Συμμετοχή της ARC στην 3η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair

Η Συλλογικότητα Εικαστικών Καλλιτεχνών ARC ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει με την παρουσίαση του project της “Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος” στην 3η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ HELEXPO (περίπτερα 10-9-8 ) από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2018 και σας προσκαλεί να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια ή/και να επισκεφτείτε τον χώρο της έκθεσης στην διάρκεια της.

Στο πλαίσιο του οποίου εικαστικοί καλλιτέχνες – μέλη της Συλλογικότητας διερευνούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες και με ποικιλία μέσων την διαλεκτική σχέση της Τέχνης με την Ελληνική Κρίση, βασισμένοι σε ένα concept του Συντονιστή της ομάδας Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου. Στο project συμμετέχουν με έργα τους οι: Σταύρος Αποστόλου, Άννα Γκιώτη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Πατραμάνης, Γιάννης Ρουμπάνης, Κατερίνα Χρήστου και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη), οι οποίοι κατά τις μέρες της έλθεσης θα παρευρίσκονται μαζί με τον Επιμελητή ξεναγώντας τους επισκέπτες.

Η Ελληνική Κρίση εγγράφεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Οικονομικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Κρίσης, που δημιουργεί μία ιδιαίτερα τοξική αρνητική συγκυρία για όλους τους λαούς της Γης. Η γενική εκτίμηση ότι η διαλεκτική σχέση της Τέχνης με την Κρίση μπορεί να συνδράμει την Κοινωνία να ξυπνήσει από τον λήθαργο της μοιρολατρικής αποδοχής της κατάστασης διερευνάται και παρουσιάζεται στο project από καλλιτέχνες που αναγνωρίζουν την ανάγκη για νέες προσεγγίσεις, ώστε να οικοδομηθεί μια αληθινά βιώσιμη ανάπτυξη: την ανάγκη να εξάγουμε από την εμπειρία των παλαιότερων γενεών και την αναγνώριση της Τέχνης ως τμήματος των κοινωνιών, καθώς και ως ανεξάντλητης πηγής δημιουργικότητας και ανανέωσης.

Σχετικά με την ARC
Η ARC (Art Revisited Collective / “Συλλογικότητα για την αναθεώρηση της Τέχνης”) είναι μία σύμπραξη εικαστικών καλλιτεχνών με βάση την Ελλάδα, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τέχνη τους, αλλά και να εγκαινιάσουν ένα όχημα στήριξης του οράματος τους και της συνεργασίας τους ικανό να δημιουργήσει και να στηρίξει δράσεις, προβάλλοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για την σύγχρονη τέχνη σήμερα, με διεθνή απεύθυνση. Η Συλλογικότητα ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, και αποτελείται από τους Σταύρο Αποστόλου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Άννα Γκιώτη, Μαρίσσια Δεληγιώργη, Ορέστη Διαμάντη, Χριστίνα Ζυγούρη, Φώτη Κλογέρη, Μαρία Κομπατσιάρη, Αγγελική Κουρμουλάκη, Μαρία Μιντιούρη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννη Πατραμάνη, Γιάννη Ρουμπάνη, Αλέξανδρο Τσαντίδη, Κατερίνα Χρήστου, το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη). Την Συλλογικότητα συντονίζει ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην διεύθυνση https://arcgreece.blogspot.com.