ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΡΑ: “Η δική μου επιτυχία είναι όταν ένας άγνωστος ακούσει ένα τραγούδι μου και τον αγγίξει…”

«Σημάδια» είναι ο τίτλος του πρώτου μου ΕΡ που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική μου εταιρία Spider Music. Είναι τέσσερα τραγούδια που έχω δώσει κομμάτια της ψυχής μου.

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και γι’ αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Είμαι η Σοφία και κατάγομαι από την όμορφη Λέσβο. Μένω αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Ασχολούμαι με τη μουσική, συνθέτω γράφω στίχους και τραγουδώ. Μου αρέσει πολύ η κεραμοτεχνία. Περνώ αρκετές ώρες δημιουργώντας, επίσης κατασκευάζω χειροποίητα κοσμήματα. Γενικά έχω μια καλλιτεχνική φύση που επηρεάζει την καθημερινότητά μου. Δεν μπορώ να μείνω στιγμή χωρίς να δημιουργώ κάτι…

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Από τη στιγμή που με θυμάμαι υπήρχε η μουσική δίπλα μου. Προέρχομαι από μουσική οικογένεια οπότε αυτό ήταν ένα ερέθισμα.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Θα γελάσετε όμως με θυμάμαι το πολύ δύο ετών να χτυπώ μεταλικά αντικείμενα στο σπίτι με ένα κουτάλι…. όχι σαν παιχνίδι, ήθελα να δημιουργήσω ήχους…

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Στην πρώτη δημοτικού περίπου έξι ετών, τότε οι γονείς μου, μου αγόρασαν το πρώτο μου μουσικό όργανο, ένα αρμόνιο. Ήμουν ήδη κατασταλαγμένη ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου, μουσικές και μη, που σε οδήγησαν να δημιουργείς με τον τρόπο που δημιουργείς σήμερα; Μ’ έχουν επηρεάσει πολλοί καλλιτέχνες στο να θέλω να γίνω καλύτερη και στο να μελετώ ακατάπαυστα, όμως θα τολμήσω να πω ότι όταν γράφω δεν οδηγούμαι από κάποια επιρροή αλλά από την ψυχή μου.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Καθόλου! Ποτέ δεν με φαντάστηκα σε μια μεγάλη πίστα να με ραίνουν με λουλούδια. Δεν είναι το είδος άλλωστε που γράφω ή ερμηνεύω. Η επιτυχία δυστυχώς στις μέρες μας έχει να κάνει με τον όγκο των λουλουδιών ή των ραδιοφωνικών αναμεταδόσεων. Η δική μου επιτυχία είναι όταν ένας άγνωστος ακούσει ένα τραγούδι μου και τον αγγίξει και αυτό ίσως δεν το μάθω ποτέ. Το πιστεύετε ή όχι ποτέ δεν κοιτώ αν έχω views στο youtube. Πιο πολύ με αγγίζει ένα μήνυμα που θα πάρω από κάποιον που θα μου λέει «Σοφία… το τραγούδι σου με άγγιξε».

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. «Σημάδια» είναι ο τίτλος του πρώτου μου ΕΡ που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική μου εταιρία Spider Music. Είναι τέσσερα τραγούδια που έχω δώσει κομμάτια της ψυχής μου. Δεν είναι η αρχή, έχω χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, όμως είναι πρώτη φορά που κάνω επίσημη κυκλοφορία. Αυτό ειλικρινά μ’ έχει χαροποιήσει πολύ και λαμβάνω αρκετά μηνύματα. Το άσχημο είναι η συγκυρία που συνέπεσε με την καραντίνα, τον ιό που βασανίζει την ανθρωπότητα όλη. Όμως έχω πίστη ότι όλα θα πάνε καλύτερα σύντομα και θα ακουστεί η δουλειά μου περισσότερο.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Όχι δεν είναι πάντα αυτό το δεδομένο. Έχω συνεργαστεί αρμονικά με τον Σακελλάρη Καβουκλή, έχω γράψει μόνη μου. Στο δίσκο που ετοιμάζω τώρα θα υπάρχουν συνεργασίες. Το ότι γράφω μουσική και στίχους δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει να συνδημιουργώ με άλλους. Ίσα – ίσα είναι κάτι που θέλω να συμβαίνει.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Ένας ολοκληρωμένος δίσκος, ζωντανές εμφανίσεις και κάποιες συνεργασίες που ονειρεύομαι…

https://www.facebook.com/SpiderMusicLBL/

www.spider-music.com

ΣΗΜΑΔΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=xm4fVZTHarU

https://www.youtube.com/watch?v=9-p0lvmmcjQ

ΚΕΦΙ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=4yKMqErZVog

ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ – ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=4vw6ou81vvs