Ο Αδαμόπουλος Ιωάννης συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε ένας καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Aφορά μία νυχτερινή διαδρομή με ατμομηχανή – ελαιογραφία με σπάτουλα.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Γεννήθηκα στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1957, από το 1972 ζω στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκα στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο καλών τεχνών του ζωγράφου Χρήστου Τυρεκίδη. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ομαδικές και ατομικές και από υλικά χρησιμοποιώ κυρίως λάδια με διάφορες τεχνικές. Έχω λάβει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, η σημαντικότερη στη GALERIE DU COLOMBIER- Παρίσι.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Το θέμα το γνωρίζω μετά από κάποιο ερέθισμα ή μια αφορμή, αλλά κατά τη διάρκεια της δημιουργίας το ίδιο το έργο σε καθοδηγεί και σε ταξιδεύει.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; “Το τραίνο φεύγει στις οκτώ, ταξίδι για την Κατερίνη” – Θεοδωράκης Μίκης, Ελευθερίου Μάνος. Για άλλους φεύγει, για άλλους δεν ξεκίνησε ακόμα.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Πάντα. Έντεχνη μουσική, ελαφρά τραγούδια μεσοπολέμου, γαλλική και βυζαντινή μουσική.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Μεγάλη ευχαρίστηση που συμμετέχω και εγώ σε αυτή την ομάδα που με τις καταπληκτικές ιδέες της  ζωγράφου Χρύσας Μπαρζόκα, έχει γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Τη Γαλλία, μια χώρα με ανέκαθεν ηγετική θέση στην τέχνη.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Όταν συμμετέχεις σε μια τέτοια γιορτή νιώθεις μεγάλη χαρά.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr