Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη που πραγματοποιούνται σε μια ανακαίνιση σπιτιού;

ανακαίνιση σπιτιού

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια διαδικασία η οποία μπορεί να βελτιώσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα των αγαπημένων σας χώρων και να ανεβάσει τη διάθεση σας. Μερικές φορές ωστόσο πραγματοποιούνται μερικά λάθη κατά την ανακαίνιση, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί στο κομμάτι των ανακαινίσεων της Chroma Decor μας εξηγούν αναλυτικά ποια είναι αυτά τα λάθη και μας δείχνουν τρόπους για να τα αποφύγουμε.

Βιάζεστε για την ολοκλήρωση των εργασιών

Σίγουρα θα ανυπομονείτε να δείτε το νέο σας σπίτι και να περάσετε χρόνο σε αυτό, αλλά είναι λίγο δύσκολο να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα σε μια εβδομάδα. Για την ανακαίνιση των χώρων σας, δώστε χρόνο στον εαυτό σας για σχεδιασμό και για έρευνα, αλλά και στο συνεργείο για την εκτέλεση των εργασιών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να έρθουν στην πραγματικότητα όλες σας οι ιδέες χωρίς άγχος και περιθώρια λάθους.

Αγνοείτε το ένστικτο σας

Είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην εύρεση των κατάλληλων συνεργατών για την ανακαίνιση του χώρου σας, θα επισκέπτεστε τις σελίδες διαφόρων εταιρειών και θα διαβάζετε κριτικές. Ωστόσο, ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι δεν επικοινωνούν με τους ανθρώπους των εταιρειών από κοντά. Η επικοινωνία με διάφορες εταιρείες ανακαινίσεων θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το project της ανακαίνισης, αλλά και να διαπιστώσετε και ποιοι είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το όραμα σας.

Ξεχνάτε να θέσετε ένα budget

Ο προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το αποτέλεσμα μιας ανακαίνισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι απίθανο η ανακαίνιση να κοστίσει λίγο παραπάνω από ότι υπολογίζετε, γιατί μπορεί να εντοπιστούν φθορές οι οποίες δεν ήταν ορατές εξ αρχής. Για τον λόγο αυτό, βεβαιωθείτε πως θα έχετε στην άκρη περίπου το 10-20% του προϋπολογισμού σας, για πιθανά πρόσθετα έξοδα. Και φυσικά, αν περισσέψουν, μπορείτε να αφιερώσετε αυτό το ποσό στη διακόσμηση.

Δεν επενδύετε σε μη ορατά σημεία

Επειδή κάποιες εργασίες δεν είναι ορατές, δε σημαίνει ότι δεν προσθέτουν αξία στο σπίτι σας. Η αλλαγή στις υδραυλικές και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα εξασφαλίσει ότι όλες οι συσκευές θα λειτουργούν σωστά, ενώ θα περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης βλαβών. Επιπλέον, η θερμομόνωση ή η αλλαγή των κουφωμάτων θα σας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση της ενέργειας.

Δεν εστιάζετε στη λειτουργικότητα

Η αισθητική αναβάθμιση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ανακαίνισης του χώρου σας. Ωστόσο, πολλές είναι οι φορές που στην προσπάθεια για αισθητική αναβάθμιση αγνοείται η λειτουργικότητα του χώρου. Για παράδειγμα, η κουζίνα νησίδα δεν είναι κατάλληλη για τους μικρούς χώρους. Η προσπάθεια για λειτουργικούς χώρους μπορεί την ίδια στιγμή να σας δώσει και το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να μεταμορφώσει ολιστικά τον χώρο σας. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Chroma Decor για την ολική μεταμόρφωση του χώρου σας!