Η δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» αναζητά πρότζεκτ

Με χαρά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 κατά τη διάρκεια του Marché du Film του 72ου Φεστιβάλ των Καννών (14-25 Μαΐου 2019).

Η συμμετοχή της Αγοράς του ΦΚΘ στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Πέντε ταινίες μεγάλου μήκους σε εξέλιξη (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ) θα παρουσιαστούν στους sales agents, τους διανομείς και τους προγραμματιστές που θα παραβρεθούν στο φετινό Marché du Film των Καννών. Οι πέντε επιλεγμένοι παραγωγοί θα έχουν δωρεάν διαπίστευση για το Marché du Film και αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Νίκαια, που προσφέρει η Aegean Airlines, χορηγός αερομεταφορών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αναζητούμε ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο στάδιο post-production. Χρειαζόμαστε προς αξιολόγηση τουλάχιστον 20 λεπτά της ταινίας. Η προθεσμία υποβολής πρότζεκτ είναι η Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019.

Για να στείλετε τις προτάσεις σας και για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected]