Έργα της Μαρίας Στειακάκη στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου).

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Μαρίας Στειακάκη.

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Σε αυτή την έκθεση συμμετέχω με δυο έργα μου. Το πρώτο είναι ζωγραφικό και έχω χρησιμοποιήσει μεικτές τεχνικές και ακρυλικά χρώματα. Το δευτερο ειναι γλυπτό με σκληρυντες και υφασμα, υλικά της εταιρείας Paverpol την οποία αντιπροσωπεύω σαν μια από τις εκπαιδευτριες της ανά τον κόσμο. Η χρωματική παλέτα που συνοδεύει και τα δυο μου έργα δεν θα μπορουσε να είναι άλλη από τα χρώματα της άμμου και της θάλασσας αφου αποτυπώνουν ξεκάθαρα το άρωμα της Ελλάδας. 

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Σταθμός στην καλλιτεχνική μου πορεια υπήρξε το άνοιγμα του καταστήματος μας “Χειροκάμωτο” δέκα χρόνια πριν όπου έγινε το σημείο αναφοράς μου και το μέσο να γνωρίσω ποικίλα υλικά, διάφορες τεχνικές και να γεμίσω την καθημερινότητα μου με τέχνη! 

Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή  που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Η τέχνη παντα ανέπνεε μαζί μου με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Ότι και να εκανα στην παντα υπήρχε με μια μορφή της στην καθημερινότητα μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο μου που πιστεψε σε μένα , στήριξε την καλλιτεχνική μου φυση και μου έδωσε το χώρο και το μέσο να εκφράζομαι δια μέσου της τέχνης καθημερινά

Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με τον θεατή; Η τέχνη είναι έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, ένα ατέλειωτο ταξίδι. Πηγή έμπνευσης για μένα ποτε είναι ένα χάδι, ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά κι άλλοτε μια δύσκολη στιγμή, ο πονος, η απελπισία. Δεν υπάρχει υπέρτατη αγαλλίαση για την ψυχή να μπορεί να εκφραστεί και να συνδεθεί με τον θεατή χωρίς να πει μια λέξη.

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθει; Στο κοινό που προκειτε να επισκεφτεί αυτή την έκθεση απλά ευχομαι να αφεθεί και να αφουγκραστει κάθε συναίσθημα που κουβαλάει το κάθε έργο μαζί του, να νιώσει να ταξιδέψει στο ίδιο ταξίδι που ταξίδεψε και ο δημιουργός. Αυτό είναι η δική μου πληρωμη.

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr