FLOATING WORLDS: Το ύφος του “Skywatcher” θα λέγαμε ότι είναι ένα retrowave pop/rock της δεκαετίας του ’80 με σύγχρονο ήχο

Στα σχέδιά μας είναι να προωθήσουμε την κυκλοφορία στις 21 Ιουνίου του “Skywatcher” και μετά πιθανότατα να κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για την υποστήριξη του νέου μας δίσκου

Καλώς ήρθατε το Polismagazino.gr. Λίγα λόγια να σας γνωρίσουμε. Πότε ξεκινήσατε σαν σχήμα; Η μπάντα στην αρχική της μορφή, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1998.

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Λίγο πολύ και στους τρεις, τα μουσικά βιντεοκλιπ που έπαιζαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη τηλεόραση και οι δίσκοι, οι κασέτες ή τα πρώτα CD στις δισκοθήκες των γονιών μας.

Ποια είναι τα μέλη του σχήματος; Τα μέλη της μπάντας είναι ο Jon Soti στα φωνητικά, ο Andreas V στις κιθάρες και τα synthesizers και  ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στο μπάσο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Όπως αναφέραμε και πρωτύτερα, σίγουρα οι πρώτες καθοριστικές  επιρροές μας προήλθαν από τα μουσικά βιντεοκλιπ που έπαιζαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη τηλεόραση και από τις δισκοθήκες των γονιών μας. Κατόπιν οι ανταλλαγές κασετών με φίλους στο σχολείο και τα πρώτα live που είδε ο καθένας μας, διαμόρφωσαν περαιτέρω το μουσικό γούστο του καθένα. Η αγάπη μας για όλα αυτά που ακούγαμε, μας έβαλε και τους τρεις στη διαδικασία, τον καθένα με τον τρόπο του και σε διαφορετική ηλικία, να ασχοληθεί με τη μουσική ως μουσικός.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Είναι και ο δύο έννοιες πολύ ευρείες, των οποίων ο προσδιορισμός μεταβάλλεται διαρκώς με τα χρόνια και με την προσωπικότητα του καθενός από τους τρεις μας. Περισσότερο απ’όλα πιστεύω, μας τρομάζει το ενδεχόμενο να διαπιστώσουμε στο μέλλον και σε μεγάλη ηλικία, πως δεν παλέψαμε και δεν προσπαθήσαμε για τα μουσικά όνειρά μας αρκετά. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι τελείως υποκειμενικό και έχει να κάνει πάντα με το πρίσμα μέσω του οποίου το φιλτράρεις.

Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία κυκλοφορία σας. Το “Skywatcher” είναι ένας concept δίσκος, αποτελούμενος από 10 κομμάτια, όπου μέσα από τη διήγηση του καταξιωμένου δημοσιογράφου Paul Rogers, μαθαίνουμε για μια πολύ παράξενη και στενάχωρη ιστορία που είχε καλύψει δημοσιογραφικά στο παρελθόν ο ίδιος, σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Winston Smith, ενός εννιάχρονου αγοριού το οποίο ήλπιζε πως παρατηρώντας μέσα από ένα τηλεσκόπιο τα αστέρια, θα κατάφερνε μια μέρα να βρει σε κάποιο από αυτά, τον πατέρα που είχε χάσει. Μια αλληλουχία αλλόκοτων περιστάσεων και γεγονότων, οδηγούν τον Winston σε μια διαγαλαξιακή περιπετειώδη εμπειρία που καταλήγει στην υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες  εξαφάνιση του, ένα φθινοπωρινό βράδυ του Σεπτέμβρη.

Για την επίτευξη της κατάλληλης  μουσικής επένδυσης της ιστορίας του “Skywatcher”, διαβήκαμε για πρώτη φορά, «αχαρτογράφητα» για εμάς μουσικά «νερά» προκειμένου να μπορέσουμε να πλησιάσουμε την αισθητική των ταινιών επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80 και του ’90 με τις οποίες μεγαλώσαμε. Το ύφος  του “Skywatcher”  θα λέγαμε ότι είναι ένα retrowave pop/rock της δεκαετίας του ’80 με σύγχρονο ήχο.

Ποιος επιμελείται στίχους και μουσική; Στα περισσότερα τραγούδια, στίχους και μουσική επιμελήθηκε ο Andreas V, με εξαίρεση το τραγούδι “Nostalgic Alleys”, όπου στίχους και μουσική επιμελήθηκε αποκλειστικά ο Μιχάλη Παπαδόπουλος.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Προς το παρόν να προωθήσουμε τη κυκλοφορία στις 21 Ιουνίου του “Skywatcher” και μετά πιθανότατα να κάνουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για την υποστήριξη του νέου μας δίσκου. Μετά από αυτή την περίοδο προώθησης, θα μπούμε εκ νέου σε διαδικασία σύνθεσης νέας μουσικής.

Facebook: https://www.facebook.com/FloatingWorldsGR/

YouTube: https://www.youtube.com/user/FloatingWorldsband

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0rHxkubFwx1Mqf72cq3pRy

Instagram: https://www.instagram.com/floating_worlds_official/

Official website: http://www.floatingworlds.gr

Twitter: https://twitter.com/floating_worlds

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/

https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion