«MIND THE GAP» Θέατρο «Μεταξουργείο» από 19/10

Από την ομάδα Dagipoli Dance Co «MIND THE GAP»

Σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη

Πρεμιέρα 19 Οκτωβρίου

Επειδή…. Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία.

Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα.

Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…

Επειδή….

«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»

Οριακές ισορροπίες, μετατοπίσεις, βουτιές στο κενό.

Το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής.

«Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη.

Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως.

Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός.

Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο.

Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος»

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία.

«Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση… φωτιά, ένα “πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια… που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό».

Το έργο μας στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

«Λυγίσαμε τα πόδια για να δούμε τον κόσμο από χαμηλά, όπως τον βλέπουν τα φυτά, τα ζώα και τα παιδιά. Σκόπιμα παραμορφώσαμε το πρόσωπο, απωθώντας τη φυσική τάση για ορθή έκφραση. Όταν το σώμα απελευθερώνεται από τα κοινωνικά δεσμά, εκπληκτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν» …..Tatsumi Hijikata

Ταυτότητα της Dagipoli Dance Co

Η Dagipoli. είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα. Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία. Ο Γιώργος Χρηστάκης εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο ίδιος άτομο με κινητική αναπηρία. Στην ομάδα συμμετέχουν και άλλοι χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί καθώς και άλλοι επαγγελματίες χωρίς κάποια αναπηρία. Στην ολιγόχρονη πορεία της η ομάδα, αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ, ως ομάδα σύγχρονου χορού, χωρίς την υπογράμμιση και την αναφορά στην αναπηρία που ούτως ή άλλως ήταν παραπάνω από εμφανής, παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις το χρόνο, με συχνότητα μιας παραγωγής περίπου κάθε χρονιά, σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα.

Αναφέρω ενδεικτικά : Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μπενάκη κλπ στην Ελλάδα, αλλά και στο φημισμένο «Teatro Piccolo», στο Μιλάνο της Ιταλίας, και στο «The Kennedy Center», στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α., στην Μόσχα της Ρωσίας, στην Κωνσταντινούπολη κλπ

Συντελεστές

Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Φωτογραφίες: Χρήστος Αριστοτέλης Φελούκας

Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Πλατής Χορεύουν: Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Φανή Παρλή, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario – SergioBushi και Γιώργος Χρηστάκης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 60’

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Μειωμένο 8 ευρώ (άνεργοι-φοιτητές, ΑμΕΑ)

Προπώληση: www.viva.gr

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2105234382

DAGIPOLI DANCE Co

Ταυτότητα της DAGIPOLI DANCE Co

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια μικτή ομάδα σύγχρονου χορού, που δημιουργήθηκε από το Γιώργο Χρηστάκη το 2004.
Ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία.
Έγινε ευρέως ευρέως γνωστή για την πολύχρονη πια δράση της, στα Ελληνικά και διεθνή καλλιτεχνικά ύδατα, μαζί με μια ομάδα εξαίρετων και καταξιωμένων συντελεστών από το χορό, τη μουσική και το θέατρο, συνοδοιπόρων όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τολμηρή προσπάθεια.
Κατάφερε να κατακτήσει την αναγνώριση και τον σεβασμό και να εδραιωθεί μέσα από μια ισότιμη σχέση, όπως αποτυπώθηκε μέσα από τη δημιουργική πορεία που άφησε τα ίχνη της, στο σύγχρονο τοπίο της τέχνης.
Μια πορεία με πολλούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο από την Αμερική, «The Kennedy Center», Washington DC, ως την Ρωσία (National theatre of Moscow), σε όλη την Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, και την Ευρώπη, στο φημισμένο Teatro Piccolo στο Milano της Ιταλίας, στην Αγγλία, τη Σκωτία (Εδιμβούργο), την Ολλανδία, την Σουηδία, την Γερμανία και την Ισπανία, την Πολωνία και την Ρουμανία, ως και τη μακρινή Κίνα.
Μιλώντας με αριθμούς η DAGIPOLI DANCE Co αποτελεί μια ομάδα με 15χρόνια πορείας και εκατοντάδες παραστάσεις, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα από τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Η μουσική, και τα κείμενα ανοίγουν ένα ιδιαίτερο διάλογο με την κίνηση και το σώμα, και ταυτίζονται ολοκληρωτικά με το νέο κινησιολογικό λεξιλόγιο που προβάλλεται μέσα από την ανάδειξη αυτής της τόσο αρμονικής και γόνιμης συνεργασίας.
Ο Γιώργος Χρηστάκης (χορογράφος, χορευτής σε αναπηρικό αμαξίδιο), και ιδρυτής της Dagipoli Dance Co., από την δική του πλευρά αναδεικνύει μέσα από τις χορογραφίες του, την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα, την γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετική μοτορική στα σώματά τους, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι το «διαφορετικό».
Το έργο της ομάδας, κατά βάση δεν εστιάζει στην συνθήκη της αναπηρίας, ενώ η αναπηρία υφίσταται στο σύνολο του έργου.
Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία.
Η δουλειά της ομάδας, στο σύνολο της, είναι απολύτως διακριτικά αδιάκριτη.
Είναι μια συνεχής ανατροπή της κανονικότητας της σωματικής ικανότητας από την αναπηρία και της αναπηρίας από την κανονικότητα και την σωματική ικανότητα, αλλά με όρους πραγματικούς ενός πραγματικού γήινου χώρου, που εάν τεχνικά μπορούσε να απουσιάσει η βαρύτητα θα συνέβαινε η ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική απουσία τόσο της σωματικής ικανότητας όσο και της σωματικής ανικανότητας

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μέλος

• Σωματείο Ελλήνων χορογράφων
• International Dance Council CID
• Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία (ιδρυτικό)
• Ένωση Ανάπηρων Καλλιτεχνών

Παραστάσεις της DAGIPOLI DANCE Co

• Παρουσίαση χορευτικής παράστασης, βασισμένη στο βιβλίο «Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με την Πολιτιστική Ένωση «ΚΡΗΣΣΕΣ», το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του δήμου Αιγάλεω και την ομάδα «ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» τον Ιούνιο του 2004.
• Παρουσίαση της παράστασης «Πνοές» στο Κερατσίνι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παραολυμπιάδας τον Σεπτέμβριο του 2004.
• Παρουσίαση της παράστασης «Πνοές» στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση τον Απρίλιο του 2005.
• Παρουσίαση της παράστασης «Πνοές» στο Ίδρυμα Γουλανδρής Χόρν στην Πλάκα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Ψυχολογία και Κοινωνία», που οργανώθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου τον Μάιο του 2005 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Παραολυμπιάκων αγώνων τον Σεπτέμβριο του 2004.
• Παρουσίαση της παράστασης «Πνοές» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» τον Μάιο του 2005.
• Παρουσίαση της παράστασης «Νηνεμία» στο Θέατρο Πέτρας τον Σεπτέμβριο 2005.
• Παρουσίαση της παράστασης «Πνοές ΙΙ» στο Αυλωνάρι Ευβοίας, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ίδρυμα «Αρ. Τζέμης».
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash” στο θέατρο Ανατολικής τάφρου στα Χανιά στις 20 Αυγούστου 2006
• Παρουσίαση της παράστασης «CRASH» στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη στις 30 Σεπτεμβρίου 2006
• Παρουσίαση του έργου «CRASH» τον Φεβρουάριο του 2007 με σειρά παραστάσεων στο θέατρο «ΛΗΔΡΑ» του Παντείου Πανεπιστημίου στην Πλάκα
• Παρουσίαση του έργου «CRASH», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του Παγκόσμιου συνεδρίου συνδικαλιστικών οργανώσεων στις 23 Απριλίου 2007
• Συμμετοχή στις ανεξάρτητες παρουσίες στα πλαίσια του 6ου φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στις 12 και 13 Μαίου 2007 στο θέατρο Ροές
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash”, στην Autonomia EXPO στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 18 Μαΐου 2007
• Παρουσίαση του έργου «CRASH», στο Βυζαντινό μουσείο, στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash” στην Σαντορίνη σε συνεργασία με το Μπελλώνειο Ίδρυμα στις 28 και 29 Ιουλίου 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash”, στο κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 11 Αυγούστου 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash”, στην Χαλκίδα στις 3 Δεκέμβρη 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash”, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης στις 7 Δεκέμβρη 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash”, στο θέατρο «ΛΗΔΡΑ» στην Πλάκα, στις 21,22 και 23 Δεκέμβρη του 2007
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash II”, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο θέατρο Ξυλοτεχνία στο Περιστέρι, στο θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω τον Απρίλιο και Μάιο του 2008
• Παρουσίαση της παράστασης “Crash ΙΙ”, στα πλαίσια του ετήσιου μήνα χορού που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων χορογράφων στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ την 1η Ιουνίου 2008
• Παρουσίαση δουλειάς εν εξελίξει στις 3 Δεκεμβρίου του 2008 στο Πολιτιστικό κέντρο ΔΑΙΣ
• Παρουσίαση του «CRASH FORM” στις 13 Μαρτίου του 2009 στο Θέατρο Πολιτών στο Περιστέρι
• Παρουσίαση του «Pathways» στο 3ο Πανόραμα Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Μουσείο Μπενάκη, τον Απρίλιο του 2009
• Παρουσίαση του έργου «Χάρτα Σιωπής» στο θέατρο ΡΟΕΣ, στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, τον Ιούνιο του 2009
• Παρουσίαση του έργου «Imitations» στο θέατρο της Ανατολικής τάφρου στα Χανιά, στις 29 Ιουλίου 2009, στα πλαίσια του φεστιβάλ Χανίων
• Παρουσίαση του έργου «Imitations» στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στην Ιεράπετρα Κρήτης στις 15 Οκτωβρίου 2009, στα πλαίσια του εορτασμού των Τοπικών Δημοκρατιών
• Παρουσίαση του έργου «Imitations» στο θέατρο “ΡΟΕΣ”, σ΄ένα κύκλο παραστάσεων, το Νοέμβριο του 2009 έως και τον Ιανουάριο του 2010
• Παρουσίαση του έργου “Shadow’s light” στο θέατρο ΠΚ, στα πλαίσια του 9ου φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, τον Μάιο του 2010
• Παρουσίαση του έργου “Shadow’s light”, στο διεθνές φεστιβάλ VSA στο Kennedy Center στην Washington DC στις USA, στις 10 Ιουνίου 2010
• Παρουσίαση του έργου “Shadow’s light”, στο Ναύπλιο τον Ιούλιο του 2010
• Παρουσίαση του έργου “Shadow’s light”, στην Τήνο τον Ιούλιο του 2010
• Παρουσίαση του έργου “Shadow’s light”, στην Ιεράπετρα της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2010
• Παρουσίαση αποσπάσματος του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στην Κωνσταντινούπολη, τον Απρίλιο του 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 30 Απριλίου 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στο θέατρο ΠΚ, στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, τον Μάιο του 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στα Σπάτα στις 22 Ιουνίου 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 28 Ιουλίου 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στο Ευγενίδιο Ίδρυμα στην Αθήνα στις 21,22 και 23 Οκτωβρίου 2011
• Παρουσίαση του έργου «ΠΕΔΙΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΝ», στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, στις 9,10,11,12,13 Νοεμβρίου 2011
• Παρουσίαση του έργου “Campo Scivoloso” στην Academia DanceHaus di Susanna Beltrami στο Milano της Ιταλίας τον Απρίλιο του 2012
• Παρουσίαση του έργου “Campo Scivoloso”, στην Vicenza της Ιταλίας τον Απρίλιο του 2012
• Παρουσίαση του έργου «Σύρτεις μυστικές» στο θέατρο OLVIO στην Αθήνα στα πλαίσια του 11ου φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στις 14,15,16 Ιουνίου του 2012
• Παρουσίαση του έργου «Σύρτεις μυστικές» στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου στις 5 Αυγούστου 2012, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”

• Παρουσίαση του έργου “Campo Scivoloso ΙΙ” στην Academia DanceHaus di Susanna Beltrami στο Milano της Ιταλίας, για το φεστιβάλ Milanoltre 2012, στις 18 Νοεμβρίου 2012 (2 παραστάσεις)
Συμμετοχή στο συνέδριο του φεστιβάλ «Σώμα και Ταυτότητα» με εισήγηση του Γ. Χρηστάκη
• Παρουσίαση ρεπερτορίου της DAGIPOLI, στο συνέδριο «Πίσω απ τις γκουίντες» με θέμα «Τέχνη και διαφορετικότητα», στο Πανεπιστήμιο Milano Bicocca, τον Δεκέμβριο του 2012
• Παρουσίαση του έργου «Σύρτεις μυστικές plus BioHuma», στο θέατρο ΛΗΔΡΑ στην Αθήνα από 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2012, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”

• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 10 και 11 Απριλίου 2013, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra”, στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2013, 4 παραστάσεις, στα πλαίσια του Ευρωπαικόύ προγράμματος “Biomechanics”
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra”, στο Teatro Piccolo di Milano, στις 31 Μαίου 2013, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra + hu”, στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στα πλαίσια του 12ου φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra”, στο Milano (4 παραστάσεις), 23 – 26 Ιουλίου 2013, στα πλαίσια του Ευρωπαικού προγράμματος “Biomechanics”
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra + hu”, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 4 Αυγούστου 2013
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra + hu”, στο Μίρτος Ιεράπετρας στην Κρήτη, στις 5 Αυγούστου 2013 στα πλαίσια του φεστιβάλ «ΚΥΡΒΕΙΑ»
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra + hu”, στην Χερσόνησο στην Κρήτη, στις 8 Αυγούστου 2013
• Παρουσίαση του έργου “HUMAterra + hu, ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ”, στο Θέατρο Πέτρας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2013
• Παράσταση “work in progress”, στα πλαίσια του Αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού φεστιβάλ, στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στην Αθήνα,τον Απρίλιο του 2014
• Παρουσίαση του έργου «ΠΝΕΙ – έχει πνοή», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του 13ου φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων, Ιούνιος 2014
• Παρουσίαση του έργου «ΠΝΕΙ – έχει πνοή», στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Γνωριμία με την άγνωστη χώρα της αναπηρίας», τον Ιούνιο του 2014
• Παρουσίαση του έργου «ΠΝΕΙ – έχει πνοή», στην Αμοργό, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Στον αστερισμό της Αμοργού», 4 Ιουλίου 2014
• Παρουσίαση του έργου «ΠΝΕΙ – έχει πνοή», στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 7 Ιουλίου 2014
• Συμμετοχή στο Santo festival, στην Οία της Σαντορίνης, Αύγουστο 2014
• Παρουσίαση του έργου «Πινελιές στο πάτωμα», στον παλιό ΦΛΟΙΣΒΟ στο Φάληρο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του σωματείου Ελλήνων Ζωγράφων, 12 Οκτωβρίου 2014
• Παρουσίαση του έργου «Το 4ο σώμα», σε εκπαιδευτική περιοδεία στην Πάτρα, τα Φάρσαλα, την Ρόδο , το Μιλάνο (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Biccoca), στη Λεόντειο σχολή, στον Δήμο Χολαργού και στην Λάρισα, από 3 έως 21 Δεκεμβρίου 2014
• Συμμετοχή στο έργο «Λινές πυξίδες» με την συνεργασία της Σχολής χορού της Μαρίας Καραπαναγιώτη, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις 3 Ιανουαρίου 2015
• Παρουσίαση του έργου «Το 4ο σώμα», στο Θέατρο Πολιτών στο Περιστέρι, σε συνεργασία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, στις 17 Ιανουαρίου 2015
• Παρουσίαση του έργου «Το 4ο σώμα», στο κέντρο «Ποσειδώνιο», σε εκδήλωση του ΠΑΣΠΑ, στις 22 Ιανουαρίου 2015
• Παρουσίαση του έργου «Το 4ο σώμα», στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, στα πλαίσια του Αντιφασιστικού – αντιρατσιστικού φεστιβάλ στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2015
• Παρουσίαση έργου «The inside step», στα πλαίσια του 14ου φεστιβάλ Σ.Ε.Χ., στις 26 Απριλίου 2015

• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στο διεθνές συνέδριο για το χορό “Athens is dancing festival 2015”, στις 6 Ιουνίου 2015

• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στο θέατρο Πέτρας, στις 9 Ιουλίου 2015
• Σεμινάρια του Γιώργου Χρηστάκη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στα πλαίσια του Meetsharedance, 8-12 Ιουλίου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στο Μύρτος Ιεράπετρας στην Κρήτη, στις 2 Αυγούστου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στο Αβδού Ηρακλείου, στην Κρήτη, στις 5 Αυγούστου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στο κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης στην Κρήτη, στις 10 Αυγούστου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στη “Μινωική αυλή” του Ιππικού ομίλου Ηρακλείου στην Κρήτη, στις 12 Αυγούστου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στην Χαλκίδα στις 29 Αυγούστου 2015
• Παρουσίαση έργου «Vortex / Δίνη», στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά της Κρήτης, στις 3 Σεπτεμβρίου 2015
• Παρουσίαση έργου υπό εξέλιξη «ANIMARM», στο Μουζάκι Τρικάλων, Φεβρουάριος 2016
• Παρουσίαση έργου υπό εξέλιξη «ANIMARM», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε εκδήλωση του Δήμου για τα Άτομα με Αναπηρία, Μάρτιος 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Athens Science Festival, Απρίλιος 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στα πλαίσια του 15ου φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, 4 Ιουνίου 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στην Καρδίτσα στις 29 Μαίου 2016
• Παρουσίαση αποσπάσματος έργου «ANIMARM», στην Καβάλα στις 10 Ιουνίου 2016
• Παρουσίαση του έργου της DAGIPOLI DANCE Co στο σύνολό του, καθώς και της ιδεολογικής του ταυτότητας, και των μεθόδων που χρησιμοποιεί, από τον Γιώργο Χρηστάκη, στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Chicago, Illinois, στο Charleston, South Carolina και στο Orlando, Florida, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, και τοπικούς οργανισμούς στην Αμερική. Ιούνιος 18 – 29, 2016
• Δείγμα δουλειάς και βράβευση, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτη, 6 Αυγούστου 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά της Κρήτης, στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του δήμου Χανίων, 26 Αυγούστου 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στο θέατρο ΕΡΩΦΙΛΗ, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Ρεθύμνης, 29 Αυγούστου 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στη Ζαγορά Πηλίου, Σεπτέμβριος 2016
• Δείγμα δουλειάς, σεμινάρια, στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, Οκτώβριος 2016
• Παρουσίαση του έργου «ANIMARM» στην Μόσχα της Ρωσίας, στα πλαίσια διεθνούς meeting LGBT, 4 Νοεμβρίου 2016

• Παρουσίαση του έργου της DAGIPOLI DANCE Co στο σύνολό του, καθώς και της ιδεολογικής του ταυτότητας, και των μεθόδων που χρησιμοποιεί, από τον Γιώργο Χρηστάκη, και τον Κώστα Λειβαδά σεμινάριο σχέσης κίνησης και μουσικής, στο Πανεπιστήμιο του Milano IED – Istituto Europeo di Design, στην Ιταλία, στις 17 Νοεμβρίου 2016

• Σεμινάρια, εκπαίδευση, παράσταση, 21,22,23 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα, παλιά αγορά Κυψέλης
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στο Αγρίνιο, 26 Νοεμβρίου 2016
• Παρουσίαση έργου «ANIMARM», στο θέατρο Ομήρειο, στην Χίο, 3 Δεκεμβρίου 2016
• Συμμετοχή στο διήμερο των εκδηλώσεων της ομάδας ΜΕΣΑ, με θέμα την αναπηρία, με παρουσίαση, παράσταση και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε σχολεία, στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Μάρτιο του 2017
• Συμμετοχή στο Primer Certamen Coreográfico XI Festival Internacional Escena Mobile 2017, στην Σεβίλλη της Ισπανίας, με χορογραφία ντουέτο Γιώργου Χρηστάκη και Άννας Βάλαρη, 20 – 24 Απριλίου 2017
• Συμμετοχή στο εργαστηριακό project «ΔΩΜΑΤΙΟ», Αθήνα, 6 Μαίου 2017

• Παράσταση σε συνεργασία με τον ΤΥΡΤΑΙΟ, στο «Μύρτιλλο» στην Αθήνα, στις 19,20 Μαίου 2017

• Σεμινάριο, παρουσίαση των μεθόδων και της δουλειάς μας στην Θάσο, σε συνεργασία με το ΠΕΡΠΑΤΩ, 28 Μαίου 2017

• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στην Λάρισα, στις 2,3 Ιουνίου 2017
• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στην Χίο, 10 Ιουνίου 2017

• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στην Καβάλα, στις 16 Ιουνίου 2017
• Παράσταση σε συνεργασία με τον ΤΥΡΤΑΙΟ, στον δήμο Ιλίου, 25 Ιουνίου 2017
• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στο θέατρο της Ανατολικής τάφρου, στα Χανιά, 30 Ιουλίου 2017
• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στο Ηράκλειο Κρήτης, την 1η Αυγούστου 2017, στο κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης
• Απόσπασμα από τις παραστάσεις “ANIMARM” και “TERRANIMA”, στο θέατρο «Ερωφίλη» (Φορτέτσα), στο Ρέθυμνο Κρήτης, στις 31 Αυγούστου 2017
• Παράσταση “TERRANIMA”, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 8 Οκτωβρίου 2017
• Σεμινάριο workshop, του Γιώργου Χρηστάκη (Dagipoli Dance Co), για το project “DIE MASK”, στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 24 Οκτωβρίου 2017

• Παράσταση «TERRANIMA», στο δημοτικό θέατρο Αγρινίου, 16 Δεκεμβρίου 2017

• Παράσταση «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ», στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ στην Αθήνα, 27/12/2017 και 13,15,16,20/1/2018

• Παράσταση «Το Δέντρο», στην Καλαμάτα σε συνεργασία με το κέντρο κινηματογράφου, 27 Ιανουαρίου 2018

• Σεμινάριο workshop, του Γιώργου Χρηστάκη (Dagipoli Dance Co), για το project “DIE MASK”, Βρότσλαβ της Πολωνίας, από 10 – 16 Φεβρουαρίου 2018

• Παράσταση «Το Δέντρο», και σεμινάρια της Dagipoli Dance method, Λισσαβώνα της Πορτογαλίας, από 23 – 26 Απριλίου 2018

• Σεμινάριο workshop, του Γιώργου Χρηστάκη (Dagipoli Dance Co), και παράσταση 4-7 Μαίου 2018, για το project “DIE MASK”, στην Κολωνία της Γερμανίας.
• Σεμινάρια στον Βόλο την Λάρισα και το Κιλκίς της Dagipoli Dance method, και παράσταση «Το Δέντρο», τον Ιούνιο 2018

• Παράσταση του έργου «Το Δέντρο», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 9 Ιουνίου 2018

• Περιοδεία του έργου «Το Δέντρο», σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα στην Κρήτη από Μάιο έως Αύγουστο 2018

• Παράσταση του έργου «Το Δέντρο – The Tree», στο Βεάκειο θλέατρο στον Πειραιά, στις 17 Σεπτεμβρίου 2018

• Παράσταση του έργου «Το Δέντρο – The Tree», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 3 Δεκεμβρίου 2018

• Παράσταση του έργου «ASTAΘΙΑ», στις Σέρρες, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, 30 Μαρτίου 2019

• Παράσταση του έργου «ASTAΘΙΑ», στην Κομοτηνή, σε συνεργασία με την Περιφέρεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 8 Απριλίου 2019

• Παραστάσεις του έργου «ASTAΘΙΑ», στο θέατρο ΠΚ στην Αθήνα, 12,14,19,21 Απριλίου 2019

• Διοργάνωση του 1ου «No Limits» festival, με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη, με παραστάσεις, workshops, και συνέδριο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 21 & 22 Μαίου, 2019

• Καλοκαιρινή περιοδεία του έργου «ASTAΘIA», σε Κρήτη και Κυκλάδες, Ιούλιος, Αύγουστος 2019. Μαζί θα περιοδεύσει και μέρος του festival “No Limits”.

• Παραστάσεις του έργου «ASTAΘIA», στην Ικαρία 9 & 11 Αυγούστου 2019

• Παράσταση του έργου «ASTAΘIA», στο θέατρο Μάνος Χατζιδάκης, 19 Αυγούστου 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

• Παρουσίαση του έργου «ΑSTAΘΙΑ», και εκπαιδευτικό σεμινάριο, στην Αυστρία, 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια συνεργασίας με τον δ/ντη μπαλέτου Ρενάτο Τζανέλα

• Παράσταση του έργου «ASTAΘΙΑ», στη γιορτή εθελοντισμού, στην Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

• Εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αντιγόνη» 31/9 – 4/10

• Παρουσιάση μέρους της δουλειάς της Dagipoli DC, στην Τεχνόπολη Αθήνας, 26/10/2019, στο φεστιβάλ «Unlimited Abilities Days»

• Παρουσιάση μέρους της δουλειάς της Dagipoli DC, στο Κέντρο Κράτησης Νέων Αυλώνα (Φυλακές Αυλώνα), παράσταση & συζήτηση, στις 13/12/2019

• Παρουσιάση μέρους της δουλειάς της Dagipoli DC, στις εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ και της οδού Χέυδεν, στον αγώνα για την πρόληση και καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, στη Αθήνα (οδό Χέυδεν), στις 19/12/2019

• Παράσταση του έργου «ASTAΘΙΑ ΙΙ», στο κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 26/7/2020

• Παρουσίαση του έργου «ASTAΘΙΑ ΙΙ», στο Μύρτος της Ιεράπετρας στην ΚΡΗΤΗ, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά

• Παράσταση του έργου «ASTAΘΙΑ ΙΙ», στο κτήμα Βαρβαρέσου, σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης

• Νέο έργο, «Mind the Gap”, στο θέατρο Μεταξουργείο στην Αθήνα, από 19/10/20 έως 26/10/2021

• Σεμινάριο παράσταση στην Βιέννη της Αυστρίας, σε συνεργασία με το EURO CHOREO CENTER, από 29- 31/10

• Παραστάσεις του έργου «ASTAΘΙΑ», στο Σικάγο, την Ουάσινγκτον και την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, με παράλληλα σεμινάρια της Dagipoli Dance method, από 30 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2020-21 (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ λόγω της πανδημίας του κορωναιού)

Πληροφορίες:
Γιώργος Χρηστάκης (Ιδρυτής, υπεύθυνος της ομάδας)
Χορογράφος – χορευτής σε αμαξίδιο

Dagipoli Dance Co
Γρεβενών 11
Περιστέρι
Τ.Κ. 121 31, Αθήνα

Τηλέφωνα : 210 5900838, 2130418699, 6942832974

e-mail [email protected]

links:
http://dagipoli.blogspot.com/

https://www.facebook.com/groups/173458126115921/?ref=bookmarks

https://www.youtube.com/playlist?list=PLaszjlotfCtjbw74RO7eXT9B_UeFtL8MH