νότα στις Καλλιτεχνικές δημιουργίες μας, την ταλαντούχα και γλυκύτατη Ελένη Αναγνωστοπούλου !!!!!

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, πάντα τέτοιες αδελφοποιημένες επιτυχίες και όρεξη για καλλιτεχνικές δημιουργίες !!!!!!

Μετά θερμών ευχών και εκτίμησης, ο ηθοποιός Αντώνιος – Σπυρίδων Αργυρός, από τη νήσo Κέρκυρα !!!!!!!!!!!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ : Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟΣ, γεννήθηκε και ανατράφηκε στο περιλάλητο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα και ήταν το δεύτερο κατά σειρά παιδί από οικογένεια με χρηστές αρχές, σαφή ορθόδοξη χριστιανική παιδεία και καλλιτεχνική κλίση. 
Η ισχυρή προσωπικότητα, η ορθόδοξη πίστη και η μακροχρόνια φιλία της γιαγιάς του με την αξέχαστη ηθοποιό «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ», αποτέλεσαν σταθμό και αφετηρία στην μετέπειτα καλλιτεχνική του πορεία και στη διαμόρφωση των αξιών και του ήθους του !!!

ΠΑΙΔΙΚΑ – ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ : Ήδη από πολύ μικρή ηλικία έκανε το πρώτο του ντεμπούτο στη μικρή οθόνη, πραγματοποιώντας έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση στον ΑΝΤ1, με την σειρά «”ΜΑΜΑ ΜΙΑ”, με τίτλο επεισοδίου : “Η κρουαζιέρα” – (Γ’ μέρος)», στο πλευρό της ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, στο τελευταίο επεισόδιο ως μικρός βοηθητικός ηθοποιός στην βράβευση της καλύτερης βασίλισσας του πλοίου «MISS AEGEAN DOLPHIN».Μαθητής συμμετέχει στην παιδική χορωδία του «4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και κερδίζει με «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, το 1ο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. 
Ως το τέλος των μαθητικών του χρόνων, πρωτοστατούσε ως παρουσιαστής και χορωδός σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις και εθνικές επετείους. Από τα μαθητικά του χρόνια, πιστός στο δόγμα της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως, όπως τη διδάχθηκε από την γιαγιά του !!! Διετέλεσε ως ιεροψάλτης και νεωκόρος σε ιερούς ναούς του τόπου του !!!!

ΣΠΟΥΔΕΣ : Αποφοίτησε από το «4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και μετέπειτα φοίτησε για ένα χρόνο στο Δ.Ι.Ε.Κ. «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όπου κατατάχθηκε πτυχιούχος του τμήματος.
Στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς για εννέα μήνες, στα Γρεβενά, στους Φιλιάτες και τελευταία στην γενέτειρά του, στο τάγμα εθνοφυλακής.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, παρακολούθησε σεμινάρια αναλυτικής ψυχολογίας στο τμήμα «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ», απ’ όπου και έλαβε πιστοποιητικό παρακολούθησης. Ταυτόχρονα παρακολούθησε και αρκετά μαθήματα «ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., χωρίς όμως να καταφέρει τότε να τα ολοκληρώσει λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.Όμως κάποια χρόνια αργότερα, ο ζήλος και η αγάπη του για την τέχνη και το θέατρο δεν σταματούν, τον ωθούν ξανά να εγγραφεί στο Δ.Ι.Ε.Κ. «ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» στην γενέτειρά του Κέρκυρα για δύο έτη, απ’ όπου λαμβάνει επιτυχώς με απόφαση του υπουργείου παιδείας, το πιστοποιημένο έγγραφο εξασκήσεως του επαγγέλματος. Έτσι το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα και οι στόχοι του εκπληρώνονται στο έπακρο!!!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ : Σήμερα λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια ανήσυχης καλλιτεχνικής φύσης, κατέληξε να είναι ένας νέος ηθοποιός και showman με πολλές ικανότητες και προοπτικές προσφέροντας πολλές φορές ακόμη και αφιλοκερδώς την υποκριτική του τέχνη, την άσβεστη αγάπη και το μεράκι του στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Τον τελευταίο καιρό εξελέγει αντιπρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης «ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ» μαζί με τον Λεονάρντο Θίμο στην Αθήνα με αρκετό αριθμό κινηματογραφικών παραγωγών και συγχρόνως εντάσσεται σε θεατρικές ομάδες όπως «ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ», που στεγάζεται στο χώρο του χορευτικού τμήματος «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ», στο «ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ» και στην «ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ : Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ, διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος, φέρελπις, αγαπητός από όλους με δυνατότητες προοπτικής, ένα αμάλγαμα καλλιτεχνικής φύσης και ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, έχοντας έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, καλλιτεχνικών και μη, με μεγάλη αγάπη προς όλους, προς την θεατρική τέχνη, τον κινηματογράφο, την ποιοτική μουσική και την ποίηση !!!Το μότο της ζωής του είναι οι ρήσεις του Ευαγγελίου : «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» & «ΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΒΑΣΤΑΞΑΤΕ»