“Ο Λευκάτας, η Φαγιουμάτα και οι 888 Νάνοι” εκδόσεις Φίλντισι

Η ιστορία μιας αγάπης που νίκησε το ρατσισμό του Κωστή Α. Μακρή

Μυθιστόρημα: ISBN: 978 618 5456 66 5 Λιανική τιμή 14 ευρώ + ΦΠΑ

Η Φαγιουμάτα είναι η κόρη τού τυραννικού Δούκα  Μαυρώπα της Κρατιστοβίας που έχει καταδιώξει όλους τους Νάνους της Κρατιστοβίας, έχει απαγορεύσει όλα τα παραμύθια και έχει κάψει χιλιάδες βιβλία παραμυθιών με Νάνους και άλλα μαγικά πλάσματα, όπως την «Χιονάτη και τους εφτά Νάνους».

Μια μέρα, η Φαγιουμάτα βλέπει  σε ένα κορνιζάδικο την εικόνα ενός νέου και τον ερωτεύεται.

Ο πατέρας της, ο Δούκας Μαυρώπας, βλέπει την ζωγραφιά, αναγνωρίζει ότι ο νέος είναι ο γιος των εχθρών του, Πορφύριου και Χρυσάνθης, απαγορεύει στην Φαγιουμάτα να τον αναζητήσει και η Φαγιουμάτα αρρωσταίνει από τον καημό της. Θεραπεύεται από έναν Νάνο γιατρό, τον Λάμματο. Ανακαλύπτει τον νέο τής ζωγραφιάς που λέγεται Λευκάτας και μεταξύ τους γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας.

Ο Μαυρώπας μαθαίνει για την συνάντηση της κόρης του με τον Λευκάτα και εξορίζει την Φαγιουμάτα στην Ακαρδιστία, στο Δουκάτο του Μπλεσκούρου, άντρα της αδερφής του της Σέπιας.

Ο Λευκάτας μαζί με τον σκύλο του τον Βαρύθυμο, βοηθημένος από τους Νάνους της Μικρονανίας,  αναζητεί την Φαγιουμάτα. Εκείνη το έχει σκάσει από το κάστρο τού θείου της, και προσπαθεί να επιστρέψει στην Κρατιστοβία.

Ακολουθεί την διαδρομή που περνάει από τον Αλλαξόβραχο των θρύλων όπου συναντάει τον Ευθύμη τον Χρωμάρχη, το ξωτικό των βασικών χρωμάτων. Εκεί φτάνει αργότερα και ο Λευκάτας.

Ο Λευκάτας και η Φαγιουμάταγνωρίζουν την Νεράιδα Τελαρίνα, Κυρά κι Αρχόντισσα των Χρωμαισθημάτων. Βοηθημένοι από τις πληροφορίες που τους δίνουν το ξωτικό και η νεράιδα, πηγαίνουν μαζί στην Μικρονανία για να συναντήσουν τους Νάνους.

Στο μεταξύ ο λαός της Κρατιστοβίας, μην αντέχοντας την καταπίεση του Μαυρώπα, έχει ξεσηκωθεί. Ο Δούκας Μαυρώπας βαδίζει με στρατό εναντίον πέντε εξεγερμένων χωριών όπου δίνεται μάχη.

Στη μάχη εκείνη παίρνει μέρος, στο πλευρό των εξεγερμένων, και ο Νάνος Στρατηγός Κρόκινος μαζί με 887 Νάνους πολεμιστές.

Ο Μαυρώπας ηττάται αλλά ενώ ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, ένα χρωματιστό σύννεφο τον τυλίγει. Όταν φεύγει το σύννεφο, ο Μαυρώπας έχει μεταμορφωθεί και δεν θυμάται ούτε ποιος είναι ούτε τα εγκλήματα που έχει κάνει.

Στις εκλογές που γίνονται στην ελευθερωμένη Κρατιστοβία, εκλέγεται ο άρχοντας Πορφύριος με συγκυβερνήτη τον Νάνο Κίμωλο. Το σύνθημα «Αγάπη και συγχώρεση» κυριαρχεί και ανοίγει τον δρόμο για την μελλοντική ευτυχία της χώρας τους και την αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων, ψηλών, κοντών και μέτριων.

Ο Λευκάτας και η Φαγιουμάτα παντρεύονται και ζουν όλοι καλά και εμείς επίσης καλά, γιατί ζούμε καλά όταν ξέρουμε ότι και οι δίπλα μας ζουν καλά.

Βιογραφικό: Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα έχω βιοποριστεί ως ζωγράφος, εικονογράφος, γραφίστας, κειμενογράφος, διαφημιστής, συγγραφέας και ερασιτέχνης ξυλουργός. 

Από το 2006 γράφω διηγήματα, παραμύθια, μυθιστορήματα και άλλα κείμενα.

Το 2010 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ το πρώτο νεανικό παιδικό μυθιστόρημά μου, με τίτλο «Ο Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες» (έπαινος Κύκλου του Ελλ. Παιδικού Βιβλίου για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα 2011, short list του περιοδικού Διαβάζω για νεανική λογοτεχνία 2011, short list για το Κρατικό Βραβείο 2012).

Το δεύτερο βιβλίο μου, «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια», με εξώφυλλο και εικόνες δικές μου, εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Πατάκη και κυκλοφορεί από τον Ιούνιο του 2015.
Τον Μάρτιο του 2016 ήταν υποψήφιο για το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού Βιβλίου/Ελλ. Τμήμα της ΙΒΒΥ, για βιβλίο μικρής φόρμας για παιδιά.

Είμαι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Ελλ. Τμήμα της ΙΒΒΥ, από το 2009.

Γραπτά μου έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά όπως το iporta.gr, το readmagazine.gr και σε άλλους τόπους (sites, blogs) του διαδικτύου.

Blog: https://kostismakris.wordpress.com/

Email: [email protected]

Εκδόσεις Φίλντισι