Ακρόαση του δίσκου «Η Παγωμένη Θεατρίνα» του Νίκου Γκάτσου

Την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 19:30, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νίκος Μουρατίδης και Νίκος Θρασυβούλου υποδέχονται στο Cafe του ΙΑΝΟΥ της Αθήνας τον συνθέτη Νίκο Χιώτογλου και την συγγραφέα Αγαθή Δημητρούκα για ακρόαση του δίσκου «Η Παγωμένη Θεατρίνα», σε ανέκδοτους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Παραγωγή Menta Art Events και διανομή από το Ogdoo Music Group.

Η ιδέα του Νίκου Μουρατίδη (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM) και του Νίκου Θρασυβούλου (ALPHA Radio 98,9), είναι μια φορά τον μήνα φέρουν σε επαφή τους δημιουργούς με το κοινό στο cafe του ΙΑΝΟΥ ν’ ακούμε τα τραγούδια τους, να μας λένε τις ιστορίες πίσω από αυτά, και να παίζουν και Live acoustic…

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου για την “Παγωμένη θεατρίνα” ήταν στο συρτάρι 40 χρόνια. Η Αγαθή Δημητρούκα που διαχειρίζεται το έργο του μεγάλου μας ποιητή είχε κάνει μερικές απόπειρες να μελοποιηθούν, αλλά ποτέ δεν έμενε ικανοποιημένη. Ο μόνος που προσέγγισε τους στίχους όπως έπρεπε ήταν ο Νίκος Χιώτογλου. Θα μάθουμε όλη την ιστορία και το παρασκήνιο του δίσκου την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 7.30μμ στο Café του ΙΑΝΟΥ. (Και μην ξεχνάμε πως στις 12 Μαΐου συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από τότε που ο Νίκος Γκάτσος έφυγε από κοντά μας – 12 Μαΐου 1992)

Θα ακούσουμε τραγούδια ζωντανά από τους ερμηνευτές: Βιολέτα Ίκαρη, Μυρτώ Βασιλείου και Θάνο Ματζίλη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι Νίκος Χιώτογλου και Αγαθή Δημητρούκα θα υπογράψουν αντίτυπα του cd.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link δίσκου «Η Παγωμένη Θεατρίνα»
Link εκδήλωσης

Λίγα λόγια για το cd/ βιβλίο «Η Παγωμένη Θεατρίνα»:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ρίτα Αντωνοπούλου | Μυρτώ Βασιλείου | Γλυκερία | Φοίβος Δεληβοριάς | Βιολέτα Ίκαρη | Γιάννης Κότσιρας | Κώστας Λειβαδάς | Θάνος Ματζίλης | Γιώτα Νέγκα | Μίλτος Πασχαλίδης |Μπάμπης Στόκας | Vassilikos

Η Παγωμένη θεατρίνα γράφτηκε από τον Νίκο Γκάτσο στις αρχές της δεκαετίας του ’80 για να μελοποιηθεί από τον Μάνο Χατζιδάκι και να ερμηνευτεί από τον Γιώργο Μαρίνο. Αυτό επέτρεψε στον ποιητή να τολμήσει μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ρυθμών και να δημιουργήσει από δραματικούς και σπαρακτικούς στίχους μέχρι παιχνιδιάρικους και χιουμοριστικούς κι από λαϊκούς μέχρι σχεδόν λόγιους, υπερβαίνοντας την εποχή του. Ωστόσο, η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε. Έτσι, λοιπόν, έπειτα από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες κι αφού τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλές απόπειρες νεότερων συνθετών για μελοποίησή της, η Παγωμένη θεατρίνα έκανε να αναδυθεί το ταλέντο ενός πρωτόπειρου συνθέτη, του Νίκου Χιώτογλου. Σεβόμενος το αίσθημα των στίχων και τους γλωσσικούς ρυθμούς τους, ο Χιώτογλου μας έδωσε δώδεκα «σημερινά» τραγούδια που τα παρουσιάζουν, σε μια πανηγυρική έκδοση, δώδεκα καταξιωμένοι ερμηνευτές, οι οποίοι δεν έτυχε στο παρελθόν να τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Παραγωγή: Menta Art Events

Διανομή: Ogdoo Music Group