Ένα Τραγούδι αφιερωμένο στην Ουκρανία και την ειρήνη: “Καρδιές που ραγίσαν τα όπλα λυγίσαν”

…Πριν λίγες ημέρες δέχτηκα τηλέφωνο από τον αγαπητό μαέστρο φίλο και συνεργάτη κύριο Σταμάτη Χρήστου. “Ντίνο έχω στα χέρια μου ένα τραγούδι που ενορχηστρώνω αντιπολεμικό. Ό,τι πρέπει για το πεις εσύ, τι λες;” μου είπε.

Γνωρίζοντας το μαέστρο, του είπα ότι δεν χρειαζόταν καν να το εγκρίνω. Στείλε το μου να το μελετήσω και θα το πω. Αυτή ήταν η αρχή για να γίνει το τραγούδι, αλλά και η αρχή μιας νέας συνεργασίας με τον αγαπητό κύριο Δημήτριο Σακιζλή συνθέτη – στιχουργό με συμμετοχή σε Διαγωνισμό της Eurovision το 1988.

Αμέσως μόλις έπαιξα το τραγούδι στο πιάνο, μπήκε που λέμε εμείς οι τραγουδιστές “στο πετσί” μου. Έτσι μέσα σε δυο μέρας έγινε η ηχογράφηση. Αν και το βίντεο δείχνει με κάπως σκληρό τρόπο την αντίθεσή μας στην εισβολή και είναι αφιερωμένο στο Λαό της Ουκρανίας, ωστόσο στην ουσία θέλουμε να καυτηριάσουμε την οποιαδήποτε άνευ νομιμότητας εισβολή του οποιουδήποτε ισχυρού της Ιστορίας.

Ελπίζουμε να αγγίξει τις καρδιές σας, όπως άγγιξε κι εμάς, όπως ελπίζουμε όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να καταλάβουν, ότι η ζωή μας είναι όμορφη με λιγότερα αν επικρατεί ειρήνη.

Σας ευχαριστούμε

Καλή σας ακρόαση!

Ένα Τραγούδι αφιερωμένο στην Ουκρανία και την ειρήνη. “Καρδιές που ραγίσαν τα όπλα λυγίσαν”

Ερμηνεία : Ντίνος Καλύβας

Μουσική & Στίχοι : Δημήτρης Σακιζλής

Ενορχήστρωση – Παρτιτούρες : Σταμάτης Χρήστου

Ηχοληψία μίξη ήχου : Θανάσης Μπρόφας

Επιμέλεια και παραγωγή βίντεο κλιπ StudioMelody.com

Σύνδεσμος τραγουδιού => https://youtu.be/WiGbicX7Aqw

Μετά Τιμής

Ντίνος Καλύβας