Ο «Local Hero» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022 είναι Έλληνας!

Ακόμη ένα διεθνές βραβείο, αυτό της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής #BeActive https://beactive2022.eu/ , απέσπασε ο Ηλίας Μάστορας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ποδοσφαίρου Τυφλών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών και ιδρυτής του «Youthorama», αυτή τη φορά διακρίθηκε στην κατηγορία “Local Hero” (Τοπικός Ήρωας).

Το μεγάλο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Μάστορα από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε μια λαμπερή τελετή στις Βρυξέλλες. Στην τελετή απονομής που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, βρέθηκε και η ευρωπαία επίτροπος των τομέων Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ.

Η παραπάνω εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα μας διάκριση, ωστόσο, δεν αποτελεί τη μοναδική φετινή για τον Ηλία Μάστορα!

Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες, κατέκτησε ακόμη μια παγκόσμια κορυφή, εκείνην της κατηγορίας «Emerging Leader 2022» που απονέμει το Tällberg Foundation, σε έναν υποψήφιο, ανάμεσα σε συνολικά 2.400 ανθρώπους από 132 χώρες https://tallberg-snf-eliasson-prize.org/leader/elias-mastoras/ .

Παράλληλα, το εγχείρημα του «Μια Μπάλα για Όλους», σημείωσε ακόμη μια σημαντική πρωτιά, καθώς απέσπασε το βραβείο των EU Be Inclusive Sports Awards 2022 και την κατηγορία “Inspiring change” .

https://sport.ec.europa.eu/news/here-are-the-winners-of-the-2021-beinclusive-eu-sport-awards

Η παγκόσμια καμπάνια «Μία Μπάλα για Όλους» που κουδουνίζει σε 213 χώρες, θα ταξιδέψει στο Κατάρ στις 3/12, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Έτσι, η πανευρωπαϊκά βραβευμένη μπάλα θα κουδουνίσει ξανά και μάλιστα στα 5α της γενέθλια, στις 3/12 και ώρα 16:30, σε μία ανοικτή δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Fan Zone της FIFA, η οποία επέλεξε να συμπεριλάβει τη διεθνή καμπάνια στις δράσεις της!