Αιμάσσουσα Καρδία «Τί είναι ο Έρως, διηρωτάτο η Υβόννη εν απογνώσει»

Η μουσική παράσταση «Αιμάσσουσα Καρδία», μέσα από τον παθιασμένο προβληματισμό της νεαρής Υβόννης, επιχειρεί να άρει τα τεχνητά εμπόδια μεταξύ ύλης και πνεύματος τα οποία τόσο μάταια προσπαθεί να αποφύγει ο άνθρωπος.

Το προκλητικό «έργο ζωής» του Α. Εμπειρίκου προσφέρει αστείρευτους προβληματισμούς σχετικά με την φύση του ανθρώπου και την έκφραση αυτού μέσω του έρωτα· ενός υπέρτατου αγαθού. Ο έρωτας άγει και φέρει τις βασανισμένες ψυχές των ερωτευμένων κι ενίοτε χαρίζει την θεϊκή λύτρωση που τόσο απροκάλυπτα υπόσχεται. Στις γραμμές του εκτενούς μυθιστορήματος σκιαγραφείται μία ερωτική και πολιτική ουτοπία η οποία αγκαλιάζει την ανθρωπινότητά και τον πανελεύθερο έρωτα, δίχως τάξεις και δίχως εκμετάλλευση.
Μέσα από τις μουσικές της Αναγέννησης και του Ρομαντισμού διαγράφεται η νοητή πορεία του πνευματικού ανθρώπου ο οποίος αδιάκοπα αναζητά την θέση και τον σκοπό του σε έναν αφοπλιστικά μεγαλόπρεπο κόσμο. Μία νεκρώσιμη ακολουθία συνοδεύει τις εφήμερες ψυχές προς έναν Παράδεισο ηδονών και μία Κόλαση μαρτυρίων. Ένα έργο το οποίο εξυμνεί τον έρωτα ως τρόπο ζωής. Μέσα από τις στάχτες της περπατημένης νοοτροπίας προκαλεί με ζέση τον άνθρωπό να μετουσιώσει την ανάγκη του σε πραγματικό πάθος· σε πάθος που θα τον οδηγήσει να δει το άπιαστο εις τους αιώνες φως.

Athens Cello Quartet: Μιχάλης Κοντός, Κωνσταντίνος Χίνης, Σεμέλη – Σοφία Κωστούρου, Μιχάλης Γιαβρής

Συμμετέχει η Μαριέλα Δουμπού

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αντώνης Γιαννακός

Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Κοντός

Με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.
Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 – 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας | Έδεσσα

@Gavaliotissaopentheatre · Performance art theatre

https://www.viva.gr/tickets/music/theatro-gavaliotissas/aimatousa-kardia/