30 χρόνια «ΣΤΟΡΓΗ» Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη Ζωή

Η «ΣΤΟΡΓΗ», ο Σύλλογος Φίλων Των Καρκινοπαθών Παιδιών από το 1991 μέχρι σήμερα το 2021 κάνει μία διαρκή προσπάθεια για ένα κόσμο Καλύτερο, Υγιή, Όμορφο, Φωτεινό, ένα κόσμο Αγάπης- Ειρήνης – Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 30 χρόνια αφουγκραζόμαστε, εμπνεόμαστε, έχουμε ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όσους έχουν ανάγκη, για να μην είναι πλέον κανένας γονιός μόνος του στο δύσκολο αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο Σύλλογος Φίλων Των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η έδρα του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς επι της οδού Ροδοπόλεως 5. Ιδρύθηκε το έτος 1991 με πρωτοβουλία της κυρίας Τίμη Μπακατσέλου μαζί με μια ομάδα γυναικών που είχαν την κοινωνική ευαισθησία και το όραμα να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, στη Θεσσαλονίκη και στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο

Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μελών. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν εισπράττουν αμοιβή για τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες τους. Στο Σύλλογο μπορούν να εγγραφούν μέλη όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτου εθνικότητας, φύλλου και τόπου κατοικίας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα έσοδά της προέρχονται από τις ετήσιες συνδρομές των μελών, τις χορηγίες, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και τις δωρεές πολιτών.

Η «ΣΤΟΡΓΗ» δε ζήτησε και δεν έλαβε ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση.

Ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ»
< Παρέχει βοήθεια σε καρκινοπαθή παιδιά
< Στη διάδοση της ιδέας της βοήθειας
< Στη Δημιουργία χώρων κατάλληλων για τη θεραπεία τους
< Αγορά εξοπλισμού και φαρμακευτικού υλικού
< Κάλυψη εξόδων θεραπείας τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελλάδος.
< Κάλυψη εξόδων θεραπείας και διαμονής στο εξωτερικό
< Τη χορήγηση πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας τους
Το έργο του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» έχει αναγνωριστεί από διάφορους φορείς και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία των Αθηνών.

Σύμφωνα με τα ιατρικά στατιστικά δεδομένα, ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ηλικίας από 0 -18 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο στη χώρα μας.
Ο καρκίνος είναι μια νόσος, η οποία είναι συσχετισμένη με δυσμενή εξέλιξη για την πορεία της ζωής του παιδιού, είναι επιβαρυμένη και καθιστά αναγκαία και επιτακτική τη διασφάλιση δράσεων και πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική φροντίδα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.
Μέλημα του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» είναι να ομορφύνει την καθημερινότητά τους να τους στηρίξει μέσα σε ασφαλές περιβάλλον για να μπορέσουν να διαχειριστούν νικηφόρα την ασθένειά τους και τη θεραπεία και να ενταχθούν στη νέα πραγματικότητα της ζωής τους εξελικτικά και ποιοτικά.

Ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ» Στις τρεις δεκαετίες ασχολήθηκε και ασχολείται εκτός των άλλων με δραστηριότητες και έργα:

Κατασκεύασε και εξόπλισε ξενοδοχειακά & επιστημονικά Αιματολογικό Κέντρο σε ένα Τριώροφο κτίριο συνολικής έκτασης 4.000 τ.μ
Είναι ένα πρωτοποριακό, κορυφαίο διαγνωστικό, θεραπευτικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό κέντρο με πανελλήνια και παγκόσμια προβολή. Είναι το μοναδικό αυτόνομο και ολοκληρωμένο Κέντρο στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο για την αρτιότητα και την αποτελεσματικότητά του. Κανένα ελληνικό αιματολογικό κέντρο δεν διαθέτει συγκεντρωμένες σε ένα χώρο τόσες πολλές εξειδικευμένες δραστηριότητες. Το κτίριο «ΣΤΟΡΓΗ», λόγω της δομής του δίνει όλες τις δυνατότητες για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων κλινικών και ερευνητικών προγραμμάτων με διπλό όφελος, τόσο για την περίθαλψη των ασθενών, η οποία γίνεται σε άνετο περιβάλλον με σωστά εφαρμοσμένα επιστημονικά νοσηλευτικά κριτήρια αλλά και για την κλινική έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα είναι αξιοποιήσιμα και στο διεθνές ιατρικό περιβάλλον.

Ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ» με πίστη στο σκοπό και το στόχο του, με σεμνότητα, βαθιά κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη, το προσέφερε, ως δωρεά, στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, σε μια ιστορική στιγμή για το ενεργητικό του συλλόγου και για το ενεργητικό της κοινωνίας μας.

Κατασκεύασε, εξόπλισε και λειτουργεί Ξενώνα φιλοξενίας για παιδιά με καρκίνο και του γονείς τους
Η οικοδόμηση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμαριάς στην περιοχή της Καλαμαριάς Ν. Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το 2016 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο. Αποτελείται από τέσσερεις ορόφους σε συνολικό εμβαδό περίπου 2.000 τ.μ. Διαθέτει δέκα οκτώ δίκλινα δωμάτια με προσωπικό λουτρό, ντουλάπα, ψυγείο, μπαλκόνι. Σε κάθε όροφο υπάρχει αποθήκη, κουζίνα εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα είδη εστίασης, ηλεκτρικές συσκευές, ψυκτικά μηχανήματα εμφιαλωμένου νερού. Περιλαμβάνονται χώροι για πλυντήρια -στεγνωτήρια, σιδερωτήρια, βοηθητικοί χώροι, χώροι αναψυχής, ενιαίο σαλόνι με δανειστική βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για μαθήματα κατ΄ οίκων διδασκαλίας και σχολείο, αίθουσα δια δραστικών παιγνιδιών, παιδότοπος, Η/Υπολογιστών. Διαθέτει επίσης ξεχωριστό δωμάτιο για ημερήσια φροντίδα και ειδικές ιατρικές εργασίες.

Ο Ξενώνας είναι ένα σύγχρονο κτίριο με άρτιο εξοπλισμό και οργάνωση. Είναι ένα σπίτι , ένα πλαίσιο ασφάλειας και στοργής για δεκάδες παιδιά ηλικίας 0 – 18 ετών, τα οποία πάσχουν από καρκίνο με αναπηρία > 85%, έρχονται από τον τόπο κατοικίας τους μαζί με τους συνοδούς – γονείς στα Παιδοογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. και διαμένουν δωρεάν, όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για τη θεραπεία τους, η οποία διαρκεί από ένα μήνα έως και ένα χρόνο. Η «ΣΤΟΡΓΗ» σε αυτή τη δοκιμασία τους βρίσκεται κοντά τους. Στηρίζει τις οικογένειες οι οποίες τεκμηριωμένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα διασφαλίζοντας την καθημερινότητά τους με τρόφιμα και λοιπά αγαθά βασικής ανάγκης. Καλύπτει, όταν και όπου χρειάζεται δαπάνες και έξοδα ιατρικών εργασιών, σε εξωτερικά ιατρικά κέντρα, προμήθεια πρόσθετων εξαρτημάτων, οφθαλμικών, άκρων κ.λ.π. που δεν μπορούν να καλυφθούν από αλλού.

Προσφέρει υπηρεσίες στήριξης σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς και υπηρεσίες.
Είναι επιβεβλημένη και καθίσταται αναγκαία ειδική παρέμβαση και εξειδικευμένη στήριξη, για να αντιμετωπίσουν με θάρρος τον καρκίνο, να μειωθεί το άγχος αναμονής πριν από επώδυνες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες, ο θυμός, ο φόβος ,η αβεβαιότητα, η ανησυχία σχετικά με αυτό που τους συμβαίνει και τη μελλοντική κατάσταση της πορείας τους και να ενταχθούν στη νέα πραγματικότητα και να συνεχίσουν τη ζωή τους εξελικτικά και ποιοτικά.
Από το έτος 2016 έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα 89 παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους γονείς συνολικά 290 άνθρωποι και έχουν βοηθηθεί πολλές άλλες οικογένειες ποικιλοτρόπως.

Στον Ξενώνα «ΣΤΟΡΓΗ» εφαρμόζονται πρωτοποριακές δραστηριότητες και συνεργασίες συνδυαστικά με παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών στην πρακτική εφαρμογή και έρευνα.

Λειτουργούν εκτός των άλλων προγράμματα :
*Ερευνητικό πρόγραμμα για την επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στην ποιότητα ζωής παιδιατρικών ογκολογικών πληθυσμών μέσω παιγνιωδών δραστηριοτήτων.
*Δημοτικό Σχολείο με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας κατ΄ οίκον διδασκαλία σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.

  • Μαθήματα με εθελοντές καθηγητές.
    *Μουσικοθεραπεία
    *Διαδραστικά Παιγνίδια
    *Χειροποίητες δημιουργίες, κατασκευές.
    Σήμερα με τις νέες συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί λόγω της έξαρσης του κορονοϊού συνεχίζουμε το έργο με μεγαλύτερη προσήλωση, τηρουμένων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων.

Η αγκαλιά του Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ» παραμένει ανοιχτή και υποδέχεται σταθερά τα παιδιά με τους γονείς τους, όταν έρχονται για θεραπεία στη Θεσσαλονίκη από τον τόπο διαμονής τους και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Η στήριξη και η βοήθεια είναι σταθερή, συνεχής, δεδομένη προς όλους, όσοι έχουν ανάγκη, μέσα σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, με διασφάλιση ποιότητας Ζωής, με Ενδιαφέρον, Κατανόηση, Φροντίδα, Αγάπη και κατάθεση ψυχής.

Ο Σύλλογος «ΣΤΟΡΓΗ» πιστός στην αποστολή του προσπαθεί και υπηρετεί το σκοπό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου συμβάλλοντας με το έργο του μαζί με Συνοδοιπόρους Φίλους – Μέλη -Συνεργάτες- Χορηγούς – Δωρητές στην Ευαισθητοποίηση του Ευρύτερου Κοινωνικού Συνόλου στην Καλλιέργεια και την Ανάπτυξη Πνεύματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, από τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την Ιστοσελίδα μας.

E-mail : [email protected] & [email protected]
Ιστοσελίδα : http://www.storgi.org
Facebook : Σύλλογος Στοργή
Instagram : storgi_association
Τηλ. επικοινωνίας : 2310/544.320
Φαξ : 2310/544.321
Διεύθυνση : Πόντου 156 ή Ροδοπόλεως 5, Καλαμαριά, Θεσ/νίκη T.K. 55132