Το μονοπάτι της δύναμης: Δύο βιβλία της Barbara Berger από τις εκδόσεις Πεδίο

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Τα δύο βιβλία της Barbara Berger, που αγαπήθηκαν από τους Έλληνες αναγνώστες, κυκλοφορούν σε νέα, ανανεωμένη έκδοση.

ΒΙΒΛΙΟ 1° Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε

Αν η ζωή μας δεν εξελίσσεται ομαλά, είναι ώρα να εξετάσουμε το πώς σκεφτόμαστε, επειδή μόνο έτσι θα αλλάξουμε το πεπρωμένο μας.

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Γινόμαστε αυτό που αποφασίζουμε.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς «Το μονοπάτι της δύναμης», η Barbara Berger ανιχνεύει τρόπους που μας βοηθούν να τιθασεύσουμε τη δύναμη του νου και να αλλάξουμε τη ζωή μας. Η συγγραφέας παρουσιάζει την προσωπική της μέθοδο για να δημιουργήσουμε τη ζωή που πάντα επιθυμούσαμε. Μας υπενθυμίζει πόσα πράγματα έχουμε στη διάθεσή μας –από τη δύναμη της απελευθέρωσης και της άρνησης ως την προσήλωση, την ευγνωμοσύνη και την προσφορά– και προτείνει γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές για να επιλύσουμε προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες και άλλες προκλήσεις της ζωής.

Με τη βοήθεια του βιβλίου αποφασίζουμε τι είδους ζωή επιθυμούμε, την οραματιζόμαστε, την επιβεβαιώνουμε. Αλλάζουμε τον προσανατολισμό μας και εστιαζόμαστε στις χαρές της ζωής, στην καλή μας υγεία και στην αφθονία του σύμπαντος – και αμέσως όλα αυτά θα εμφανιστούν στη ζωή μας.

Τι αλλάζει;

Σίγουρα όχι το σύμπαν. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος σκέψης μας. Εμείς έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στις σκέψεις και στα λόγια μας, επειδή εμείς αποφασίζουμε πού θα κατευθύνουμε τις σκέψεις μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τόσο δυνατοί.

Μετάφραση: Άλκηστη Κελεσίδη, ISBN: 978-960-635-580-6, Ημ. Έκδοσης: 2023, Σελ.: 184

ΒΙΒΛΙΟ 2ο Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου

Το δεύτερο βιβλίο της Barbara Berger από τη σειρά «Το μονοπάτι της δύναμης» συνεχίζει να μιλά για δύναμη – όχι για τη δύναμη της εξουσίας ή του πλούτου, αλλά για τη δύναμη του νου. Στις σελίδες του μαθαίνουμε περισσότερους τρόπους για να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας και να τη διαμορφώσουμε έτσι όπως πάντα θέλαμε.

Με ποιον τρόπο, όμως, διεκδικούμε αυτή τη δύναμη; Πώς παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τις αλήθειες που παρουσιάζονται στο βιβλίο; Η συγγραφέας πιστεύει πως αυτό είναι πολύ απλό· τόσο απλό που φαίνεται σαν να μην είναι αληθινό.

Στο βιβλίο υπάρχουν όλα τα εργαλεία αλλά και η απαραίτητη, βήμα προς βήμα, καθοδήγηση που χρειαζόμαστε για να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας απλώς και μόνο τον τρόπο σκέψης μας. Και θα νιώσουμε μεγάλη ανακούφιση όταν συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις στη ζωή μας, ότι η ζωή δεν τα έχει μαζί μας και ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές δυνάμεις που ελέγχουν το πεπρωμένο μας.

Στα χέρια μας είναι να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας και να την κάνουμε πολύ καλύτερη, πολύ πιο χαρούμενη και συναρπαστική απ’ όσο φανταστήκαμε ποτέ. Και μπορούμε να το κάνουμε όποια στιγμή θελήσουμε.

Μετάφραση: Άλκηστη Κελεσίδη, ISBN: 978-960-635-581-3, Ημ. Έκδοσης: 2023, Σελ.: 184