ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η μουσική μέσα στο 2019

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Αν ψάξεις βρίσκεις. Δυστυχώς η πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν προβάλει καλλιτέχνες που έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον, προτιμούν τους καλλιτέχνες τύπου celebrities. Θα σας παρουσιάσω την δική μου μουσική χρονιά, στην οποία κορυφαία θέση καταλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Σιόλας, η Παυλίνα Βουλγαράκη και οι Papercut για να καταλάβετε…
Ευτυχώς να λέμε που υπάρχουν ακόμα κάποια νέα παιδιά που κλείνουν τα αφτιά τους στις «σειρήνες» που θέλουν να τους αποπλανήσουν και να τους ρίξουν στα νύχια του εμπορίου. Η μουσική είναι τέχνη. Δεν είναι εμπόριο. Τα τραγούδια είναι μικρά έργα τέχνης. Τα άλλα που προβάλει η τηλεόραση και κάποια ραδιόφωνα είναι τραγούδια της μίας σεζόν για την λεγόμενη νυχτερινή διασκέδαση- η οποία βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.
Ο Παρασκευάς Καρασούλος με την εταιρία του «Μικρή άρκτος» εξακολουθεί να κάνει πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Το CD “Πολύχρωμες Ζακέτες” των Πολυξένη Καράκογλου, Γρηγόρη Πολύζου και Αθηνάς Σπανού είναι ένα φετινό διαμαντάκι. Ο Κραουνάκης εξακολουθεί να δουλεύει πολύ, κάνοντας πολλά live και πολύ θέατρο. Η μουσική του παράσταση «Φίλα με» ήταν το χιτ της χρονιάς. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επίσης δουλεύουν πολύ – παρουσίασαν και ένα μιούζικαλ στο Εθνικό θέατρο – κάνοντας μερικές σκόρπιες συνεργασίες με καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν τα καινούργια τραγούδια της Νατάσας Μποφίλιου. Η οποία μέσα στο 2019 έκανε μερικά επιλεκτικά live και κάποιες συμμετοχές.
Η Άννα Βίσση, η Γαλάνη, οι απώλειες, τα σωστά και τα λάθη – αλλά και μια ματιά στο διεθνές ρεπερτόριο – όπου εκεί βλέπουμε ….
Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/39i0NoV