5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair – MATAROA AWARDS

MATAROA AWARD 2021
Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair
Έκθεση και Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών

Για δεύτερη φορά η Πολιτιστική Εταιρεία και η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair (25-28 Νοεμβρίου 2021) διοργανώνουν την θεματική έκθεση και αντίστοιχο βραβείο νέων καλλιτεχνών με τίτλο ‘MATAROA’.

Μέσα από διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης/υποβολής portfolio για το βραβείο ‘MATAROA’, στην οποία συμμετείχαν 120 νέοι καλλιτέχνες, και αξιολόγησης αυτών από ειδική επιτροπή, επιλέχθηκαν δέκα νέοι δημιουργοί οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκθεσης στο πλαίσιο της 5ης Art Thessaloniki Fair.

Η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν, ανάμεσα σε 10 προεπιλεγμένα από την επιτροπή portfolio την πιο αξιόλογη συμμετοχή και δυο τιμητικές διακρίσεις στις οποίες η Πολιτιστική Εταιρεία θα αποδώσει βραβείο χρηματικού ύψους 1.500 ευρώ και 700 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, οι 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν στην ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας www.culturalsociety.gr, στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του MATAROA www.mataroa.gr με ειδικό αφιέρωμα για τους βραβευμένους, καθώς και στην ιστοσελίδα της Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair www.art-thessaloniki.gr.

Οι 10 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν το έργο τους στην έκθεση είναι οι:

INCARNATO PAOLO
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ
ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΙΠΑ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΜΠΑΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΓΙΑ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ- ΕΛΑΜΙΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

H επίσημη ανακοίνωση των τελικών βραβείων, θα γίνει στην Εκδήλωση Απονομής Βραβείων στο πλαίσιο της 5ης Art Thessaloniki Fair, και θα πλαισιωθεί από μια συνολική παρουσίαση της έως τώρα πορείας του MATAROA project, καθώς και από συζήτηση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τις προκλήσεις και τις προοπτικές για τους ίδιους τους δημιουργούς στην Ελλάδα του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στην ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας και στην ιστοσελίδα της Art Thessaloniki.

Περισσότερα για το MATAROA project βρείτε στο www.mataroa.gr