Σύμφωνο Συνεργασίας, στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020»

Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη:

Υπογράφτηκε ανάμεσα στη Διοίκηση και τη Διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών και το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κύριο Νίκο Τσαβλίρη και τον Διευθυντή/President του Κολλεγίου Αθηνών κύριο Richard Jackson και συζήτησαν αναλυτικά τους τρόπους συνεργασίας έτσι ώστε οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί της σημαντικής αυτής επετείου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην πραγματοποίηση πανελλαδικού μαθητικού συνεδρίου, με τη συμμετοχή μαθητών και από την ομογένεια, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2020. Θέμα του συνεδρίου είναι «Διάλογος ή Σύγκρουση των πολιτισμών; Με αφορμή το ορόσημο των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

«Είμαι πολύ υπερήφανη και συγκινημένη που οι μαθητές της χώρας μας γίνονται κοινωνοί της μεγάλης προσπάθειας να τιμήσουμε τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών. Η διοργάνωση ενός πανελλαδικού μαθητικού συνεδρίου, όπου θα συμμετέχουν και μαθητές από την ομογένεια, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα πως η νέα γενιά αγκαλιάζει τη σημαντική αυτή επέτειο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Κολλέγιο Αθηνών, και τη Διοίκησή του, που στέκεται πάντα στο πλευρό μας στηρίζοντας τις δράσεις μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κύριος Νίκος Τσαβλίρης από την πλευρά του τόνισε: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το Κολλέγιο να έχουμε άλλη μια συνεργασία με την κυρία Βαρδινογιάννη. Το πολιτιστικό και κοινωφελές έργο της είναι σημαντικό και χαιρόμαστε για αυτή τη συνεργασία».

Ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών κύριος Richard Jackson δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Κολλέγιο Αθηνών να συμμετέχουμε στην Επέτειο για τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη Μάχη των Θερμοπυλών. Είναι τεράστια ευκαιρία για τα παιδιά μας και για παιδιά άλλων σχολείων να μάθουν για την ιστορία της Ναυμαχίας Σαλαμίνας και της μάχης των Θερμοπύλων».

#MVVfoundation