25η Μαρτίου με γκλαμουριά…

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

25η Μαρτίου 1821 γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό.

25η Μαρτίου 2021 γιορτάζουμε την έναρξη των show που μας έχει ετοιμάσει η Γιάννα Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια της επανάστασης.

“Καημένε Μακρυγιάννη να ‘ξερες

γιατί το τζάκισες το χέρι σου.

το τζάκισες για να… κάνει show η Γιάννα.” (Μια παραλλαγή στους στίχους του Ντίνου Χριστιανόπουλου)

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, που ανέλαβε να ετοιμάσει show και φιέστες για τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων, είναι πανέτοιμη. Έχει έτοιμη όλη την γκαρνταρόμπα του τι θα φορέσει σε κάθε της εμφάνιση. Σύγχρονα μοντελάκια αλλά με μια πινελιά το καθένα, που θα θυμίζει Μπουμπουλίνα, Κανάρη, Μάρκο Μπότσαρη κτλ. κτλ.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στην Εθνική πινακοθήκη, που εδώ και μήνες δουλεύουν νυχθημερόν να την έχουν έτοιμη. Οι εντολές ήταν σαφείς και αμετακίνητες. Μπορεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να έδωσε τα 13 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση του κτιρίου της Εθνικής πινακοθήκης, οι πολιτικοί όμως θα είναι αυτοί που θα κάνουν όλο το show–off για να καρπωθούν την δημοσιότητα και το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Κω….οπιλάλα τους έχει πιάσει για τις τελευταίες εργασίες σε τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτηριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και το στήσιμο της Έκθεσης των Συλλογών της. Θα μαζευτούν λέει πλήθος ξένων επισήμων, που θα έρθουν στην Ελλάδα, τιμώντας τα 200 χρόνια, από την Ελληνική Επανάσταση. Όμως όπως ανακοινώθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ακύρωσαν. Δεν θα έρθουν. Θα βολευτούμε με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν γιατί ο Πούτιν μας σνόμπαρε και τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν ξέρω κατά πόσο με τέτοια show τιμάται η μνήμη των αγωνιστών…

Η συνέχεια εδώ