76η Τακτική Δημοπρασία Τέχνης και Αντικών του Myro Antiques House

Ο οίκος δημοπρασιών, Myro Antiques House, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την 76η τακτική δημοπρασία τέχνης και αντικών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις του οίκου στη Σουρωτή, Θεσσαλονίκης.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 12:00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά έργα τέχνης και αντίκες από διάφορες περιόδους και στιλιστικές κατευθύνσεις. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους λάτρεις της τέχνης να αποκτήσουν μοναδικά κομμάτια που αντλούν έμπνευση από διάφορες εποχές.

Δεκάδες λαχνοί με τιμή εκκίνησης 10 ευρώ

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα, μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία

Αν ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος κωλύεται να παρευρεθεί στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER”, μέσω email ή τηλεφωνικώς. Επισκεφθείτε τον τομέα της τρέχουσας δημοπρασίας στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr για περισσότερες πληροφορίες ή καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00). Εξειδικευμένος υπάλληλος του Οίκου θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσει την προσφορά σας και να σας καθοδηγήσει με τα βήματα της υπόλοιπης διαδικασίας.

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οίκο Δημοπρασιών στέλνοντας email στο [email protected] ή καλώντας στο 2396041989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00).

Δείτε όλα τα αντικείμενα πριν την δημοπρασία

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο (www.myroauctions.gr) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εάν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε στο 2396 041 989 (καθημερινές, 10:00 – 16:00). Τα αντικείμενα, έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.

Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Παράλληλες δράσεις

Πέρα από την δημοπρασία, το γεγονός θα πλαισιωθεί από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν μια πλούσια εμπειρία στο κοινό. Θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό fashion show με ενδύματα – έργα τέχνης φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά, ζωντανή μουσική, καθώς και εικαστικές εκθέσεις του Μάνου Ιωαννίδη, της Maltseva Oksana και Marina Olesik.

Επιπλέον, το catering Samiotakis θα βρίσκεται στον χώρο για να εξυπηρετήσει το κοινό με ποιοτικό φαγητό και ποτό σε προνομιακές τιμές.

Φιλανθρωπική δημοπρασία

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της εκδήλωσης είναι η φιλανθρωπική δημοπρασία που θα διεξαχθεί παράλληλα με την 76η τακτική δημοπρασία τέχνης και αντικών. Συγκεκριμένα, το Myro Antiques House σε συνεργασία με την Επίμονη τέχνη της Χρύσας Μπαρζόκα διοργανώνουν αυτή τη φιλανθρωπική δημοπρασία με σκοπό να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Το 30% της τελικής τιμής κάθε έργου τέχνης που προσφέρουν οι καλλιτέχνες της Επίμονης Τέχνης θα δωρισθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

«Ισχυρή δυναμική από τους καλλιτέχνες της Επίμονης Τέχνης αφού ενώνουν αυτή την φορά τις τεχνικές τους ώστε να προσφέρουν μέσω της Τέχνης τους ανθρωπιστική βοήθεια στη Θεσσαλία… Όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους η αλληλεγγύη μεταξύ μας οφείλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί… Σας περιμένουμε να βρείτε έργα μεγάλης αξίας με τιμές εκκίνησης που δεν έχουν επαναληφθεί βάζοντας σας στην ευκαιρία να γίνετε συλλέκτης έργων Τέχνης βοηθώντας τον συνάνθρωπο… Προσφέρουμε την Τέχνη μας ώστε να ενισχύσουμε τους πληγέντες σας θέλουμε έμπρακτα δίπλα μας σε αυτή την επενδυτική προσφορά με επίκεντρο τον άνθρωπο…

“Αγαπά τον άνθρωπο γιατί είσαι ΕΣΥ” Νίκος Καζαντζάκης

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Ίδρυση έμπνευση επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη φιλανθρωπική δημοπρασία:

Ειρήνη Μητούδη, Λίδα, Κατερίνα Βλάχου, Σταυρούλα Ανδρέου, Ιωάννα Αμπατζή, Μαρία Σεραφειμίδου, Βιολέτα Γαζέα, Μάκης Κουλιανός, Νατάσα Μπαλτούνα, Μαρία Μποζια, Κατερίνα Νικολάου, Δέσποινα Νικολιδάκη, Αλέξανδρος Αθανασίου, Μαρία Μπακανιάρη, Ντίνα Μπακανιάρη, Αντώνογλου Μαίρη, Καραγλάνη Δήμητρα, Πολύχρονου Δανάη, Κεραμέως Κοσμάς, Δαλακλής Δέσποινα, Νικολιδάκη Anthi, Gehrman Rinette, Josafat Kirsiikka, Soustiel Vida, Evenson, Γιάννης Αδαμόπουλος, Νελλυ-Πηνελόπη Τσιακιρίδου, Βαγγέλης Κουμπης, Δέσποινα Αγγελοπουλου, Αντώνης Γεωργούλας, Χρύσα Μπαρζοκα.

ART – Reduce Recycle Reuse

Η Τέχνη είναι γύρω μας. Μας περιβάλλει, μας επηρεάζει, μας διαμορφώνει. Εκδηλωμένη στο Φανερό, κυοφορείται στο ανύποπτο, εκδηλώνεται απρόβλεπτα. Εγκατεστημένη σε τελάρα, πινέλα, ξύλα μάρμαρα και κρύσταλλα, κρυφοπαίζει με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας, μέσα σε άχρηστα καπάκια νερού, πλαστικές σακούλες, τενεκεδάκια, λάστιχα αυτοκινήτων, ληγμένα ψηφοδέλτια και διάφορα ά-χρηστα, α-χρησιμοποίητα, α-διάφορα! Ελάτε στον Οίκο δημοπρασιών Myro Antiques House την Κυριακή στις 22 Oκτωβρίου 2023 για να απολαύσετε μαζί μας την Τέχνη «ντυμένη με τα καλά της», να προτείνει σε μάτια που μπορούν «να δουν» και χέρια που μπορούν «να κρατήσουν» πολύτιμα έργα Τέχνης.

Ομάδα σχεδιαστών που συμμετέχουν:

Νίκος Καραγιαννίδης – Μιχάλης Σιάπκας (ομάδα Αrtdezen),

Ειρήνη Λαρδούτσου – Κούρτη, Ιωάννα Καραγιώργου (ομάδα tRee)

Μοντέλα : Ειρήνη Μουσλή Καραγιώργου

Σκίτσα: Λυδία Μιχαηλίδου

Εικαστική έκθεση της Marina Olesik

Η Μαρίνα Ολέσικ γεννήθηκε το 1982 στη Δημοκρατία της Κόμι, στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Η Μαρίνα έχει το χαρακτήρα ενός προσκυνητή, με μια ακατανίκητη δίψα για ταξίδια και αναζήτηση, αποδεχόμενη την ποικιλομορφία του κόσμου γύρω της, ενώ απορρίπτει τις παραδόσεις και την ακαδημαϊκή προσέγγιση.

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 2013. Το 2019, μετακόμισε στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου τοπικοί επιχειρηματίες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα έργα της. Έως το 2022, τα έργα της Μαρίνας Ολέσικ βρίσκονταν σε ιδιωτικές συλλογές Τούρκων, Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών.

Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τη σύγχρονη τέχνη σε ένα ασιατικό περιβάλλον, προσκαλώντας σας να αισθανθείτε τον αρμονικό συνδυασμό διάφορων πτυχών της ζωής. Επίσης, επιδεικνύει την ταυτόχρονη ύπαρξη ασύμβατων στοιχείων τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στην τέχνη. Η Μαρίνα συναρμολογεί ένα παζλ χρησιμοποιώντας γνώσεις από το παρελθόν για να προβλέψει το μέλλον.

Επιπλέον, σε αυτήν την έκθεση παρουσιάζονται δύο άλλες σύγχρονες καλλιτέχνιδες από τη Γεωργία και τη Ρωσία:

Η Ιάνα Κακαμπάτζε, προερχόμενη από την Τιφλίδα, Γεωργία, εξειδικεύεται στην τέχνη του μπατίκ, χρησιμοποιώντας φυσικά υφάσματα και μετάξι.

Από την άλλη, η Βικτώρια Κυριτοπούλου, καλλιτέχνης ακουαρέλας που ζει στην Ελλάδα, φέρνει το ταλέντο της στο προσκήνιο. Με εκπαίδευση στον τομέα της διακόσμησης από την Design Academy, εξειδικεύεται στη δημιουργία αφηρημένων έργων τέχνης με ακρυλικά και μικτά μέσα σε μεγάλη κλίμακα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς εκθέσεις ακουαρέλας, όπως το Fabriano in Aquarello και το Urbino in Aquarello. Είναι επίσης υπερήφανη μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Ακουαρέλας (IWS) και έχει συμμετάσχει ενεργά σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, από το Βιετνάμ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως την Αλβανία.

Και οι δύο αυτές εξαιρετικές καλλιτέχνιδες έχουν δωρίσει απλόχερα δύο έργα τέχνης έκαστες για να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπική δημοπρασία.

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Σχετικά με τον Οίκο

Ο Οίκος Δημοπρασιών Myrό  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις Δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να εδραιώσει και στη Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτός εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της Myrό Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οδηγίες για να έρθετε και κάθε πληροφορία: www.myroauctions.gr.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr