Συγκίνηση, χαρά και ένας διαφορετικός Σταμάτης Γονίδης στη βραδιά του ΚΕΜΑΕΔ

Την ευαίσθητή πλευρά του χαρακτήρα του έδειξε για ακόμη μία φορά ο γνωστός τραγουδιστής, Σταμάτης Γονίδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης βρέθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στη Βέροια, όπου τραγούδησε για τα παιδιά του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες, στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση που διοργανώνει το ΚΕΜΑΕΔ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας (3/12).

Ο Σταμάτης Γονίδης, όντας περιτριγυρισμένος από δεκάδες παιδιά και τα παιδιά της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας που τραγουδούσαν μαζί του, πρόσφερε χαμόγελα στους μικρούς αυτούς ήρωες, σε μία βραδιά πλημμυρισμένη από χαρά και συγκίνηση.

Ο γνωστός ερμηνευτής ξεκίνησε τραγουδώντας μαζί με τα παιδιά της Σχολικής Χορωδίας και του ΚΕΜΑΕΔ τον ύμνο για την Παναγία «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε», με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο τέλος της εκδήλωσης, απευθυνόμενος στον τραγουδιστή να του λέει ότι «αυτόν τον ύμνο για την Παναγία τον έχω ακούσει πολλές φορές, αλλά έτσι όπως τον είπατε, με αυτή τη χορωδία, ήταν πραγματικά ουράνιος».

Πέρα από την ερμηνεία αρκετών επιτυχιών του ο Σταμάτης Γονίδης τραγούδησε δύο καινούργια κομμάτια του (το ένα μάλιστα το έγραψε όταν γεννήθηκε η κόρη του), έκανε απαγγελίες αφιερωμένες στην Παναγία, ενώ τραγούδησε και ένα ποντιακό τραγούδι.

Πάντως πριν τραγουδήσει ο Σταμάτης Γονίδης ήταν επικριτικός προς την Πολιτεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που συνοδεύομαι από αυτά τα παιδιά. Θα ήθελα να πω κάτι για τους κρατικούς φορείς, τους υπεύθυνους. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Παιδιά έχουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα. Αν νομίζουν ότι με 1000 ευρώ το χρόνο μπορούν να συντηρήσουν ένα παιδί, ειδικά ΑΜΕΑ, να το κοιτάξουν προσεκτικά και να καταλάβουν για ποιο πράγμα μιλάω. Θέλω να συγχαρώ την Μητρόπολη και σε όσους συμβάλουν σε αυτό το έργο».