Ο εικαστικός Στέλιος Καγιαδάκης συμμετέχει στην Εικαστική Έκθεση με Ανακυκλώσιμα Υλικά “Regenesis”

“Οταν ο ίδιος μεσα από τα έργα σου γίνεσαι πηγή έμπνευσης και ευαισθητοποιείς μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να βλέπει κάποια απορρίμματα ως τέχνη, νομίζω το μήνυμα είναι ξεκάθαρο”

Τι σας οδήγησε στην ενασχόληση με την  τέχνη και ειδικά στην Trash Art; Η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία μέσα από υλικά τα οποία είναι πρόκληση για μένα όταν τα συλλέγω από παραλίες ή κάδους απορριμμάτων, όπως παλιά παντζούρια, ξύλα και θαλασσόξυλα, με οδήγησε με μικρά και ανοδικά βήματα σε αυτήν την ενασχόληση.

Νομίζετε ότι η τέχνη και ειδικά η Τrash Art έχει την δυνατότητα να ευαισθητοποιήσει και να κάνει το ευρύ κοινό να αλλάξει τρόπο ζωής και συνήθειες ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην προστασία του περιβάλλοντος; Αυτό άλλωστε είναι και ο ορισμός της τέχνης, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να περάσει μέσα από καλαίσθητες, έξυπνες και λειτουργικές κατασκευές το μήνυμα που θέλουμε.

Έχετε αγαπημένα υλικά που δημιουργείτε με αυτά τα έργα σας και από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Τα θαλασσόξυλα είναι το υλικό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Καθε θαλασσόξυλο από μόνο του είναι ένα μικρό έργο τέχνης καθώς το έχει σμιλέψει ο μεγάλος καλλιτέχνης που είναι η ίδια η φύση. Οπότε με φαντασία και πολύ μεράκι μπορούμε να φιλοτεχνησουμε υπέροχες δημιουργίες.!
Εμπνευση μου δίνει η ίδια η θάλασσα, μιας και κατοικώ στη Σαλαμίνα, κατάγομαι από την Κρήτη, η δουλειά μου ήταν σε άμεση επαφή με την θάλασσα, οπότε η επιρροή που μου ασκεί είναι μεγάλη, αυτό φαίνεται άλλωστε και μέσα από τα ζωγραφικά μου έργα αφού τα περισσότερα είναι θαλασσογραφίες!

Πιστεύετε ότι οι ενέργειες που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος είναι ικανοποιητικές στην Ελλάδα; Κάθε μία ενέργεια όσο μικρή και αν είναι είναι σαφώς προτιμότερη από το τίποτα.!
Καθώς τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία, όσο περισσότερο εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, τόσο ομορφότερο περιβάλλον θα έχουμε μελλοντικά.!

Ποιο είναι το μήνυμα  που θέλετε να επικοινωνήσετε δια μέσου των δημιουργιών σας; Δεν περιμένω να γίνει κάτι…θα κάνω εγώ κάτι.!!
Οταν ο ίδιος μεσα από τα έργα σου γίνεσαι πηγή έμπνευσης και ευαισθητοποιείς μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να βλέπει κάποια απορρίμματα ως τέχνη, νομίζω το μήνυμα είναι ξεκάθαρο!