«1821, Οπτική μιας Επανάστασης»

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: έως 13 Νοεµβρίου 2021

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παρουσίαση της έκθεσης τον Ιούλιο του 2021 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, η έκθεση συνεχίζεται έως τις 13 Νοεμβρίου στο νέο χώρο της Ιmagine Gallery.

Διακόσιοι καλλιτέχνες συνυπάρχουν με έργα τους σε έναν συμβολικό καμβά διαστάσεων 18×21 εκ. με κοινή βάση εκκίνησης τις ιδέες και τις σκέψεις τους για το νόημα της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο συσχετισµός µνήµης και ιστορίας αποτέλεσε ένα από τα καίρια ζητούµενα για τη διοργάνωση της Έκθεσης «1821, Οπτική μιας Επανάστασης», από την ψηφιακή πλατφόρμα τέχνης Gr Collectors.              

Το κάθε έργο χωριστά, αλλά και ως σύνολο, υπερβαίνει την απλή αναπαράσταση και την ψυχρή περιγραφή, μεταδίδει και διατηρεί ατόφια την πρωταρχική συγκίνηση, με τις έννοιες του χρόνου και της μνήμης να συμπλέκονται σε αδιάσπαστη ενότητα. Είναι η εμπράγματη σύνδεση της ιστορίας της Ελλάδας με την καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία του κάθε δημιουργού. Μια ιδιοσυγκρασία που μεταγγίζεται χαρισματικά και στους θεατές των έργων, μετατρέποντας την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμια. Παράλληλα καθώς οι επισκέπτες κινούνται στο χώρο, πολλά σημεία-έργα ζωντανεύουν αυτόματα και προβάλουν εντυπωσιακό περιεχόμενο. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης και με σκοπό να μάθουμε ιστορία µε όρους που επιβάλλει σήμερα η κοινωνία µας, δημιουργήθηκε επιπλέον, το ομώνυμο επετειακό σκληρόδετο λεύκωµα, σε 2021 αριθµηµένα αντίτυπα. 

Περισσότερα για τη συλλεκτική πολυτελή έκδοση εδώ.

Επιμέλεια Έκθεσης: κα Ελένη Γατσά, Ιστορικός Τέχνης.

Ώρες Λειτουργίας: ∆ευτέρα – Παρασκευή 10:00 -19:00, Σάββατο 10:00 – 16:00

Διεύθυνση: ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία

Οργάνωση: GR COLLECTORS – IMAGINE VISUAL ARTS

IMAGINE VISUAL ARTS www.grcollectors.com