Οι Handsphere συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής στην ArteVisione με τίτλο “Μη ζώην μετ’ αμουσίας”

Η αίθουσα τέχνης Artevisione παρουσιάζει την έκθεση MH ΖΩΗΝ ΜΕΤ’ ΑΜΟΥΣΙΑΣ, φράση από τον Ηρακλή Μαινόμενο του Ευριπίδη, (που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: Να μην ζεις χωρίς τις Μούσες) σε επιμέλεια της Ms Ιστορικού της Τέχνης ΕΚΠΑ και μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, Ευαγγελίας Θ. Καϊράκη.

Εγκαίνια: 9 Μαρτίου 2022, 6-10 μμ

Είκοσι εννέα σύγχρονοι εικαστικοί πραγματεύονται θέματα από το πεδίο των καλών τεχνών, της λογοτεχνίας, της αστρονομίας, της μουσικής, της ορχηστρικής τέχνης, που διαφεντεύεται από τις Εννέα Μούσες, σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν τα ζοφερά σημεία της σύγχρονης πραγματικότητας, να λυτρωθούν από την “οδύνη της ύπαρξης”, κατά την ηθική φιλοσοφία των Νίτσε και Σοπενχάουερ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο τεκμηρίωσης. Ars longa, vita brevis (η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς)!

Επιμέλεια: Ε. Θ. Καϊράκη, Ms Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, Μέλος της ΕΕΙΤ https://www.facebook.com/kairaki

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην έκθεση; Το θέμα της έκθεσης προσφέρει πολλές προκλήσεις για εμάς. Πιστεύουμε ότι στον όμορφο χώρο της αίθουσας τέχνης ArteVisione τα έργα μας θα προβληθούν και οι φίλοι μας θα έχουν την δυνατότητα να τα δουν από κοντά.

Πώς αντιλαμβάνεστε την ώσμωση των τεχνών; Ασφαλώς και η κάθε μορφή τέχνης έχει επίδραση στην άλλη. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε χορό χωρίς μουσική, γλυπτική χωρίς κίνηση ή ζωγραφική χωρίς τέχνη.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Κυρίως από την φύση. Η φύση προσφέρει απλόχερα όχι μόνο τα χρώματα, αλλά και τις φόρμες, τις σκιές, την κίνηση, τις γραμμές. Από εκεί και πέρα το λόγο παίρνει η φαντασία, η οποία καλλιεργείται με τη δημιουργία και τα χρόνια δουλειάς.

Ars longa, vita brevis. Πώς αντιλαμβάνεστε ως εικαστικός τη φράση; Η επιδεξιότητα δουλεύεται, καλλιεργείται, αναπτύσσεται χωρίς αρχή και τέλος. Όση ζωή και να έχει κάποιος, δεν είναι αρκετή και κανένας δεν μπορεί να φτάσει το τέλειο.

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον; Θέλουμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστά έργα, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Δεν έχουμε συγκεκριμένο ύφος και έτσι κάθε έργο μας είναι διαφορετικό σε φαντασία και κατασκευή. Αυτό ακριβώς είναι και η δική μας πρόκληση.

Σύντομο βιογραφικο: HANDSPHERE

Πίσω από το Handsphere βρίσκονται η Τιτίκα και ο Μάκης, που δίνουν σχήμα, χρώμα και κυρίως κίνηση στο ξύλο, με σαφή προτίμηση στα ξύλα της θάλασσας. Δεν τους αφήνουν όμως αδιάφορους διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, μέταλλα, μαχαιροπήρουνα και παλιά καλαπόδια. Με υπομονή και μεράκι γίνονται επιτραπέζια γλυπτά, ανάγλυφοι πίνακες με διάφορα θέματα μέσα σε παλιές κορνίζες ή που άλλες φορές στηρίζονται σε φύλλα plexiglass, φωτιστικά με ιδιαίτερες βάσεις και ξεχωριστά διακοσμητικά. Έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις στο Μύρτιλο Καφέ και έχουν συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας.

Μπορεί κάποιος να βλέπει τα έργα μας στο Facebook Makis Titika και στο Handsphere.

E-mail επικοινωνίας : [email protected]

www.facebook.com/ArteVisione.GALLERY/ Διεύθυνση: ArteVisione,
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 12:00-16:00, Τρίτη & Πέμπτη 16:00-20:30, Παρασκευή 16:00-20:00
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr