Άννα Δημητρίου: “η έμπνευση με προετοιμάζει σαν την παλίρροια… με λες και new kid on the block”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να κάνετε street art?

Από το 2006 ασχολιόμουνα με τον ψηφιακό κολλάζ κάνοντας πολλές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο δρόμος με «κάλεσε» πριν 3 χρόνια. Οπότε με λες και new kid on the block.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

«Όταν ο Θεός σού δίνει ένα δώρο, σου δίνει μαζί κι ένα μαστίγιο. Και το μαστίγιο προορίζεται αποκλειστικά για το αυτομαστίγωμά σου», έγραφε ο Τρούμαν Καπότε. Νομίζω ότι το ταλέντο αυτό του να καλλιτεχνήσεις είναι το δώρο. Νομίζω πως έρχεσαι με αυτό. Το έχεις μέσα σου και το καλλιεργείς.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Ασκαρδαμυκτί~ (αρχαιοπρεπές) χωρίς να ανοιγοκλείσουν τα βλέφαρα

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Ναι, με προετοιμάζει σαν την παλίρροια. Μοιάζει με το γάλα που φουσκώνει στο μπρικάκι την ώρα που το βράζεις. Αν δεν το βγάλεις να το σερβίρεις, θα χυθεί.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Αιθεροβάμων (αυτοπροσδιορισμός) και ξυστά κατεστραμμένο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μια μεγάλη τοιχογραφία με την συγκεκριμένη τεχνική μου και ένα ταξίδι που θα γίνει η αφορμή να κατακτήσω όλους τους τοίχους του κόσμου.

Ας γνωρίσουμε την καλλιτέχνη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, το 1972.

Σπούδασα Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στη σχολή Σταυράκου.

Επέκτεινα τις σπουδές μου στη σκηνοθεσία θεάτρου και τη δημοσιογραφία, δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ασχολούμαι με την εικόνα (video art) και τη συγγραφή. Με τα κολάζ μου έχω υπάρξει αυτοδίδακτη και όχι, δεν χρησιμοποιώ Photoshop. Έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχω σχεδιάσει αφίσες και εξώφυλλα περιοδικών και cd. Από το 2009 μέχρι το 2011 κολάζ μου πωλούνταν μέσω των καταστημάτων «Νέο Κατοικείν».

Το 2009 κέρδισα τον διαγωνισμό εξωφύλλου για το επετειακό τεύχος της Athens Voice http://(http://www.athensvoice.gr/the-paper/issue/280) ανάμεσα από 1000 συμμετοχές.

Το Φεβρουάριο του 2014 μου ζητήθηκε από την Athens Voice να κάνω άλλο ένα εξώφυλλο για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Τα τελευταία 20 χρόνια δουλεύω ως σκηνοθέτις τρέιλερ στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα». Διατηρώ ένα blog (voice off) από το 2006 με πολλές διακρίσεις και είμαι γνωστή και με το ψευδώνυμο Candyblue.

Τα έργα μου πωλουνται στην Artion galleries

�anna dimitriou� (@canndyblue) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

https://www.anna-dimitriou.com/